ww2 написа

И още една картинка, на афганец въоръжен с нож Хайбер

Отбива човекът военна служба и го пращат вкъщи с оръжието! И после разбира се периодично нещо като запас... Не знам вярно ли е, така съм чувал някъде, съжалявам за разводняването на темата 

, и пак доколкото си спомням, това е предимно при източните конни народи, респективно при конните бойци. Всичките тия седла, всякакви вързалки, каиши и колани по сбруята, украсата на коня, разкошната униформа на бойците, и не на последно място факта че обикновено се държат затъкнати в пояса или силяха, вероятността дръжката да се закачи някъде по ръбовете за кожените и платнени украси, и ножа да изпадне, е била много голяма....вероятно в началото така и ставало, докато не са скрили половината дръжка в канията....
понеже ми писна да си наранявам ръцете в някакви никакви схватки и си купих бокс.От някаква пластмаса е много лека и здрава не го ловят и детектори за метал.Пробвах го дали издържа на удари с обикновен чук...е не е като да не издържа
а сега се сетих в Пловдив в един антикварен съм виждал стоманен бокс принадлежал на някакъв хайдутин но нямах пари да го купя.Като се поразходя пак ще видя дали ме чака
:fire:
Comment