Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови Придобивки

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

явно са копали

Островръхите всичките са с дата 1915г. другата нема дата
    колко струват при вас? тук са без носачи
    моля погледнете и шинела дето го пуснах в темата с униформите да си кажете мнението!
    ТБТ

Comment

Ми то и аз въпреки, че съм нов в компанията, ако позволите ще покажа една придобивка. Според източника е на швейцарската гранична полиция от периода на ВСВ. Дано се получат добре снимките.
      Attached Files
      Не се гаси туй що не гасне!

Comment

И шинела, и каската са повече по специалността на капитана, особено каската. Предполагам че той ще има доста какво да каже и за двете неща, стига да ги види.

Comment

Бре, че каска.Аз такава у Капитана не съм виждал.Той е спец по каските него питай.А честито хубаво нещо.
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Честито! Това е швейцарска каска модел 1918. Тях си ги използват от Първата световна, та до... може би и до днес!

От швейцарските имам само М1970, която прилича на тенджера :lol:
            На нож!

Comment

dadga написа
              Ето ви още:
              Това е неговата гордост.Купил ги от някакъв изпаднал човек с още един ятаган от Априлското въстание.
              Здравеи ште се опитам да бада полезен - Това е воинишка Пруска пехотна сабиа обр.1818г . Но ако те интересува по точна информациа трибва да измериш точно дължината и ширината на острието заштото има и морски модел но има разлики в размерат им :sm100:

Comment

Колега -Добре дошъл във форума.
                Ще можеш ли да сложиш снимки на двата модела пруска сабя за да видим разликите?
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

За лопатките и кирките

:1087: :wall: Веднага ще проверя в магазина, дали са останали или са продадени. Струва ми се, че бяха от този модел, с равно острие. И имаха кожени носачи. И кирките. :rock:
                  От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Parabellum написа
                    Колега -Добре дошъл във форума.
                    Ще можеш ли да сложиш снимки на двата модела пруска сабя за да видим разликите?
                    Снимка няма да мога да сложа поне за сега - Малко трудно се справиам с тас техника . Разликата не е голяма . пехотната е обр.1818г дълга е 710мм дължина на острието 570мм ширина на острието 34мм и тежи 840г . А пруската морска матроска сабиа е въведена на въоражение в краиа на 1840 началото на 1850г. дълга е 810мм острието е далго 670мм а е широко 37мм и тежи 950г. ефеса е саштиа като на пехотната .

Comment

Ясно! Значи ще се постарая аз да ги намеря и да ги сложа тук за да ги видим всички ние.

Comment

За лопатките

Капитане, проверих и докладвам - Нали ми е по-малко заванието и аз отговарям уставно!!! :mhehe:
                        :stupid: В магазина има от правите лопатки и от кирките по няколко броя. Струват по 9 лв. :aaa: Има и съвременна лопатка, която се сгъва като мотика, с един дебел винт или гайка. Струва 12 лв. Очакват в близко време и някокви военни малки брадвички на тия цени. Поръчал съм на човека да ми запази най-хубавата, но да видим. :rock:
                        От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Ми и аз си имам нови придобивки....ей тия неща си купих днес....
                          Attached Files

Comment

Е няма що-сега вече няма да спя спокойно. Обаче пък мамка му оплакнах очите.
                            А честито!
                            Хораааааааааааааа ww2 черпи с безплатна бира. Бравос!Човек на място!

Comment

Parabellum написа
                              Е няма що-сега вече няма да спя спокойно. Обаче пък мамка му оплакнах очите.
                              А честито!
                              Хораааааааааааааа ww2 черпи с безплатна бира. Бравос!Човек на място!
                              Ще почерпя разбира се, защо не.....и времето се оправи, и бирариите вече ги отвориха...! И стана време въдиците, макарите и бойната готовност пак да влязат за цяло лято в багажника....
                              Иначе, орденчето "За Военни заслуги" и кръстчето "За Отлична служба" си остават за мене, коланчето може да го сменя за нещо...като ново е, в отлично състояние, с халките за кортика отдолу....
                              А ако някой може да ми обясни защо едните парадни колани са посребрени, а другите позлатени, моля да го направи !
                              Attached Files

Comment

Бравос!

ww2 написа
                                Ми и аз си имам нови придобивки....ей тия неща си купих днес....
                                :fire: Честито WW2!!!!!!! Много хубави придобивки, ама откъде ги намирате бе, и такива даже с кутийките. Направо изби рибата с прашка. А по въпроса за токите на коланите - доколкото ми е известно посребрените са били за младшите чинове от фел до капитан, а позлатените от майор нагоре. :wall: :sm186:
                                Не се гаси туй що не гасне!

Comment

Working...
                                X