If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Fairness is a wonderful attribute, Major Anderson. It has nothing to do with war."
Page 97
"Human beings didn't evolve brains in order to lie around on lakes. Killing's the first thing we learned. And a good thing we did, or we'd be dead, and the tigers would own the earth."
Page 241
"I am your enemy, the first one you've ever had who was smarter than you. There is no teacher but the enemy. No one but the enemy will tell you what the enemy is going to do. No one but the enemy will ever teach you how to destroy and conquer. Only the enemy tells you where he is strong. And the rules of the game are what you can do to him and what you can stop him from doing to you. I am your enemy from now on. From now on I am your teacher."
Page 262
Ender's Game
:fire: Честито WW2!!!!!!! Много хубави придобивки, ама откъде ги намирате бе, и такива даже с кутийките. Направо изби рибата с прашка. А по въпроса за токите на коланите - доколкото ми е известно посребрените са били за младшите чинове от фел до капитан, а позлатените от майор нагоре. :wall: :sm186:
Ами специално за тези три неща, оня ден ми се обади един приятел, собственик на галерия и антикварен магазин и ми каза, че ги има в наличност и дали имам интерес да ги купя...казах му да ги запази и вчера му отидох на гости в галерията. Имаше още 2 ордена и един перфектен пискюл за сабя или кортик, но аз си избрах тези трите неща. Ордена "За Военни заслуги" го платих 150 лв., колана 50 лв., а кръстчето "За Отлична служба" - 40лв.
Колкото до щиковете за М95 и К98 - обади ми се друг приятел, антиквар от Шумен, обясни ми че са перфектни, в оригиналната складна смазка, уговорихме цената, пратих му телеграфен запис, който той получи след 2 часа, и следобеда ги прати по куриери Спиди ООД. На следващата сутрин куриера ми ги достави в къщи срещу 6 лв. всичко !
Ами специално за тези три неща, оня ден ми се обади един приятел, собственик на галерия и антикварен магазин и ми каза, че ги има в наличност и дали имам интерес да ги купя...казах му да ги запази и вчера му отидох на гости в галерията. Имаше още 2 ордена и един перфектен пискюл за сабя или кортик, но аз си избрах тези трите неща. Ордена "За Военни заслуги" го платих 150 лв., колана 50 лв., а кръстчето "За Отлична служба" - 40лв.
Колкото до щиковете за М95 и К98 - обади ми се друг приятел, антиквар от Шумен, обясни ми че са перфектни, в оригиналната складна смазка, уговорихме цената, пратих му телеграфен запис, който той получи след 2 часа, и следобеда ги прати по куриери Спиди ООД. На следващата сутрин куриера ми ги достави в къщи срещу 6 лв. всичко !
Това е....така ги намирам.....
:wall: Къде може да се намери пискюла за сабята или кортика. Търся да купя такъв за да си комплектовам една хубава сабя. И какви пари иска този твой приятел :1087:
От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!
Днес пак си купих разни дрънкулки....но понеже са слаби за моята колекцийка, минават в графата "За търговия"...с изключение на артилерийските пагони, разбира се !
Това е една прекрасна и мелодична, типично турско-българска дума и аз съм върл почитател на всичко, което тя съдържа в себе си.... :rock: :rock:
Добре де, Парабелуме, предложи една цена за българските ордени, та да те видим.... :sm186:
Далавера и на мен ми харесва , но аз не разбирам от ордени-виж ако беше оружие да ти предложа цена, затова ти предложи-знам че имаш нещо наум та затова кажи колко им искаш.Даже по-добре ще е и за двама ни чрез Лично съобщение
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Е тоя път наистина избих рибата....! :rock: :rock:
Не отидох на риболов заради ветровитото и хладно време, вместо това реших да наобиколя антикварните магазини, работещи в неделя. И тъкмо влизам на едно място и какво да видя - собственика разговаря с двама възрастни хора, мъж и жена, а на масата - всичкото това великолепие !
Оказа се, че брата на бабата е бил пилот в царските ВВС, отдавна е починал и те днес решили да донесат в антиквариата това, което им е останало....за съжаление униформите са били изядени от молци или изгнили, останали са читави само коланите, копчетата, пагоните и наградите му....дай боже всекиму такива красоти !
Пред очите ми колегата плати 500 лева за всичко, имаше и разни други, невоенни неща, аз изчаках хората да си тръгнат, смело подбрах всички военни неща, и още по-смело предложих 1000 лв.....Антикварят ми е приятелче, мънка-хънка, малко се поопъна, ама накрая, след около 30 мин. кандиса ! Ето, порадвайте се и вие ! :rock: :rock:
Ихааа, това се казва нахока!!! Другото както и да е, но парадния колан с перката и немската пилотска значка са си уникални находки!
А онази, другата значка, дето е на правоъгълна синя подложка... вижда се нещо като земно кълбо? Какво е тя всъщност?
Честно казано, толкова неща са ми минали през ръцете, но такава значка за първи път виждам...голяма, тежка, масивна...не може да не е българска, короната и лъвчето я идентифицират като 100% българска...нямам идея, в книжката за БГ значките също я няма....Танкиста или Трудовака може би ще кажат....гледайте и ако някой знае, да казва !
Днес малко се поизхвърлих с плащането, ама няма как - това е начина като дойде интересна стока в някой магазин, първо на мен да звънят...!
Ето и снимки....
Като гледам значката , тя ми мяза на някаква морска значка.виждам телескоп и земното кълбо.Да не би да е направена за тези хора, които са обиколили Земята с кораб?
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
ЧЕСТИТО!
Това е теодолит. Земният глобус, теодолитът и триъгълникът са атрибути от символиката на Географския институт. (Сравни с приложените вензили от 30-те год.) Аз не съм виждал такава значка, но не съм и специалист. По всичко обаче личи, че е географска.
Attached Files
"ДОЙДЕМ ЛИ НА ВЛАСТ, ВСИЧКИ ХОРА ЩЕ БЪДАТ СВОБОДНИ И ВСЕКИ ЩЕ ИМА НАЙ-МАЛКО ПО ТРИМА РОБИ..."
Comment