Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови Придобивки

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Нещо не го виждам байонета, можеш ли снимките да ги прикачиш?

Comment

Нещо и от мен

Гледам, гледам и направо ми течат лигите от тези придобивки, които си имате. Лол,страхотни неща, наистина! Темата ми е любима в целия форум, тук мога да си разглеждам часове...
      Хех, щеше ми се и на мен да покажа нещичко, ама е де..нямам нищо интересно, с което да се похваля. Наскоро все пак ми попадна цифров апарат и снимах някои от по-старичките ми исторически "ценности", които за вас сигурно няма дори да представляват интерес, но аз си ги пазя и си ги гледкам с много любов.

Едното е учебник по Отечествознание за 4-и клас от 30-те години. Не пише точна дата, но за годината съдя от снимката на царското семейство, на която още не се е появил престолонаследникът Симеон Втори, а сестра му е доста малка. Та...този учебник е най-хубавият, който съм държал в ръцете си. Няма заобикалките и глупостите на днешните учебници- простичък език, с който се обяснява на децата каква е нашата родина. "Македония е българска страна."- ясно и точно!

Пропуснах да обясня кутията с трошките... Това са керамични останки от средновековно селище. Явно е било римско, а след това май е опожарено от траките и ...не знам съдбата му. В музея ми датираха находките от 5-и -6-и век, ранно Средновековие. Селището се нарича Бабин град и е в околностите на село, Гурково, Ботевградско. Мястото е супер, личат си останките от населеност, от обработване на метал, стените си личат на едно място- с хоросан, с всичко.
      Last edited by Vintersorg; 30-05-2005, 13:29. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
      Но разкажи със думи прости на тях, на бъдещите хора, които ще поемат поста ни, че ние храбро сме се борили!

Comment

Скоро не ми беше попадало нищо, и се бях затъжил, но предната вечер ми се обади един приятел и взе, че ме снабди с ловна двуцевка Лефоше, за шпилечни патрони 16 кал. Много е запазена, направо красота, надявам се в скоро време да мога да пусна снимки. Някой чувал ли е нещо повече за този тип ловни пушки?

Comment

Vintersorg, аз лично не мога да видя снимките защото hit.bg не се отваря извън България, така че и други хора няма да могат да ги видят. Можеш ли да ги прикачиш към съобщението?

Comment

Ще пробвам...
            Attached Files
            Но разкажи със думи прости на тях, на бъдещите хора, които ще поемат поста ни, че ние храбро сме се борили!

Comment

Може да ми затриете мнението, защото не е за тука обаче малко ме дразнят тия:
              "негово величество", "ваше величество" все едно е от "вишата раса", а те(говоря за всички монарси) са си прост едни най-лукавите фамили успели през вековете да заграябят маса пари и съответно да ги опазят от другите хищници.
              Иначе това за Македония ме изкефи максимално. :nworthy: Ще бъде разпространено сред неуките както подобава :sm100:

Comment

Vintersorg: този учебник е много хубав. Често такива неща от хартия: книги, снимки, писма са по-интересни и по-ценни дори от оръжията от онова време, защото в тях има много история. Керамиката също е интересна, най-малкото с това, че е артефакт, запазил се в продължение на 15 века.

Comment

Политкомиссар написа
                  Може да ми затриете мнението, защото не е за тука обаче малко ме дразнят тия:
                  "негово величество", "ваше величество" все едно е от "вишата раса", а те(говоря за всички монарси) са си прост едни най-лукавите фамили успели през вековете да заграябят маса пари и съответно да ги опазят от другите хищници.
                  Иначе това за Македония ме изкефи максимално. :nworthy: Ще бъде разпространено сред неуките както подобава :sm100:
                  Ще те помоля ако имаш някакви възражения или нещо от сорта да пуснеш нова тема като дадеш линк към това което ти е направило впечатление.Просто не искам темата да се пълни със Спам! Става ли?
                  То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

TVV написа
                    Нещо не го виждам байонета, можеш ли снимките да ги прикачиш?
                    Ами аз уж го бях прикачил, ама явно не се е получило. Сега пак ще опитам. :rock:
                    Не се гаси туй що не гасне!

Comment

Пак ще опитам да кача снимки на байонета, нещо с предните опити не се получи. Изглежда причината е моя интернет провайдер.
                      Attached Files
                      Last edited by brandmajor; 02-06-2005, 22:40.

Comment

Ей тва ножче ми го донесе един колега.
                        Мярнал го насред пътя да го газят колите
                        и за това е тъй обезобразено :cry:
                        Attached Files

Comment

Та тези дни се сдобих с това-Щик за Аржентински Маузер обр.1909 година. Благодаря на ТВВ за тази придобивка !
                          Attached Files
                          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

brandmajor написа
                            Пак ще опитам да кача снимки на байонета, нещо с предните опити не се получи. Изглежда причината е моя интернет провайдер.
                            :sm100: Това е нож-ятаган за Мартини-Хенри, по-късно е използван за Мартини-Маузер, на въоръжение в турската армия. Пушката е в два варианта - за нож, с приспособление на предната гривна, и за байонет - с обикновена предна гривна, байонета се заключва за мушката, а при Мартини-Маузер - на издатък, разположен на 5 см. пред нея. Ножницата е от гьон, с железни накрайници и кожен лопус. Този нож е сравнително рядък, байонетите се намират по-често. Пушката, пригодена за нож, може да се ползва и с байонет, обратното не е възможно.

Comment

red777 написа
                              Ей тва ножче ми го донесе един колега.
                              Мярнал го насред пътя да го газят колите
                              и за това е тъй обезобразено :cry:
                              Има ли някакви маркировки по острието?

Comment

Mauser написа
                                :sm100: Това е нож-ятаган за Мартини-Хенри, по-късно е използван за Мартини-Маузер, на въоръжение в турската армия. Пушката е в два варианта - за нож, с приспособление на предната гривна, и за байонет - с обикновена предна гривна, байонета се заключва за мушката, а при Мартини-Маузер - на издатък, разположен на 5 см. пред нея. Ножницата е от гьон, с железни накрайници и кожен лопус. Този нож е сравнително рядък, байонетите се намират по-често. Пушката, пригодена за нож, може да се ползва и с байонет, обратното не е възможно.
                                :tup: Огромни благодарности Mauser! Ако имаш под ръка би ли пуснал едно кадро на ножницата, за да разбера за какво става дума, тъй като съм малко лаик и не всичко ми е ясно от обясненията. Не разбрах какво е лопус. А пък евентуално ще се опитам да измайсторя една та да не ми е сиротно ножчето. И още, в един сайт за щикове, който беше посочен от някой от форума прочетох нещо като rickasso или нещо подобно, но никъде в речниците не намерих превод и не разбрах що за животно е това. :fire:

Comment

Working...
                                X