Нещо не го виждам байонета, можеш ли снимките да ги прикачиш?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови Придобивки
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
Нещо и от мен
Гледам, гледам и направо ми течат лигите от тези придобивки, които си имате. Лол,страхотни неща, наистина! Темата ми е любима в целия форум, тук мога да си разглеждам часове...
Хех, щеше ми се и на мен да покажа нещичко, ама е де..нямам нищо интересно, с което да се похваля. Наскоро все пак ми попадна цифров апарат и снимах някои от по-старичките ми исторически "ценности", които за вас сигурно няма дори да представляват интерес, но аз си ги пазя и си ги гледкам с много любов.
Едното е учебник по Отечествознание за 4-и клас от 30-те години. Не пише точна дата, но за годината съдя от снимката на царското семейство, на която още не се е появил престолонаследникът Симеон Втори, а сестра му е доста малка. Та...този учебник е най-хубавият, който съм държал в ръцете си. Няма заобикалките и глупостите на днешните учебници- простичък език, с който се обяснява на децата каква е нашата родина. "Македония е българска страна."- ясно и точно!
Пропуснах да обясня кутията с трошките... Това са керамични останки от средновековно селище. Явно е било римско, а след това май е опожарено от траките и ...не знам съдбата му. В музея ми датираха находките от 5-и -6-и век, ранно Средновековие. Селището се нарича Бабин град и е в околностите на село, Гурково, Ботевградско. Мястото е супер, личат си останките от населеност, от обработване на метал, стените си личат на едно място- с хоросан, с всичко.Но разкажи със думи прости на тях, на бъдещите хора, които ще поемат поста ни, че ние храбро сме се борили!
Comment
-
Скоро не ми беше попадало нищо, и се бях затъжил, но предната вечер ми се обади един приятел и взе, че ме снабди с ловна двуцевка Лефоше, за шпилечни патрони 16 кал. Много е запазена, направо красота, надявам се в скоро време да мога да пусна снимки. Някой чувал ли е нещо повече за този тип ловни пушки?
Comment
-
Може да ми затриете мнението, защото не е за тука обаче малко ме дразнят тия:
"негово величество", "ваше величество" все едно е от "вишата раса", а те(говоря за всички монарси) са си прост едни най-лукавите фамили успели през вековете да заграябят маса пари и съответно да ги опазят от другите хищници.
Иначе това за Македония ме изкефи максимално. :nworthy: Ще бъде разпространено сред неуките както подобава :sm100:
Comment
-
Политкомиссар написаМоже да ми затриете мнението, защото не е за тука обаче малко ме дразнят тия:
"негово величество", "ваше величество" все едно е от "вишата раса", а те(говоря за всички монарси) са си прост едни най-лукавите фамили успели през вековете да заграябят маса пари и съответно да ги опазят от другите хищници.
Иначе това за Македония ме изкефи максимално. :nworthy: Ще бъде разпространено сред неуките както подобава :sm100:То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
-
brandmajor написаПак ще опитам да кача снимки на байонета, нещо с предните опити не се получи. Изглежда причината е моя интернет провайдер.
Comment
-
Гост
red777 написаЕй тва ножче ми го донесе един колега.
Мярнал го насред пътя да го газят колите
и за това е тъй обезобразено :cry:
Comment
-
Mauser написа:sm100: Това е нож-ятаган за Мартини-Хенри, по-късно е използван за Мартини-Маузер, на въоръжение в турската армия. Пушката е в два варианта - за нож, с приспособление на предната гривна, и за байонет - с обикновена предна гривна, байонета се заключва за мушката, а при Мартини-Маузер - на издатък, разположен на 5 см. пред нея. Ножницата е от гьон, с железни накрайници и кожен лопус. Този нож е сравнително рядък, байонетите се намират по-често. Пушката, пригодена за нож, може да се ползва и с байонет, обратното не е възможно.Не се гаси туй що не гасне!
Comment
Comment