Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови Придобивки

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ето ги

От ляво надясно М1 Карбайн,Аржентински Маузер обр.1891,Две Арисаки-различни типове и два К98к, като последният е Солинген
    Attached Files
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Ихааа яки придобивки!!! Честито!
      На нож!

Comment

Мерси-мерси-впрочем смятам да започна да изнасям за България щикове от Арисака и М1 Карбайн.Ще видим какво ще се получи
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Хубави са, особено аржентинския маузер. А иначе ти ще си един от малкото, които ще внесат нещо в България вместо да го изнесат (поне що се касае до милитария).

Comment

Дайте и аз да се похваля какво имам. Доколкото зная пушката и револверът са от Руско-турската война. Може ли да идентифицирате точният им модел?
            Куршумът го намерих под старият мост над река Вит до Плевен. Интересно е това, че той пасва перфектно в цевта на пушката.

Ето ги и снимките

Още малко изгледи на пушката
            Attached Files
            „Аз, Драгомир, писах.
            Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Куршумът е от армията на Осман паша, преди да се предаде те изхвърлят всичките си боеприпаси в река Вит.Куршумът е за пушка Снайдер. Револверът ти е Гасер обр.1873 година.Чирените и държача на изхвъргача не са негови-правени са по-късно, но като цяло револверът ти е запазен-Честито! Пушката е от преди Руско-Турската война.Капсулна преднопълнеща-щом казваш , че куршумът влиза в цевта й-то значи калибърът й е 14.66м-ако има някакви надписи по плочката кажи ми какви са за да ти датирам оръжието по-точно.
              Бравос за придобивките! Напълниха ми окото!Кеф!

Comment

Готова е!Снимки в понеделник че нашите са на почивка и апарата е с тях
                ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Честито, нямам търпение да видя снимки.

Comment

Araslan написа
                    Готова е!Снимки в понеделник че нашите са на почивка и апарата е с тях
                    Ади бе, най-после да видим сабята.то таз сабя стана като Крали Марковата Дамаскиня-никой не я виждал, но всеки е чувал за нея!
                    Честито Багатуре! :rock:

Comment

:evil: при мен ако не е каръщанита при кой?Батериите на скапания апарат паднаха и нямам в момента други но като взема ще снимам дамаска от близо както и канията.Дръжката е от биволски рог накрайника и гарда сребро което се надявам да потъмнее по-бързо защото такива лъскотии...Пробвах е как сече едни системи с приблизителната плътност на човешкото тяло пазете се :sm100:
                      Attached Files
                      ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Супер изглежда, абсолютно точно копие на оригиналните саби по форма. Харесва ми как са направени сребърните части по дръжката, няма фентъзи измишльотини. Лъвската глава е нещо, което със сигурност се е срещало като фекоративен елемент. Ножница има ли или ще си правиш такава сам?
                        Честито още веднъж, супер е сабята, като имаш възможност да направиш по-добри снимки дай ги тук да ги видим.

Comment

Тц,тц,тцъъъъъъъъъъ бравос.Хубава сабя. точно като от рисунките на Геза Фахер.
                          Ама защо сребро бре?

Comment

Ами аз първо мислех че ще е месинг или бронз ама ковача каза че на този черен рог
                            (тъмно зелен даже) ще отива повече сребро.Първноначално рогът щеше да е червен и за това се беше спрял на месинг или бронз но в последвтвие...Яд ме е че не можах
                            да снимам дамаска много красив е станал.Значи сабята е по модел намерен край с.Яребица,Дуловско който притежава книгата на Йотов за българското въоръжение VII-IX в. да погледне фиг.457 промяната е само че накрайникът е глава на лъв.Канията е почти готова от липово дърво е не е много тежка остава само да се облече в кожа и да и се сложи накрайник а това ще стане в сряда.Дръжката е ръка и половина и балансът е изключително добър.Малко се е престарал в наточването обаче човекът.Колкото да се опитваше да ме убеди че можело и още...Вече успях да се порежаКато си оправя апарата ще направя снимки на дневна светлина които ще са по добри надявам се.

Comment

Среброто е мек метал, но ако съдим по меча на Кубрат, на когото частите по дръжката (всъщност май цялата дръжка) са от злато, вероятно е било ползвано и сребро.

Comment

Е все пак няма защо гарда да ми е от твърд метал не възнамерявам да се дуелирам особено многоИначе за тренировки е идеална.Доста по трудно се борави от колко в меч или катана между другото трябват доста упражнения.Някой знае ли специализирана литература?(нещо за казашката фехтовка най-добре)

Comment

Working...
                                X