Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови Придобивки

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Браво, това не успях да го видя на живо, но определено се гордея с теб за пореден път!

Comment

Mauser написа
      Браво, това не успях да го видя на живо, но определено се гордея с теб за пореден път!
      Скоро и наживо ще го видиш-доколкото ми се струва май ти си го беше заплюл само трябва да измислиш какво ще даваш насреща
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

момчета скоро ми намериха снаиперска винтовк драгунов
        за 100 лв от един приятел но не знам дали си струва да го взема
        как мислите вие струва ли си

Comment

piko1 написа
          Това трябва да го постнеш във форума на Криле раздел Оръжия.Там трябва да питаш, ние тук се занимаваме със ръждясали пушки минимум на по 100 години.
          Ние не сме корифеи по съвременното оръжие.Даже и незнаем как изглежда то.
          Един съвет от мен-изобщо не се занимавай с такива неща, с такова оръжие в ръце се лежи в затвора-това е моят съвет.
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

насам народе,които разбира тук се спира :mike:
            Attached Files

Comment

правси парабелум ма на мене ми харесва
              еи ти линк че да видисх за какво става въпрос
              dragunov.net - Your source for information on Asian and European Dragunov sniper rifles including the SVD, Tiger, and NDM-86.

а и ще си го закача на стената
              Last edited by piko1; 20-05-2005, 07:35. Причина: упс пропуснах / от тага

Comment

piko1 написа
                Може би пропускаш една нула и цената е в долари....
                Поне толкова струва /приблизително/ ловния вариант по магазините....

Comment

Веднъж съм го държал това нещо, стрелях с него на полигона, където служех, и ми направи впечатление, че е много леко за размерите си. Беше си с механичния мерник, нямаше я оптиката, но покрай курсантите се вредих и аз да гръмна, няма грешка!

Comment

дядоБлаго написа
                    насам народе,които разбира тук се спира :mike:
                    Здравей, дядо Благо !
                    Страшен си! С тази дамаска ми взе акъла....

Comment

Някой знае ли нещо за манерките?

:nworthy: Открих една манерка и ще опитам по-долу да и поместя лика. За съжаление е в доста окаяно състояние. Желязна е и за съжаление след като я подложих на електролиза за почистване на ръждата :aaa: :1087: се появиха някои дупчици. Иначе явно е немска. На единия ръб има марка със щампован надпис, който разчетох така Kollmeyer & Harjes и под него има 1915 година. Та някой знае ли нещо за този производител? С какво е била облицована отвън, ако е била облицована. С каква капачка се е затваряла, защото тази капачка нямаше. Беше затикната с дървена тапа. И ще бъда много благодарен, ако споделите някакви идеи за реставрирането и за запълване на дупките, както и за информация за такова въоръжение. :fire:
                      Attached Files
                      Не се гаси туй що не гасне!

Comment

brandmajor написа
                        :nworthy: Открих една манерка и ще опитам по-долу да и поместя лика. За съжаление е в доста окаяно състояние. Желязна е и за съжаление след като я подложих на електролиза за почистване на ръждата :aaa: :1087: се появиха някои дупчици. Иначе явно е немска. На единия ръб има марка със щампован надпис, който разчетох така Kollmeyer & Harjes и под него има 1915 година. Та някой знае ли нещо за този производител? С какво е била облицована отвън, ако е била облицована. С каква капачка се е затваряла, защото тази капачка нямаше. Беше затикната с дървена тапа. И ще бъда много благодарен, ако споделите някакви идеи за реставрирането и за запълване на дупките, както и за информация за такова въоръжение. :fire:
                        Потърси във "www.Google.com" с израза "WWI German Canteen"
                        Аз се спрях само на това:
                        Attached Files

Comment

Точно така, немска манерка от Първата световна. Честито!

Ето как е захваната капачката - накрая на ремъка има метална шпилка, на която има метално калпаче и надолу корк.

Тия манерки ги има и железни, и алуминиеви. Всичко същото, само материалът различен.
                          Attached Files
                          На нож!

Comment

до вало

чак пък толкоз по-интересен е начина по който я правих,но това си е отделна бъзикня

Comment

А! Ама това собствено производство ли е????
                              На нож!

Comment

дядоБлаго написа
                                чак пък толкоз по-интересен е начина по който я правих,но това си е отделна бъзикня
                                Я, обясни технологията...Е, без да навлизаш в подробностите. Само като инфо..

Comment

Working...
                                X