ами то в подробностите му е мамата общо взето наредих пластини от 65г и силициева ламарина,вързах ги с желязна тел,подправих ги с готварска сол и ги превих известен брой пъти
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови Придобивки
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
Харесва ми това, че не само острието е от дамаска стомана, а и части по дръжката. Между другото, дядо Благо, ако не греша ти беше майстора на сабята на Арслан, а той така и не ни показа хубава снимка на острието. Ясно ми е че тайните няма да ги издадеш тука, но поне се похвали с някои други неща да оплакнем очи, а ако имаш нещо за продажба, пусни го в темата Борса.
Comment
-
Гост
Скоро ми попадна едно ножче, на което не обърнах голямо внимание, считайки, че е някакъв овощарски инструмент./на първата снимка/ Но мой приятел започна да ме убеждава, че това е войнишки /сапьорски/ нож, което си личало по отделната заточка във втората половина на острието. Опитах се да споря, показвайки как изглежда сапьорския нож /втората снимка/, но той парира с репликата, че едното е стар, а другото по-нов модел.
Знае ли някой, що за чекия е това?
П.П. На острието има надпис "GERLACH - RGMc"
Comment
-
Да поддържаме тая тема... нищо кой знае какво днес, някакви дреболии.
Едното е плик. От Царските маневри 1937. По-скоро може би е не пощенски, а нещо възпоменателно за маневрите... Марките са подпечатани, но на печата пише "Царски маневри - РЖководство, 28.²Х.1937". А пък златният "печат", на него пише "Царски маневри, Попово, 1937"л Подател и получател няма.На нож!
Comment
-
Пък другото - за преголямо съжаление е само кутия, по нашенски - опразнена от съдържание... Е, пак е интересна. Било е нашенско производство полеви телефон - "Полски телефоненъ апарат за индуктивно повикване Б²²²" 1937 г. Даже моделът е посветен на Царот!
Аз имам още един такъв, цял комплект си е, обаче моделът е 1939 - кутията е значително по-малка от тази.
А сега някой ще ме светне ли с какво да го залея/закисна/обгазя, за да съм сигурен, че дървоядите са вече мъртви? /доста е надупчен/. Ако го сложа за една нощ в камерата на хладилника - дали това стига да избие гадовете?Last edited by kapitan; 26-05-2005, 14:01.На нож!
Comment
-
Чувал съм, че трудно мрат тия гадини... Пробвай със спринцовка да пръснеш по малко чист бензин (има го в аптеките) във всяка дупка поотделно. Той се изпарява бързо и не вреди на дървото. Ако дупките не са много, не ги запълвай, придават допълнителен чар, но ако е чак грозно, напълни ги с кит или ги запуши една по една с клечки за зъби. Имай в предвид, че винаги остава разлика в цвета после.
Comment
-
Valo и Kapitan
:tup: Благодаря ви! Наистина такава е манерката. А някакъв съвет за дупчиците не бихте ли могли да пуснете? И бихте ли казали каква е обвивката, като гледам снимките си мисля че става дума за вълнен плат, но не съм много сигурен. Виждал съм други манерки облечени в кожа макар, че не ми е много ясно как е надяната на манерката. :rock:Не се гаси туй що не гасне!
Comment
-
Гост
Не е кожа, а плат. Подобен е на този, от който са шити старите зимни униформи /въшкарниците/ в БНА и шинелите. Отстрани се закопчава с копчета "тик-так". А иначе "сбурията" си е от кожа.
Само за инфо - показвам немска манерка от 1937.
П.П. Какво ти пречат дупчиците? Нали няма да я пълниш с вода....Пък и под плата няма да се виждат. Е, ако имаш мерак - китовай ги с автокит или ги калайдисай. След това - задължително боя.
Comment
-
Платът е груб, вълнен... ама малко прилича на... как се казваше... кече. Нещо такова не плетено, а пресовано сякаш. Особен, дебел вълнен плат. Отстрани си е на тик-так, както каза Valo. Мое неангажиращо мнение: аз бих я оставил така, нова не може да стане, пък така си мирише на историяНа нож!
Comment
-
Valo и Kapitan
kapitan написаПлатът е груб, вълнен... ама малко прилича на... как се казваше... кече. Нещо такова не плетено, а пресовано сякаш. Особен, дебел вълнен плат. Отстрани си е на тик-так, както каза Valo. Мое неангажиращо мнение: аз бих я оставил така, нова не може да стане, пък така си мирише на история
:nworthy: Преди време бях рекъл, че се сдобих с един байонет. Беше малко зле и му приложиш някои въздействия. Сега го представям на вашето внимание с молба да кажете от каква пушка е. На острието близо до гарда има буква W, а на гарда от същата страна има буква H. Ще опитам да ги покажа, но не знам доколко ще се видят. Други знаци и обозначения за съжаление не се виждат никъде. Чирените са от кожа (гьон). За съжаление върхът беше в много окаяно състояние и сега е малко заоблен и няма кания. Иначе стоманата на острието е жестока и след полирането така се изостри, че може да се бръснеш. Някой ако знае откъде може да се намери кания за туй нещо, щото така си е малко като сираче. Ключалката е в идеално състояние и работи безотказно. Винта на пружината също е в добро състояние и се развива лесно. :nworthy: :fire:Не се гаси туй що не гасне!
Comment
Comment