Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови Придобивки

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

ами то в подробностите му е мамата общо взето наредих пластини от 65г и силициева ламарина,вързах ги с желязна тел,подправих ги с готварска сол и ги превих известен брой пъти

Comment

Харесва ми това, че не само острието е от дамаска стомана, а и части по дръжката. Между другото, дядо Благо, ако не греша ти беше майстора на сабята на Арслан, а той така и не ни показа хубава снимка на острието. Ясно ми е че тайните няма да ги издадеш тука, но поне се похвали с някои други неща да оплакнем очи, а ако имаш нещо за продажба, пусни го в темата Борса.

Comment

Този щик за АК-74/АКМ си го купих преди известно време.Добре балансиран става за хвърляне.Дръжката е от масивен полимер много твърд.Няма какво да се раздрънка по ножа всичко е едно цяло с изключение на бутона, който пък за сметка на това е доре прикрит и не изкача от профила на дръжката.
        Attached Files

Comment

ами като направя нещо ново ще го пусна.а арслан пуснал ли е тук снимки на сабята?

Comment

дядоБлаго написа
            ами като направя нещо ново ще го пусна.а арслан пуснал ли е тук снимки на сабята?
            Да, в тази тема май че беше, но снимката не е много добра и все го кандардисваме да пусне по-хубави.

Comment

Скоро ми попадна едно ножче, на което не обърнах голямо внимание, считайки, че е някакъв овощарски инструмент./на първата снимка/ Но мой приятел започна да ме убеждава, че това е войнишки /сапьорски/ нож, което си личало по отделната заточка във втората половина на острието. Опитах се да споря, показвайки как изглежда сапьорския нож /втората снимка/, но той парира с репликата, че едното е стар, а другото по-нов модел.
              Знае ли някой, що за чекия е това?
              П.П. На острието има надпис "GERLACH - RGMc"
              Attached Files

Comment

Интересно ножченце. Дано ТВВ знае нещо по този въпрос или пък Танкиста те двамата са корифеи по хладното оружие.
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Аз нямам идея. Обаче може би маркировката би помогнала да бъде определен производителя, ако не друго.

Comment

Да поддържаме тая тема... нищо кой знае какво днес, някакви дреболии.

Едното е плик. От Царските маневри 1937. По-скоро може би е не пощенски, а нещо възпоменателно за маневрите... Марките са подпечатани, но на печата пише "Царски маневри - РЖководство, 28.²Х.1937". А пък златният "печат", на него пише "Царски маневри, Попово, 1937"л Подател и получател няма.
                    Attached Files
                    На нож!

Comment

Пък другото - за преголямо съжаление е само кутия, по нашенски - опразнена от съдържание... Е, пак е интересна. Било е нашенско производство полеви телефон - "Полски телефоненъ апарат за индуктивно повикване Б²²²" 1937 г. Даже моделът е посветен на Царот!
                      Аз имам още един такъв, цял комплект си е, обаче моделът е 1939 - кутията е значително по-малка от тази.

А сега някой ще ме светне ли с какво да го залея/закисна/обгазя, за да съм сигурен, че дървоядите са вече мъртви? /доста е надупчен/. Ако го сложа за една нощ в камерата на хладилника - дали това стига да избие гадовете?
                      Attached Files
                      Last edited by kapitan; 26-05-2005, 14:01.
                      На нож!

Comment

Чувал съм, че трудно мрат тия гадини... Пробвай със спринцовка да пръснеш по малко чист бензин (има го в аптеките) във всяка дупка поотделно. Той се изпарява бързо и не вреди на дървото. Ако дупките не са много, не ги запълвай, придават допълнителен чар, но ако е чак грозно, напълни ги с кит или ги запуши една по една с клечки за зъби. Имай в предвид, че винаги остава разлика в цвета после.

Comment

Valo и Kapitan

:tup: Благодаря ви! Наистина такава е манерката. А някакъв съвет за дупчиците не бихте ли могли да пуснете? И бихте ли казали каква е обвивката, като гледам снимките си мисля че става дума за вълнен плат, но не съм много сигурен. Виждал съм други манерки облечени в кожа макар, че не ми е много ясно как е надяната на манерката. :rock:
                          Не се гаси туй що не гасне!

Comment

Не е кожа, а плат. Подобен е на този, от който са шити старите зимни униформи /въшкарниците/ в БНА и шинелите. Отстрани се закопчава с копчета "тик-так". А иначе "сбурията" си е от кожа.
                            Само за инфо - показвам немска манерка от 1937.
                            П.П. Какво ти пречат дупчиците? Нали няма да я пълниш с вода....Пък и под плата няма да се виждат. Е, ако имаш мерак - китовай ги с автокит или ги калайдисай. След това - задължително боя.
                            Attached Files
                            Last edited by ; 27-05-2005, 00:08.

Comment

Платът е груб, вълнен... ама малко прилича на... как се казваше... кече. Нещо такова не плетено, а пресовано сякаш. Особен, дебел вълнен плат. Отстрани си е на тик-так, както каза Valo. Мое неангажиращо мнение: аз бих я оставил така, нова не може да стане, пък така си мирише на история
                              На нож!

Comment

Valo и Kapitan

kapitan написа
                                Платът е груб, вълнен... ама малко прилича на... как се казваше... кече. Нещо такова не плетено, а пресовано сякаш. Особен, дебел вълнен плат. Отстрани си е на тик-так, както каза Valo. Мое неангажиращо мнение: аз бих я оставил така, нова не може да стане, пък така си мирише на история
                                :tup: Много, много ви благодаря и на двамата! И аз си мисля, че е добре да бъде в оригинал, но си мисля дали ръждата няма да продължи пагубното си действие и за това се чудя каква защита да приложа. А иначе дупчиците на мен не ми пречат, защото вода няма да пия от нея. Може би ако я обработя с някакъв лак отвън и от вътре ще бъде по-добре. :stupid: :fire:

:nworthy: Преди време бях рекъл, че се сдобих с един байонет. Беше малко зле и му приложиш някои въздействия. Сега го представям на вашето внимание с молба да кажете от каква пушка е. На острието близо до гарда има буква W, а на гарда от същата страна има буква H. Ще опитам да ги покажа, но не знам доколко ще се видят. Други знаци и обозначения за съжаление не се виждат никъде. Чирените са от кожа (гьон). За съжаление върхът беше в много окаяно състояние и сега е малко заоблен и няма кания. Иначе стоманата на острието е жестока и след полирането така се изостри, че може да се бръснеш. Някой ако знае откъде може да се намери кания за туй нещо, щото така си е малко като сираче. Ключалката е в идеално състояние и работи безотказно. Винта на пружината също е в добро състояние и се развива лесно. :nworthy: :fire:
                                Last edited by brandmajor; 28-05-2005, 17:39. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                                Не се гаси туй що не гасне!

Comment

Working...
                                X