Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови Придобивки

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

kapitan написа
    Каската е това, което е написано. Хващам се на бас с който иска, за каквото иска... Веднъж на сергиите пред Ал. Невски един български пехотен полковник пред очите ми повдигна една българска, стандартна, комунистическа каска и попита: А тази каква е... италианска ли е? :weird: :aaa: :fire:

Така че, тук спор няма - швейцарска, М18.
    Далеч съм от идеята да споря или да се хващам на бас за каквото и да е, което ми е малко или дори почти непознато, само предадох информацията, или по скоро никаквата информация, която получих... :teu24:
    "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
    Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Понеже каската е швейцарска и нямам съмнение в това, реших да проверя дали не ства въпрос не за вид армейска или потонна емблема, а за хералдика на дадена комуна. Доколкото разбрах е нарисувана на каската ?

Единственото, което може да се доближи до търсената емблема е ето тази

И принадлежи на Koblentz, Argovie/Ааrgau

Оставям ви да прецените дали е същата.

А емблемата произлиза от това, че в този град Ааr се влива в Rhin точно под този ъгъл гледано от юг на север.
      Last edited by mellisa; 02-04-2005, 17:12.
      "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
      Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Parabellum написа
        Не че нещо, ама нашите хайдути са имали ятагани и шишанета
        Е и боксове са ималиа забравяш че пръстените бурмалии са имали подобна роля в ръкопашния бой.
        ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

За каската

mellisa написа
          Понеже каската е швейцарска и нямам съмнение в това, реших да проверя дали не ства въпрос не за вид армейска или потонна емблема, а за хералдика на дадена комуна. Доколкото разбрах е нарисувана на каската ?

Единственото, което може да се доближи до търсената емблема е ето тази

И принадлежи на Koblentz, Argovie/Ааrgau

Оставям ви да прецените дали е същата.

А емблемата произлиза от това, че в този град Ааr се влива в Rhin точно под този ъгъл гледано от юг на север.
          :fire: Мелиса, много благодаря за задълбоченото проучване за каската!!!!!!!!! :tup: :tup: :tup: Няма никакво съмнение, че каската наистина е швейцарска и е М18 и капитана е абсолютно прав. Това за емблемата наистина беше загадка, но като гледам тази, която си показала, съм склонен да вярвам, че наистина става дума за Кобленц. Най-вероятно става дума наистина за някакво военизирано формирование от Кобленц, защото както казва Капитана, на войсковите каски не е разрешено поставянето на знаци и емблеми (или поне на строевите). :nworthy: :nworthy: :fire: :tup: В края на краищата смятам, че наличието на емблема ни най-малко не снижава стойността на каската?! :nworthy: :fire:
          Не се гаси туй що не гасне!

Comment

Аз да се похваля с това чудо :rock:
            Attached Files
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

ауууу познай от 3 пъти кой е леко зелен от /благородна/ завист :mhehe: :mhehe: :mhehe: Честито!!
              На нож!

Comment

Ми лошо няма-копирай я и после си я направи на истинска снимка
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Parabellum написа
                  Аз да се похваля с това чудо :rock:
                  Браво, браво, много готина снимка от ПСВ, а има ли случайно някакъв надпис отзад?

Comment

Подпис няма за съжаление

Comment

Аз се надявах че самолет си си намерил то снимка
                      ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Хе, че то ако намеря такъв самолет вески музей ще се иска да го притежава!

Comment

Нека и аз да се похваля с нещо. Не е ново ама.... В различни източници чета различни данни за производителя. На едно място пише че е австроунгарска материална част, а на друго - че е германска. Някой знае ли верния отговор? Ще почерпя....
                          Attached Files

Comment

какъв е този патрон

от доста години имам този патрон на скоро се сетих за него някой има ли представа от каво оръжие е аз съм лаик в областа така , че помагайте
                            Attached Files

Comment

Обикновен 9 Para/9X19/ със стоманена гилза произведен от Mansfeld AG, Rothenburg plant, Saale

Comment

valo написа
                                Нека и аз да се похваля с нещо. Не е ново ама.... В различни източници чета различни данни за производителя. На едно място пише че е австроунгарска материална част, а на друго - че е германска. Някой знае ли верния отговор? Ще почерпя....
                                Тук вече не мога да ти помогна. На мен ми прилича на Австро-унгарски :1087:

Comment

Working...
                                X