стига бе,как се запоява цам?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови Придобивки
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
Кинжалът е съвременно производство, но за разлика от повечето произведени през 90-те, е доста по-близо до оригиналните. Не знам защо, но на повечто съвременни кинжали, независимо дали са от Русия, Турция или Грузия, им слагат три тесни и къси каналчета по острието, разположени в средата, като повечето стари имат само един канал, по-рядко два, и ако каналът е единичен на някои, особено тези от Грузия и черкезките е разположен вляво или вдясно, а не в средата. Общо взето тези три канала могат да послужат за разграничаване на съвременните остриета от старите, а към това трябва да се добави и хромирането на остриетата (или никелирането им, не знам точно какво ги правят).
Аз лично нямам нищо против съвременните оръжия, направени в традиционен стил, стига да са направени добре, какъвто поне на пръв поглед изглежда твоя, Влад Дракул. Все пак занаятът трябва да живее.
Перето: защо искаш да му сменяш чирените на щика? От снимките твоите не изглеждат ужасно, малко са повредени, ама по-добре така, отколкото да ги смениш с някакви самоделни. Виждал съм такива по нета и някак си дразнят окото, особено ако са изработени от светло дърво. Е, ако смяташ да ползваш чирени, свалени от някой друг щик за Манлихер, това е друга работа.
Comment
-
Гост
дядоБлаго написастига бе,как се запоява цам?
И на аргон става, но при строго определена температура и сложна технология. И кадърен аргончик....
Comment
-
pereto написада най-накрая си докопах един но в окаяно састояние та доколкото се вижда май е Австрииски(двуглаво орле) друго не се вижда имам вапроси кам Парабелум и Маузер- как да сменя дръжките?некви идеи за лопус?
И
valo написаС чалъм.....Първо повърхностите се помедняват и след това - с калай...
И на аргон става, но при строго определена температура и сложна технология. И кадърен аргончик....То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Според мен нови дръжки няма да му подхождат, предвид състоянието на острието, така че опитай да пооправиш неговите си, и ако не ти хареса резултата, тогава сменяй. Ако ги разнитиш, после не се знае дали занитването ще се получи добре, винаги има риск да се различава от оригинала. А топченцето на върха на канията можеш да го направиш и да го запоиш с калай.
Comment
-
Гост
-
Гост
Не е задължително :twisted:
Подарък, наследство, "намерен".....
Ако сега ще започваш - бая зор ще видиш. Нишите вече са заети от разни търговци, които имат разработени канали за доставка и пласмент. Докато влезеш в нещата, ще се набалбукаш няколко пъти, но може и да успееш да изкараш някой лев от такива баламурници като нас, колекционерите....
Comment
Comment