Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови Придобивки

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Честно да ти кажа нямам търпение да пипна наживо това острие.
    Случайно да ти е излишен?
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Не, даже тъкмо обратното: мисля да си запазя това острие завинаги. Друго такова я ми излезе късмета да придобия, я не.

Comment

Майтап да става!
        Видя ли онзи ятаган по Ибея колко е скочил? А аз се надявах да го купя!
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Карай. Вече по еВау почти не останаха добри сделки. Ятагани няма много, а тези които изкачат достигат доста високи цени страшно бързо.

Comment

По селата могат да се намерят всякви оръжия на безценица.
            Pro Deo fide et Paria

Comment

dadga написа
              По селата могат да се намерят всякви оръжия на безценица.
              Много е възможно. Ти какво си намирал?

Comment

Абе какво толкова намирате по тия села аз никога нищо не съм намирал
                ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Нямаш подход.... Изправи се на мегдана... пък се изцепи за тяхната майка селска нещо... импровизирай там... Пък ония като наизвадят овчарски ножове, ятагани, ками, пушки и револвери от всякакви години и системи... чудо!!!! :nut:
                  На нож!

Comment

Така, моят най-добър приятел преди месец и нещо ходил на разходка в Балкана-той е планинар. попада в една махала в която от 30-40 години никой вече не живее-къщите запустели-навсякъде обрасло с трева и дървета. Влиза в пръвата къща и започва да тършува и намира-ятаган с бял кокал и кремъчен пистолет.Във втората къща намира револвер система Лефуше от най-простите-белгийска направа. Искранно му се зарадвах на придобивките, защото ние двамата с него все така сме си мечтаели-да открием в стара къща я пищов я сабя.А той удари кьоравото. сега ме чака да си дойда за да можем двамата да потърсиме това - онова. Също така е намерил прилично количество шарени глинени гърненца и трикраки столчета за софричката си.
                    Намерил е и голямо количество документи -оттам научава имената на стопаните документите са от 1889 година.
                    Абе Индиана Джоунс в Балкански вариант.
                    Ятагана и кремъчният пистолет ги е намерил в полуразрушеният обор на една от къщите-понеже оборът е бил от плет направен и една т.нар ниша ги е видял случайно.
                    Късмет.

Comment

Браво на твоя приятел: ако не е открил ятагана, пистолета и револвера, те са щели да си изгният без никой и да научи за тях. Всяко такова намерено оръжия си е спасено оръжие. Дано да намерите още неща.

Comment

Повечето неща си остават скрити даже за самите собственици.По времето на комунизма са взимали на хората всичко налично оръжие,затва се намират по доварите скрити.
                        Pro Deo fide et Paria

Comment

kapitan написа
                          Нямаш подход.... Изправи се на мегдана... пък се изцепи за тяхната майка селска нещо... импровизирай там... Пък ония като наизвадят овчарски ножове, ятагани, ками, пушки и револвери от всякакви години и системи... чудо!!!! :nut:
                          :rock:

Капитане, ти с твоя подход сигурно бая голяма колекция имаш.
                          Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
                          СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
                          НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
                          СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Колекцията ми е огромна!!!! Фрактури, бушони, белези от порезни рани, 3 зъбни моста... :twak: :1087: :mhehe:

Леле това са страхотни находки, добре, че ги е спасил!!! Аз само за един гвардейски пагон мога да рапортувам напоследък, после като се върна ще се пробвам да го снимам

Корекция: я още сега да взема да направя снимки, че после съвсем няма да има светлина. Значи, имам 2 копчета, един пагон... Още малко и пълен комплект ще стане :lol: :lol:
                            Attached Files
                            Last edited by kapitan; 09-02-2005, 15:40.
                            На нож!

Comment

Парабелуме това ако го казваш сериозно от утре почвам да шаря из Родопите по изоставени махали и паланки!!!
                              ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

А метода на Капитана ли ще ползваш
                                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                                Проект 22.06.1941 г.
                                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Working...
                                X