If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Абе какво толкова намирате по тия села аз никога нищо не съм намирал
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Нямаш подход.... Изправи се на мегдана... пък се изцепи за тяхната майка селска нещо... импровизирай там... Пък ония като наизвадят овчарски ножове, ятагани, ками, пушки и револвери от всякакви години и системи... чудо!!!! :nut:
Така, моят най-добър приятел преди месец и нещо ходил на разходка в Балкана-той е планинар. попада в една махала в която от 30-40 години никой вече не живее-къщите запустели-навсякъде обрасло с трева и дървета. Влиза в пръвата къща и започва да тършува и намира-ятаган с бял кокал и кремъчен пистолет.Във втората къща намира револвер система Лефуше от най-простите-белгийска направа. Искранно му се зарадвах на придобивките, защото ние двамата с него все така сме си мечтаели-да открием в стара къща я пищов я сабя.А той удари кьоравото. сега ме чака да си дойда за да можем двамата да потърсиме това - онова. Също така е намерил прилично количество шарени глинени гърненца и трикраки столчета за софричката си.
Намерил е и голямо количество документи -оттам научава имената на стопаните документите са от 1889 година.
Абе Индиана Джоунс в Балкански вариант.
Ятагана и кремъчният пистолет ги е намерил в полуразрушеният обор на една от къщите-понеже оборът е бил от плет направен и една т.нар ниша ги е видял случайно.
Късмет.
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Браво на твоя приятел: ако не е открил ятагана, пистолета и револвера, те са щели да си изгният без никой и да научи за тях. Всяко такова намерено оръжия си е спасено оръжие. Дано да намерите още неща.
Повечето неща си остават скрити даже за самите собственици.По времето на комунизма са взимали на хората всичко налично оръжие,затва се намират по доварите скрити.
Нямаш подход.... Изправи се на мегдана... пък се изцепи за тяхната майка селска нещо... импровизирай там... Пък ония като наизвадят овчарски ножове, ятагани, ками, пушки и револвери от всякакви години и системи... чудо!!!! :nut:
:rock:
Капитане, ти с твоя подход сигурно бая голяма колекция имаш.
Dulce et decorum est pro patria mori
ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.
Колекцията ми е огромна!!!! Фрактури, бушони, белези от порезни рани, 3 зъбни моста... :twak: :1087: :mhehe:
Леле това са страхотни находки, добре, че ги е спасил!!! Аз само за един гвардейски пагон мога да рапортувам напоследък, после като се върна ще се пробвам да го снимам
Корекция: я още сега да взема да направя снимки, че после съвсем няма да има светлина. Значи, имам 2 копчета, един пагон... Още малко и пълен комплект ще стане :lol: :lol:
Парабелуме това ако го казваш сериозно от утре почвам да шаря из Родопите по изоставени махали и паланки!!!
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment