Така или иначе, селището тук е престанало да съществува доста преди появата на турците.
Пак не ти е много точна информацията - копае се от няколко години, а мината година беше последият сезон и трасето беше освободено за строителство. Хубаво е че подчертаваш че е село, а не град, ама хубаво е да четеш внимателно, щото не съм казал никъде "град". Ако трябва да сме точни това е село от "градски тип"
, прекалено голямо е за да е просто село, при това с интересни каменни къщи, но пак да повторя, аз също мисля че е град. И така, ако не броим ония куманин дето по една случайност се е гътнал там и са го погребали насред руйните, от кога са най-късните материали? Съмнявай се колкото си искаш, ама искарай доказателства.
Това е твое мнение, но за кръстоносците си е град
Ще ти задам един въпрос - колко процента от международната търговия със зърно в Черноморския басейн, извън него въобще да не говорим, та колко процента от това зърно дето се е търгувало в този район е от Тракия. Ама дай конкретни цифри. Освен това какъв е обемът на това изнасяно от Тракия зърно - няколко стотин тона, няколоко хиляди тона, няколко стотин хиляди тона.

Leave a comment: