Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е оптималният калибър за лично късо нарезно оръжие...

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Хубаво е човек да има стрелбище в двора си!

Comment

DDD написа Виж мнение
      Хубаво е човек да има стрелбище в двора си!
      Това не е дворът ми, това е клубно стрелбище.
      Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
      A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Самоцензурирано
        Last edited by ; 14-01-2012, 08:08.

Comment

Честита Нова Година!

AK103 написа Виж мнение
          ... носенето на оръжие
          Носенето, а по-специално скритото носене, е отделен въпрос и изборът почти винаги се определя от условия за "носимост", т.е. габарити и тегло, а не толкова от терминалната балистика на боеприпаса.

AK103 написа Виж мнение
          .. При револверите бих заложил на 3" цев в .38Special+P ... При пистолетите много ми се иска да започна с 9Х18 Мак,...
          Ако дрехите и условията позволяват носене на 3" револвер или Макаров, то по-доброто решение е H&K P7, който е с много близки размери, но със значително по-мощен патрон. За другите му качества няма и да говоря, всички знаят, че това е Поршето на автоматичните пистолети.

Колт 1911 го показвам само за сравнение, тъй като теглото и габаритите му го правят непрактичен за скрито носене.
          Attached Files
          A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Самоцензурирано
            Last edited by ; 14-01-2012, 08:09.

Comment

Самоцензурирано
              Last edited by ; 14-01-2012, 08:09.

Comment

AK103 написа Виж мнение
                Nick, има много малки, средни и големи револвери и пистолети в калибър .22LR.
                Това като да ми е известно... И?

Comment

Самоцензурирано
                  Last edited by ; 14-01-2012, 08:10.

Comment

Fil написа Виж мнение
                    Доста противоречиви мнения слушам и чета напоследък.Темата е за оптималният калибър - ефективност, брой патрони, калибър...
                    А именно 9x19 , 45ACP... сравнително новите калибри 357SIG, 40S&W, 10AUTO...
                    Тя темата е стара, ама поне изясни ли се това оръжие за каква цел ще се ползва - самоотбрана, охрана, защото, макар и не за тази цел създадено, може и за лов да се ползва, предвид мощността на някои творения?
                    Петият корен...

Comment

AK103 написа Виж мнение
                      И?... Зададох ти конкретен въпрос. Смяташ ли това " И? " за смислен отговор? Или отговори подобаващо или редактирай неадекватните си мнения. Ветеранският ти статус не е гаранция за компетентност.
                      И през ум не ми минава да продължа тази "дискусия" в този стил.

Comment

Самоцензурирано
                        Last edited by ; 14-01-2012, 08:11.

Comment

Оптимизирането на късоцевното оръжие не ще да е било много трудно, щото всички са го правели. Ето няколко оптимизационни решения (за револверите нямах място):
                          Attached Files

Comment

Разни хора-разни идеали.
                            Всеки ,който се интересува от оръжие и притежава такова, има собствено-изградено мнение относно кой боеприпас съчетан със съответния пистолет/револвер е най-добър за него и това по никакъв начин не може да промени изграденото му мнение.
                            Така че не виждам за какво спорите.
                            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Да сме по-конкретни - ако трябва да избирам КНО за дома - Берета 92 (9х19). Не защото съм стрелял с всеки пистолет на земята, а защото съм свикнал с този, достатъчно мощен е, удобен, но не е компактен и лек за носене. На Глок не съм най-големия фен (Валтер vs Glock = Левски vs ЦСКА).
                              За носене - револвер в .38, няколко модела са ми на сърце. За пистолет - П99 Компакт на Валтер.
                              http://rayofhalifaxproductions.com/26662

Comment

Parabellum написа Виж мнение
                                ..Така че не виждам за какво спорите.
                                Че то няма и помен от спор. Човекът казва, че имало различни пистолети в .22, после обяви за най-добър еднозаряден ловен пистолет... Тема за спор няма, защото няма дефинирана позиция.
                                Last edited by Nick; 04-01-2012, 03:19.

Comment

Working...
                                X