beri_cd написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой е оптималният калибър за лично късо нарезно оръжие...
Collapse
X
-
beri_cd написа Виж мнениеКолега, ако обичате, темата е за опималния калибър.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Nick написа Виж мнениеНедоразумения като FN "Five-Seven" са извън скромните ми способности да разбера смисъла на това оръжие.
Извън шегата, това нещо май беше конструирано за специалните части, тъй като на близки дистанции пробива всеки клас бронирана жилетка. Както аз го разбирам примерно SWAT си действат с MP5 да речем, изведнъж да появява брониран ненормалник и те вадят five-seven (шантава работа). Междо другото в едно от съседните до нас каунтита (NJ), май го избраха като оръжие за щатската полиция - след интензивно тестване и решение на шерифа, независимо от високата цена която започва от $1000. И на мен ми е интересно с какво това оръжие, ще е полезно на полицията о не виждам сценарй при който това ще се случи.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
"Смъртта на бойното поле,приятелю,не е сред най-изящните на този свят" У. Шекспир
Comment
-
Ciao Beretta!
Колт получи от Морската Пехота поръчка за 12,000 пистолета М1911: http://www.foxnews.com/us/2012/07/28...Colt_.45_M1911
Ретроградни морски пехотинци, връщат се обратно към 101-годишна конструкцияНикто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Абориген написа Виж мнениеДобре,ето още едно недоразумение,което на някои хора им допада.............сигурно заради цената.
http://www.youtube.com/watch?v=JwIsE...feature=fvwrelThis is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеСпоред теб какви са причините?
Монетарните причини само ги подозирам, но те са неизбежни.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеСпоред теб какви са причините?
Иначе сериозно - не виждам нещо особено сензационно. Гледах съм клип с морски пехотинец да се оплаква че баретата е много тежка за огневата мощ която предлага.
Колта май беше същото тегло като баретата - 100-тина грама разлика, но имаме .45 срещу девет милиметра. Повечето патрони на беретата не са чак аткъв плюс за резервно оръжие и само я изравняват като тежест с колта. Да не говорим, че в САЩ който не е стрелял с 1911 и AR15 има опасност да му вземат гражданството, а от 80 млн. собственици на оръже, вероятно огромна част притежават пистолета. Така че на нов морски пехотинец, поне помощното му оръже ще е напълно познато, да не говорим че с голяма вероятност ще има и опит с AR15 (M4), така че получаваш полу-готов войник директно от цивила
Хехе - Писал съм едновременно с Ник.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Това за психологично-носталгичния фактор е очевидно, макар че силата му е изненадваща... все пак цели 27 години след като е заменен с Берета, марин кор-а да се завърне към добрия стар Колт, това си е сензация. Иначе за мен основния недостатък е в 7-те патрона, бих се чувствал некомфортно с толкова. Според мен ролята на side arm-а е по-скоро да имаш да гърмиш с нещо за сплашване, докато дойде помощ/муниции за основното оръжие, а не толкова да пръскаш глави с него. Затова някой модерен пистолет с повече патрони би бил по-подходящ. Но - традиция."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Статията не го споменава, но защо ли предполагам(може много да бъркам), че поръчката от 12000 пищова ще отиде основно в Forecon(разузнаването на морската пехота) и предвид нуждите на тез хорица от мощен пистолет позволяващ добавянето на разни аксесоари(що ли предполагам, че това дето са си го поръчали иде с 11 патронен пълнител, муфа за заглушител, а пикатини релсата за монтаж на фенер се вижда и на снимката) никак не е случайно, че не искат М9Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
И още един оптимален калибър, 11 мм Гасер (11.2x36 Gasser, първият от ляво):
със съответното си оръжие:
За да добиете представа за размерите му, ето го редом с други револвери Гасер:
Те това е оптимум!Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
Comment
-
Todor Pavlov написа Виж мнениеМай към максимум отива ...
Гасерът е чудесен !
Comment
-
Todor Pavlov написа Виж мнениеМай към максимум отива ...
Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
Comment
Comment