Nick написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой е оптималният калибър за лично късо нарезно оръжие...
Collapse
X
-
-
tconiotconev написа Виж мнениеТози револвер не беше ли на фирмата норт американ ?Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
DDD написа Виж мнениеКритериите са много: калибър, надеждност на системата/оръжието, ресурс на оръжието (различно е от надеждност), простота на системата, простота и бързина при боравенето, разбира се и вместимост на магазина; Размер и удобство за скрито носене, но не за сметка на бойните качества; Цената винаги е от значение: много скъпите, както и много ефтините модели трябва да се избягват;
H&K P7 отстъпва по вместимост на магазина, но пък е безспорен лидер по размер и удобство за скрито носене (практически е с габаритите на Макаров). Скритото носене едва ли е възможно при другите два модела; дори компактните варианти на Глок са дебели тухли с лоша ергономичност... мразя го този прехвален пистолет.
Простота и бързина в боравенето - H&K P7 е абсолютно ненадминат.
Ресурс - H&K P7 с полигоналната си цев ще ме надживее със сигурност, SIG 226 също е с доказан висок ресурс, CZ-75... хм.
Цена - H&K P7 и SIG 226 са доста скъпи (нов H&K P7 е над $1К, а SIG 226 малко под $1К). Цената на CZ-75 падна значително за последните 15 години и е 1/2 от тази на другите два, но според мен падна и качеството им.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Beretta държи фронта !
4 600 от поръчаните 100 000 са готови . Продължавам да не мога да разбера , какво толкоз му е хубавото на този "желязен" пистолет ... май това , че много добре се възприемал от новобранци ? http://infobrodcast.blogspot.com/201...r-beretta.html
Comment
-
Todor Pavlov написа Виж мнение..Продължавам да не мога да разбера , какво толкоз му е хубавото на този "желязен" пистолет ...
Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
Comment
-
Nick написа Виж мнениеКакво определя избора ви? Ергономичност, вместимост на магазина, патрон, надеждност, цена, други съображения?Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеЕргономичност, удобство в боравенето...
Цената е фактор, спор няма. Обаче е извън темата... Къде остана основната теза - калибърът и неговият оптимум? (по Хегел, нали се сещаш - теза, антитеза, синтез...)Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
Comment
-
Nick написа Виж мнение.38 Spl е "малко силен"? В сравнение с какво е силен? И въобще чужденците в Италия имат ли право на оръжие?
Ник аз съм живял доста години в България и по едно време се бях вманиачил на тема стрелба, та имам известен опит. Например "Макаров" ме впечатли с невероятната си неточност.
Иначе де да знам разрешено ли е на чужденци тука да имат оръжие? Не ми е трябвало и не съм се интересувал.
Comment
-
Mishok написа Виж мнениеНик аз съм живял доста години в България и по едно време се бях вманиачил на тема стрелба, та имам известен опит. Например "Макаров" ме впечатли с невероятната си неточност.
Comment
Comment