Nick написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой е оптималният калибър за лично късо нарезно оръжие...
Collapse
X
-
Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
-
Странно е да се съди за боеприпаса по усещането за откат. Например, .38 Spl в револвер с 2-инчова цев дава по-неприятен откат от .357 в револвер с 6-инчова цев.
Поради сходни причини 7.65 мм патрон е извънредно приятен за стрелба с "Руби" и неприятен при М13 (Щаер 1909). Цевите на тези връстници са с еднаква дължина, но разликата в масата на затворите им е голяма (вижда се добре на снимките колко е малко затворчето при М13). И двата пистолета са използвани в ПСВ, особено "Руби" (близо един милион) и няма много оплаквания от ефективността на 7,65 мм патрон.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
uzi71 написа Виж мнениеНе знам какво според теб значи "ИЗВЕСТЕН" опит, но от собствения ми скромен опит твърдя, че Макаров е много точен за класа си пистолет. Могат да му се намерят много недостатъци, но точността изобщо не е между тях.
Comment
-
Моят наистина скромен опит сочи, че ПМ е точно оръжие. Даже до скоро си пазех на стената една четворка с 6 патрона навътре от осмицата, три от тях в десятката, на стандартна дистанция. За пръв път чувам някой да каже че пистолета бил "неточен". Това което не ми харесва е по-тегавото зареждане и неудобната смяна на пълнителят.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Mishok написа Виж мнениеБеше ми попаднал един чисто нов Макаров - унгарско производство - лъскав и нагласен та с него изтрелях над 1000 патрона и беше страшно неточен. По това съдя. Малко ме хвана яд понеже макаров е евтин пистолет с евтини патрони. Освен този да не е бил нещо наред.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Mishok написа Виж мнениеБеше ми попаднал един чисто нов Макаров - унгарско производство - лъскав и нагласен та с него изтрелях над 1000 патрона и беше страшно неточен. По това съдя. Малко ме хвана яд понеже макаров е евтин пистолет с евтини патрони. Освен този да не е бил нещо наред.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеДа не го бъркаш с АП?Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
Comment
-
Де да знам, просто предполагамКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Хората пробват и търсят. Ей го на five-seven на FN (между другото много искам да стрелям с такъв), който е абсолютна загадка. А има доста наложили се масови патрони, като 9x19 или 45 ACP. Така че има някаква наложила се масова линия.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Nick написа Виж мнениеАП за 9 мм Мак въобще не ми харесва, добър е само с патрона, за който е бил оригинално замислен, 7,65.
Comment
-
За PА-63 ли говориш? Той си е копие на Walther PP, само че профилът на ръкохватката е малко по-друг. Тук ги продават, но не съм впечатлен от тях, мисля, че Макаров е по-добър и като конструкция, и като качество (нямам предвид гражданските му версии ИЖ, при тях качеството падна). Обаче изцяло стоманен РА-63 не съм виждал, рамката е алуминиева, анодирана или гола. Вариантите за 9 мм АСР и 7,65 се наричат АР-63 (транспозирани са инициалите).Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
Comment
-
Mishok написа Виж мнение.................
Например "Макаров" ме впечатли с невероятната си неточност.
Иначе де да знам разрешено ли е на чужденци тука да имат оръжие? Не ми е трябвало и не съм се интересувал.
По второто: Има някаква възможност в България чужденец да придобие огнестрелно оръжие, но е трудно; Познавам такъв, притежаващ доста пистолети на спортно разрешително; За самоотбрана е по-сложно, но не и невъзможно особено за граждани на ЕС;
Comment
Comment