If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой е оптималният калибър за лично късо нарезно оръжие...
Колеги случките със случайни прострелвания са безброй. Така се случи, че бая време се занимавах служебно с такива случай. Някой са невероятно куриозни. Какво ще кажете за това: След запой, един "юнак" решил да гръмне през прозореца. След това извадил пънителя и без за провери патронника, произвежда изстрел, вследствие на което куршума минава през долната му челюст и излиза през отворената му уста/нито един пострадал зъб/. Куршума го намерихме в стаята, беше рикуширал два пъти в панелните стени. След това му го подарих да си го носи на врата.
За носенето в джоб - без коментар. Какво, всеки който носи оръжие с патрон в цевта е бандит? Или идиот? Не мисля. Всъщност, за мен е глупаво (не казвам, че хората, които го правят са глупави, някои от тях спазват служебни разпоредби) да се носи без патрон в цевта. Има си все пак предпазители, класически и "пасивни/мускулни" такива. Чудно ако човек носи револвер как трябва да е - с патрони извън него, хаха?
Този беше бандит не защото носеше зареден пистолет, ми заради работите дето вършеше. По принцип не трябва да има патрон в цефта. Лично аз съм носил винаги оръжие с патрон в цефта понеже е имало причина да съм готов да действам веднага. Обаче си е бая притеснение и сега съм доволен че не трябва да нося нищо. Той този същият простак щеше веднъж на шега да ме и утрепе понеже се лигавеше с два пистолета и беше насочил единият към мене и дръпна спусъка, но в последният момент завъртя оръжието към прозореца. Оказа се че в цефта е имало патрон и т.н.
Между другото ми направи впечатление че този унгазрски макаров и валтера са едно към едно само калибъра е различен.
Абе кобура ! Слагаш го в панталона по хайдутски и това е Аз така ги носех едно време, като ми се е налагало
Преди няколко години (2009 или 2010 беше, по памет) в една варненска болница лежа човек, дето си беше носил така глока и в резултат беше си прострелял пениса; Продължаван да го носиш така, нямаш проблеми!
Накратко, ако искате да започнете кариера като алт в операта, носете си пищова в гащите! Току виж утре ви поканили да пеете Тоска
Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Аха и като си го носите в гащите после си го и чистете от ръждата, защото потта е като акумулаторна киселина за желязото.
Между другото темата не беше за това как е правилно да се носи пистолет.
Това сигурен ли си, защото аз минах през 4 ПМ-а /за 20 години/ и оксидацията си му пада качествено от потта. Виж да ръждяса - не знам - на никой пистолет не съм му позволявал такова нещо, но съм виждал доста ръждиви макаровци.
Тоест Макаров и Валтер е едно и също? Обаче за кой именно Валтер става дума, че те са повече от 12 модела?
Mсля че беше калибър 7.65 доста стар модел е. Не ми е под ръка да го погледна. Та си мисля че Макаров е изкопиран от това Валтерче, само калибърът е по-голям. Иначе частите са едно към едно като форма и механика, но за Макаров са естествено по-големи. Ник ако срещна снимка на това Валтерче в нета ще я постна.
ДДД сега не ми се налага да нося никакъв пистолет и се надявам и в България да не ми се налага. Иначе това го бях предвидил и си бях измислил и възможно най-безопасен начин за носене. Пък и аз когато съм го носел не е било за постоянно, а за кратко време и съм внимавал.
Мишок, хубаво мислиш, ама където и погледнеш в нета, то ясно си е написано, че ПМ е на базата на Walther PP.Опаа, забравих, ти не искаш да разбираш руски Сори тогава.
В целом, общая компоновка и конструкция узлов и механизмов оружия были основаны на решениях, использованных в немецком Walther PP
Това е патрон за Webley Boxer. Калибър 0.577" = 14.66 мм. Куршумът тежи 18,3 грама, зарядът е 1,75 грама черен барут. Конструиран е от полк. Едуард Боксер.
Ето малко сканове от монографията на Дауъл, Брюс и Райнхард за револверите на Уебли; сладурче, нали - тежи само 1,200 грама празен...
Comment