Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е оптималният калибър за лично късо нарезно оръжие...

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Nick написа Виж мнение
    Аржентински Sistema Colt Mod.1927, правен в колтовски завод, изнесен в Аржентина (заводът) след 1945 г. Т.е. "истински" Колт, много качествено направен.

Но право да си кажа, този испански Star Modelo Super A ми харесва повече, въпреки, че не е 100% Колт, спусъкът му е приказка! И боеприпасът му не е за подценяване, 9 mm Bergmann (Largo).
    Сигурно си прав, аз нямам никакви резерви към южно-американско производство, проблема ми е, че не мога да намеря като посоченият 1911 на нормална цена, дори и толкова стар. За Стар...не знам какво да ти кажа - някак си на габилондо имам повече доверие ако изобщо може така да се употреби думата...просто може би защото съм използвал моят толкова дълго.
    Ще съм ти много задължен ако ти попадне някакво инфо за южно-американско производство 1911 като твоят да ми го пуснеш или насочиш - до Коледа иска да взема един такъв, преди се въртяха около $400, сега са сигурно повече. Ако успея да взема нещо по-тънко от GI моделите на Пaра и Спрингфийлд изобщо няма да се замислям...TIA.

Comment

JLD ги продаваше за $400, ама това беше преди 9 години... А сега дори и филипинските Charles Daly 1911 вървят над $650 (нови), а те не могат да се мерят с Колт, нито американски, нито аржентински. Употребяван Charles Daly 1911 може да се купи за около $450-$500.
      Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
      A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Nick написа Виж мнение
        JLD ги продаваше за $400, ама това беше преди 9 години... А сега дори и филипинските Charles Daly 1911 вървят над $650 (нови), а те не могат да се мерят с Колт, нито американски, нито аржентински. Употребяван Charles Daly 1911 може да се купи за около $450-$500.
        Благодаря за инфо-то. Аз съм горе-долу запознат с цените, проблема ми е, че всички правят напоследък блокове с фронтални нарези а аз не мога да ги понасям. Искам класическа компановка с къс guide rod и GI backstrap...Все се оглеждам в Пара (не са и скъпи), чувал ли си нещо дето да ме притеснява за тях ?

Comment

Не съм се интересувал от моделите в 9 Пара, защото за мен те са малко лишени от смисъл - такова голямо оръжие за 9 мм... А и интересът ми е към историческото оръжие, не толкова към модерното. Защо не почнеш да следиш Gunbroker? Там излизат много неща и понякога има "sleepers", които можеш да отнесеш на ниска цена.

Аз се радвам на такива старчета, а от новите имам само няколко:

Last edited by Nick; 03-11-2009, 07:27.
          A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Nick написа Виж мнение
            Не съм се интересувал от моделите в 9 Пара, защото за мен те са малко лишени от смисъл - такова голямо оръжие за 9 мм... А и интересът ми е към историческото оръжие, не толкова към модерното. Защо не почнеш да следиш Gunbroker? Там излизат много неща и по някога има "sleepers", които можеш да отнесеш на ниска цена.
            Tези "старчета" определено са чудесни , аз всъщност също не се интересувам от 9пара - може би съм те объркал покрай .38супер или цитираният от тебе по-нагоре 1911 в 9пара...Имах предвид класически 1911 - Para Ordnance, мисля сега са Para USA ( и двата сайта работят : http://www.paraord.com/home_expert_jump/index_2.php , http://www.para-usa.com/home_expert_jump/index_2.php ) имат GI реплика която общо взето е това което търся. Ако си запознат с класическият1911 или 1911М1А, ще ми е интересно ако би хвърлил едно око на горният линк и да кажеш какво мислиш.

Comment

Да-а, интересни са "старчетата",както се изразява '38S. Аз лично съм фен на Mauser C96 и всичките му възможни производства, както и на STAR B . Споделям мнението на Nick,че са удобни и приятни за ползване.Преди време пострелях достатъчно с B, B Super & Firestar. Останах с отлични впечатления. Здрави и надеждни преди всичко.Например Firestar е чудесно оръжие за "самоохрана"-компактен,непретнциозен,удобен за захват и зареждане за eдиници с по-малка ръка. Nick срещал ли си STAR cal.7,63x25 ? A информация за Люгер кал.7,62х25 - бил произведен в малка партида по поръчка на съветското правителство пре 1929г. Дали е достоверна подобна информация?
              Last edited by майор; 03-11-2009, 19:54.
              "Тяжело в деревне без Нагана, когда у соседа есть!..." ... ...

Comment

.38 Super написа Виж мнение
                ...ще ми е интересно ако би хвърлил едно око на горният линк и да кажеш какво мислиш.
                Нямам опит с Para Ordnance, стрелял съм веднъж с такъв пистолет на мой приятел. Не бях много впечатлен от ергономиката - моделът беше Р14 с двуреден магазин, което прави ръкохватката дебела дори за моите големи ръце. За какво си го нарочил този пистолет, за носене ли? Ако е за това, има много други по-компактни в .45 калибър. Ако е за удоволствие и трепане на хартия, тогава е различно, "кеф цена няма".

Comment

майор написа Виж мнение
                  ... Nick срещал ли си STAR cal.7,63x25?
                  Да, има модели Стар в 7,63 Маузер, например Стар Модел 1920. Имам приятел, който колекционира испанско оръжие от над 30 години, та покрай него видях нещо (и отнесох нещо от колекцията му , завалията издържа в момента две дъщери в университет, така че трябваше да се раздели с част от играчките си )

майор написа Виж мнение
                  ...A информация за Люгер кал.7,62х25 - бил произведен в малка партида по поръчка на съветското правителство през 1929г. Дали е достоверна подобна информация?
                  Нямам данни за такива модели, така че не мога нито да потвърдя, нито да отрека.

Comment

Nick написа Виж мнение
                    Нямам опит с Para Ordnance, стрелял съм веднъж с такъв пистолет на мой приятел. Не бях много впечатлен от ергономиката - моделът беше Р14 с двуреден магазин, което прави ръкохватката дебела дори за моите големи ръце. За какво си го нарочил този пистолет, за носене ли? Ако е за това, има много други по-компактни в .45 калибър. Ако е за удоволствие и трепане на хартия, тогава е различно, "кеф цена няма".
                    Не е за носене, повече за стреляне, нещо почна да ми харесва .45тият калибър...Аз няма проблем с дабъл стак 1911, идеално ми пасва. Пара орд. или Спрингфийлд са двете фирми които имат GI модели и са на прилични цени (около $500)...Бих предпочел бразилските Торес, но не ми харесва целият guide rod, front serrations и някой обезопасяващи неща дето са му наплескали да са в крак и те сигурно не знаят с какво...
                    Нямам кинти в момента за Уйлсън или тежкият Монолит на ЛеБеър, иначе аз знам какво да си взема...
                    Благодаря за мнението.

Comment

Относно Стар и Лугер 7,62 - в близкото минало в България се срещаха не рядко,"побългарени" точно в калибър 7,62х25,/когато патрона 9х19 беше кът/.
                      Възвратната пружина на сайта за Para Ordnance-единия и край изглежда, като недовършен /едва ли е скъсявана за по бърз затвор има си номиналните 30 навивки стандартнии за пружина на 45АКП/.
                      "Смъртта на бойното поле,приятелю,не е сред най-изящните на този свят" У. Шекспир

Comment

Абориген написа Виж мнение
                        Относно Стар и Лугер 7,62 - в близкото минало в България се срещаха не рядко,"побългарени" точно в калибър 7,62х25,/когато патрона 9х19 беше кът/.
                        Обаче дали това е възможно без сериозна заводска намеса?

За начало дай да видим общата дължина на патроните 9 Пара и 7,65 Пара от една страна и общата дължина на патрона 7,63 Маузер (7,62 ТТ).

След това дай да обсъдим какви промени са нужни за преминаването от 9 Пара към 7,62 ТТ.

А най-добре е това да се отдели в друга тема.

Comment

Въпросните 5мм при "Лалугера" не са проблем,оловото се запресова докато, поне горния патрон застане успоредно на "устните "на п-ля.
                          /Свръхналягането от компресията се поема от коляно мотовилковия механизъм ,това е доказано/
                          Сменя се цялото горнище с ново /с масур от ППС43/.
                          Иначе си прав ,за...... другата тема.
                          "Смъртта на бойното поле,приятелю,не е сред най-изящните на този свят" У. Шекспир

Comment

Ахаа, "custom reloаds"!

Comment

По оръжейните магазини в България отдавна изчезна оловото и барута,а законодателите въобще и не обсъждат преснаредяването на боеприпаси от частни лица и за Relouding сме чели само от списания АрмиЕТиро/и на него ,някой му завидя/,така че шоуто продължава.

Comment

Fil написа Виж мнение
                                Доста противоречиви мнения слушам и чета напоследък.Темата е за оптималният калибър - ефективност, брой патрони, калибър...
                                А именно 9x19 , 45ACP... сравнително новите калибри 357SIG, 40S&W, 10AUTO...
                                Решението (поне според мен) - Има значение кой е зад пистолета или револвера, но ако е незнаен войн бутни му две от тия в ръцете и докато има патрони няма грижи:цъкни тук=><= цъкни тук
                                Last edited by batmaha; 16-11-2009, 23:33.
                                О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и прочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. И царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските царе. От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели. Така от целия славянски род били най-силни и най-почитани и първите славянски светци и просияли от българския род и език.

Comment

Working...
                                X