Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Циганията... или когато фактите говорят, правозащитниците да мълчат

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

1. На ж.п. линията София - Перник е намерен мъртъв младеж от малцинствен произход. Без следни от влак, явно починал или убит на друго място.
    2. Става масово събиране на негови съмахленци с протести, че линията не е защитена и пр. и пр.
    3. 1000 пътници от един влак чакат сума време, докато вдигнат трупа.
    4. След два-три часа влакът тръгва.Той бива обстрелван с градушка от камъни. Масово.

Чакам оправданието на правозащитниците.

Comment

Ще има да чакаш...
      „Аз, Драгомир, писах.
      Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

И на мен така ми се струва.
        Те нещата се усложниха. Оказа се, че "хората знаели за това, че влакът не е виновен, ами го спрели с жива верига, та полицията да разкриела извършителите. Камъните ще да са били от изблик на справедлив народен гняв.

Comment

Лично аз мисля, че проблемът с циганите само излишно се раздухва. Просто те не искат да се интегрират, защото ще трябва да работят. А те не искат. Помня като показваха репортаж по програмата от социални помощи към заетост, как на циганите им бяха дали по една лопата да копаят и те само се подпираха и чакаха да мине времето. Лошото е, че си мислят, че като са цигани към тях трябва да се проявява по-специално отношение.
          А всъщност те са български граждани. Правото не прави разлика между етносите. Няма значение дали си българин, турчин, циганин или чужденец. Щом са в България трябва да спазват българските закони и това е! Като нямат пари, да ходят да мъкнат торби с цимент на някой строеж и да си планират разходите! Как българите могат да го правят, а циганите не?
          А ако тръгнат да крадат - по бързата процедура в затвора. Ама май там ще им е тъвръде хубаво. Трябва да се измисли специален вид наказание за мързеливи цигани.
          If you believe everything you read, better not read.
          Japanese Proverb

Comment

Роми са ограбили товарен влак в района на квартал “Царева круша” при гара “Разпределителна” в Перник

5 април 2005 | 19:28
            Агенция "Фокус"

Перник. Роми са ограбили товарен влак в района на квартал “Царева круша” при гара “Разпределителна” в Перник. Натоварени със скрап 13 вагона за “Стомана индъстри” са били разкачени вчера по време на движение. Машинистът установил липсите, когато пристигнал на гарата. За първи път роми извършват грабеж по време на движение на влак, коментираха полицаи. Досега това ставало, след като пътят на композициите се препречвал с камъни, за да спрат вагоните. 51 нападения на влакове са регистрирани в БДЖ от началото на годината. Извършителите са били предимно лица от ромски произход, които предават откраднатите метали в пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, се казва в съобщението на БДЖ.
            "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Камерки на избрани вагони; промяна в закона, та тези снимки да са доказателство; бързата процедура, и то не само за кражба, ами и за застрашаване на транспортната безопасност и т.н. "Хвърляне на ключа" - колкото кражби, толкоз присъди, ако станат 140 години затвор - станат. Нови и готини затвори, с всички удобства, но без бързо излизане. Парите - от ЕС, за подобряване на условията в затворното дело там. Не е невъзможно, ако някой има желание.

Comment

Просто ви се чудя на нервите, които калявате като дискутирате нещо напълно незначително и нищожно. За мен циганите са като медузите в Черно море-все ми е тая за тях, независимо че ми разбиват вилата вече седми път. Просто съм вдигнал ръце и или ще се хвана за глават или ще пръсна на някой нагъл мангал физиономията. Няма каккво да се правим на лицемери. За заразяването с циганизъм също съм много благодарен и на всички медий които ни набутаха чалгата като стереотип и на Сл.Трифонов, който се прави на страшен патриот възпяваш България с цигания и простащина. Имам познати цигани, но са си цигани -това е!!!
                здз

Comment

А, нервите не си хабим.

Comment

Да не си помислите нещо - аз не съм расистка, само
                    не ми допадат всякакви тъмнокожи

Ние с Деймоса им бяхме замислили нещо на циганската раса,
                    ама те много се намножиха - бая крематориум ще ни трябва....

Това дори и да е шега е лоша шега. Да не говорим, че съвсем очевидно влиза в разрез с правилника на форума.
                    gollum
                    Last edited by gollum; 06-04-2005, 14:39.
                    "Нима, Създателю,
                    съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
                    мигар аз самият съм те молил
                    от мрака да ме извлечеш?"

Comment

VladDracul написа
                      Ние с Деймоса им бяхме замислили нещо на циганската раса, ама те много се намножиха - бая крематориум ще ни трябва....
                      В такъв случай можете да започнете с мен !
                      "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                      Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

mellisa написа
                        В такъв случай можете да започнете с мен !
                        По принцип отричам насилието, но щом настояваш... :evil:

Comment

Stagon написа
                          По принцип отричам насилието, но щом настояваш... :evil:
                          Не останах с впечатлението, че тук има много, които да отричат насилието щом се стигна и до споменаване на краматориуми и сформиране на войски за тяхното изтребване !
                          И в такъв случай ще трябва да минете през мен и да ме включите в листата.
                          "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."

Comment

mellisa написа
                            Не останах с впечатлението, че тук има много, които да отричат насилието щом се стигна и до споменаване на краматориуми и сформиране на войски за тяхното изтребване !
                            И в такъв случай ще трябва да минете през мен и да ме включите в листата.
                            Всъщност с тебе никой не се е занимавал :sm113: , но щом държиш да изкараш някои съфорумници кръвопийци, ще минем и през теб, само ти обръщам внимание че пост-а ти: "Убийте първо мен, пък тогава циганите" :stupid: , настройва дори и хора без конкретно мнение (като мен например) срещу теб. Изобщо не си лош човек :wall: но на моменти сама се буташ между шамарите :twak:

Отново някой не е внимавал във форумния правилник. Напомням - който призовава към някакви дискриминиращи действя ще бъде сам той третиран по този начин от форумната управа.
                            gollum

VladDracul написа
                            Да не си помислите нещо - аз не съм расистка, само
                            не ми допадат всякакви тъмнокожи
                            Браво моето момиче, но това за крематориума е прекалено пресилено
                            Представи си как го правиш и ще ти мине всяко желание.
                            Изобщо е по-добре да се предоврати раждането им, но веднъж появили се на бял свят, може да ги постегнем, но чак да ги трепем и то с крематориуми...
                            Last edited by gollum; 06-04-2005, 14:26.

Comment

Stagon написа
                              Всъщност с тебе никой не се е занимавал :sm113: , но щом държиш да изкараш някои съфорумници кръвопийци, ще минем и през теб, само ти обръщам внимание че пост-а ти: "Убийте първо мен, пък тогава циганите" :stupid: , настройва дори и хора без конкретно мнение (като мен например) срещу теб. Изобщо не си лош човек :wall: но на моменти сама се буташ между шамарите :twak:
                              Мисля, че не си схванал - постът ми не е първо мен, после циганите, а първо мен, като част от циганите.

Въпроси ?

Comment

цензурирано

Стагон, случайно да си се запознавал със съдържанието на форумния правилник? Ако не си те съветвам да го сториш сега, за да научиш какво точно в това ти изказване не е на ред.
                                gollum
                                Last edited by gollum; 06-04-2005, 14:24.

Comment

Working...
                                X