Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Циганията... или когато фактите говорят, правозащитниците да мълчат

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Гледахте ли БТВ одеве? Правозащитничка не намери факти за обратна дискриминация на българи в Ботевград.

Comment

Като не търси и не ика да види, естествено че няма да намери.
      Ужаснооо ме ядосаха циганите дето ги интервюираха.
      „Аз, Драгомир, писах.
      Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Та какво решихме накрая? Нищо нали? Май ще дойде времето на Апостола, когато от къща на къща ще се основе нова тайна Организация.
        Времето ще покаже.
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Гледахте ли БТВ одеве? Правозащитничка не намери факти за обратна дискриминация на българи в Ботевград.
          Да, доста бе вбесително нейният отказ да види по-далеч от пределите на собствения си мозък (вяно в съзнанието й е дебело записано, че е възможна само дискриминация на циганите от българи, но не и обратното). Би било забавно да я попитат дали ако някой българин напише на стената на циганско жилище "циганите на сапун", това ще бъде сметнато за дискриминация. Но не - българите просто не им се живеело там и искали да се преселят, а не че нещо имало дискриминация спрямо тях...
          Тук, уви, ще трябва напълно да се съглася с теб, KG125, - явно нашите правозащитници наистина страдат от прогресивна форма на болестта "кон с капаци". А впечатленията, които имах от подобни хора от преди 5-6 години ми говореха друго... но или и тогава не съм преценил правилно или те са се попроменили за това време.
          Лошото е, че ако българите в подобна ситуация се опитат да се защитят (да формират някакви патрули или сили за самозащита), това веднага ще бъде обянвено за дискриминация и най-страшно "черносотничество".

Comment

Боже, само като чувам... Толкова се радвам че не съм го гледал това. Омръзнало ми е от такива безотговорни гов..... като тази. Нямало било дискриминация, да бе айде пак да не вадим случаи. Интересно ми е на такива хора плаща ли им се или са просто заблудени, дано да е първото, че поне малко да ги оправдая... Уф... :twak:

Comment

Интересно ми е на такива хора плаща ли им се или са просто заблудени
              Доколкото ми е известно (но признавам, че познанията ми се базират на опит от преди повече от 5 години) - да, плаща им се. Т.е., приципно бая пари се изсипват в подобен род организации (предимно отвън, но предполагам, че вече и от държавата). Разбира се, тези пари се отпускат по конкретни проекти, за конкретна активност и т.н., но поне преди голяма часто то тях отиваха за оборудване на офиси и т.н. на самите организации (фондации с идеална цел), друга част, естествено, отиват за заплащане на труда на персонала им. Поне преди заплащането бе достатъчно прилично (и естествено малко хора правят това "от добро сърце" или водени от идеализма си). Разбира се ,съмнявам се че някой им плаща за това им отношение - тук вече става въпрос за действието на механизъм за самозаблуда (както пишеше някъде Пратчет, за повечето хора е важно какво им казва мозъка, а не какво възпиремат сетивата).

Comment

Не знам, нямам познати в областта и не мога да кажа, а останалото ще са догадки и празно перчене. Но някой беше пост-нал нещо за турците по-нагоре с което не съм съгласен, защото преките ми впечатления твърдят че те са си направо като нас (горе-долу)

Comment

Моите впечатления от турците са сходни с твоите, но пък и опитът ми от общуване с тях се базира само на казармата (което в никакъв случаи не е достатъчно, тъй като средата е различна).

Comment

Турците в България винаги са ми правили добро впечатление, колкото пъти съм ги срещал. Трудолюбив и скромен народ, а пък и интелигентен, поне колкото българите.

Comment

Всичко щеше да е добре ако ги нямаше тия от ДПС, които да се бият по гърдите и да викат как са неоправдани, как са репресирани, как са важно малцинство и как се на тях трябва да им се обръща внимание.
                      „Аз, Драгомир, писах.
                      Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Comment

KG125 написа
                        Турците в България винаги са ми правили добро впечатление, колкото пъти съм ги срещал. Трудолюбив и скромен народ, а пък и интелигентен, поне колкото българите.
                        Напълно т еподкрепям, но за интелигентността може да се поспори. Всъщност мнозина бъркат турците с говорящите турски ЦИГАНИ, не знам дали ти е правило впечатление А те още от Татово време по-лесно намираха работа в големите предприятия. Изпълнi ме дисциплината на турците (в едно малко родопско село), а и не мога да отрека че има сладурани сред жените им
                        Айде няма да се отвличам че темата все пак беше за мангалите

Comment

Няма никаква база за сравнение; турците са трудолюбиви хорица - мангалите са мързеливи и крадливи...
                          Si vis pacem - para bellum!

Comment

Напълно съгласен.
                            „Аз, Драгомир, писах.

Comment

Hauptmann написа
                              Няма никаква база за сравнение; турците са трудолюбиви хорица - мангалите са мързеливи и крадливи...
                              Точно

Comment

А не ви ли е хрумнало, ей така, между другото, че епитети като "мангали", "крадливи", "мързеливи", "гадини" и т.н., могат да звучат обидно за някои хора ?
                                "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                                Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Working...
                                X