Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Циганията... или когато фактите говорят, правозащитниците да мълчат

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Аз пък съм руснак, ама никой не ме признава за малцинство
    Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
    [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
    きさまはしんでくださいませんか
    [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

mellisa написа
      Темата не е какви са българите в чужбина, а за предрасъдиците, които отказваме да променим и според които съдъм останалите, с право или не. Говориш ми за °поправена репутация°, значи е имало нещо за оправяне, вие сте успели, радвам се, но сте успели не само защото сте пожелали, но и защото са ви дали шанс да опитате. Имали са предрасъдици, добре, нормално е към повечето непознати /всъщност не е нормално, но това е друга тема/, но са имали и достатъчно широта на възгледите за да не ги налагат върху вас без да са ви дали възможност да се докажете. Ето това не приемам - дори не толкова негативното мнение, а невъзможността веднъж изградено някой, който вече е белязан да се докаже.
      абе невъзможно не е . За човек ствърд характер който умее да иска силно и непоколебимо. А иначе за шанса си права. съгласен съм с теб. Само на въпрса ми за нзционалната принадлежност защо не отговаряш?

Comment

Stagon написа
        абе невъзможно не е . За човек ствърд характер който умее да иска силно и непоколебимо. А иначе за шанса си права. съгласен съм с теб. Само на въпрса ми за нзционалната принадлежност защо не отговаряш?
        Е, имам се за човек с твърд характер, който кога бавно, кога по емоционално силно и непоколебимо се опитва да промени заложените етнически и индивидуални матрици в главите ни. Това далеч не е българска черта, ще се изненадате от това до каква степен хората съдят другите заради клишета, дадени им по рождение или плод на образованието им. И ако за да разбивам тези представи е необходимо да съм италианка, французойка или индийка, не бих се поколебала.
        А въпросът ти за моята национална принадлежност не засяга спора ни на нивото, на което е вече. Ако един човек не знае за себе си какъв е, нито теоритичен етнически произход, нито написаното в паспорта му имат голямо значение. Нито пък би трябвало да имат за онези, с които диалогира. Или греша ?
        "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
        Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

mellisa написа
          Е, имам се за човек с твърд характер, който кога бавно, кога по емоционално силно и непоколебимо се опитва да промени заложените етнически и индивидуални матрици в главите ни. Това далеч не е българска черта, ще се изненадате от това до каква степен хората съдят другите заради клишета, дадени им по рождение или плод на образованието им. И ако за да разбивам тези представи е необходимо да съм италианка, французойка или индийка, не бих се поколебала.
          А въпросът ти за моята национална принадлежност не засяга спора ни на нивото, на което е вече. Ако един човек не знае за себе си какъв е, нито теоритичен етнически произход, нито написаното в паспорта му имат голямо значение. Нито пък би трябвало да имат за онези, с които диалогира. Или греша ?
          Напротив съгласен съм с теб.
          Но те питам , защото по мое мнение вчера излъга, или пък днес и като човек с логично мислене държа да знам коя от двете самоизключващи се възможности е и вместо да се криеш зад клишета, защо не отговориш като човека с характер с който твърдиш че си?
          И използвам случая да поздравя Парабелум за мнението му. Една част просто няма никога да забравя:

Ако това се случи с баба ми-аз публично ще отсека на площада главата на мангустата.После ще си платя-защото имам пари- и ще изляза чист.

Аз така си представям твърдия мъж, дет онищо не може да го спре и който е бачкал здраво, за да направи парите, които да му осигурят не ВЛАСТ, а неазвисимост и възможност да защити всичко което обича, от Българи , Цигани и т.н Защото, е прав Хауптман, че болшинството от един етнос си прилича, но е и вярно че познавам циганин, който струва повече от дузина Българи (само един е повярвайте ми) и евреин и Американци за които бих дал живота си на момента...

Comment

А аз така си представям лесно палещия се мъж, който при най-малък повод е готов да налети на бой. От което следва че винаги дества първосигнално и е лесен за манипулиране. Това никак не е твърд мъж за мен. Другия случай е този твърд мъж да е анархист който не признава законите на социума и прибягва до саморазправа - тоест престъпник.

И пак преди да повторите че мнозинството от един етнос си приличат, искам за трети път да ми дадете определение на принадлежност към ромски етнос!
            Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
            きさまはしんでくださいませんか

Comment

княз Крылов написа
              А аз така си представям лесно палещия се мъж, който при най-малък повод е готов да налети на бой. От което следва че винаги дества първосигнално и е лесен за манипулиране. Това никак не е твърд мъж за мен. Другия случай е този твърд мъж да е анархист който не признава законите на социума и прибягва до саморазправа - тоест престъпник.

И пак преди да повторите че мнозинството от един етнос си приличат, искам за трети път да ми дадете определение на принадлежност към ромски етнос!
              Всеки един от самоопределящите се като цигани (най-малко)

Comment

Май хората които толкова се нахъсват срещу етноса дори не знаят срещу какво се нахъсват . Неудобни явно са въпросите на които нямаш отговори! А е хубаво да си ги дадете преди да проповядвате "линч".

请您死在地狱般的阵痛
                きさまはしんでくださいませんか

Comment

княз Крылов написа
                  Май хората които толкова се нахъсват срещу етноса дори не знаят срещу какво се нахъсват . Неудобни явно са въпросите на които нямаш отговори! А е хубаво да си ги дадете преди да проповядвате "линч".
                  Човек, намери един пост дори в който да призовавам към линчуване на циганите

Comment

Значи според теб определението за етнос зависи от самоопределението на индивида?

Тоест ако аз се самоопределя ато негър, аз ще съм негър?

请您死在地狱般的阵痛
                    きさまはしんでくださいませんか

Comment

Stagon написа
                      Напротив съгласен съм с теб.
                      Но те питам , защото по мое мнение вчера излъга, или пък днес и като човек с логично мислене държа да знам коя от двете самоизключващи се възможности е и вместо да се криеш зад клишета, защо не отговориш като човека с характер с който твърдиш че си?
                      И използвам случая да поздравя Парабелум за мнението му. Една част просто няма никога да забравя:

Ако това се случи с баба ми-аз публично ще отсека на площада главата на мангустата.После ще си платя-защото имам пари- и ще изляза чист.

Аз така си представям твърдия мъж, дет онищо не може да го спре и който е бачкал здраво, за да направи парите, които да му осигурят не ВЛАСТ, а неазвисимост и възможност да защити всичко което обича, от Българи , Цигани и т.н Защото, е прав Хауптман, че болшинството от един етнос си прилича, но е и вярно че познавам циганин, който струва повече от дузина Българи (само един е повярвайте ми) и евреин и Американци за които бих дал живота си на момента...
                      Явно твоите и моите представи за твърдите било то мъж или жена значително се различават и това, което описваш може да е било определението на такъв преди век, но не и днес. Защото личната саморазправа е нарушение на законите, онези закони, на дкоито не трябва да е никой.
                      Не се крия зад клишета, отговора ти го дадох, ако ти не си го видял е друг въпрос, но не мисля, че съм на разпит, нито подсъдима, още по-малко длъжна да ти отговарям.
                      И ако познаваш циганин, който струва повече от дузина българи, дори да е само един, този един човек си заслужава сам по себе си да не бъде вкарван в категории. Ами ако някъде там има още един и още един, които ти не познаваш и които също са различни? Един единствен човек да е, Стагон, то кулата от клишета се разклаща.
                      "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                      Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Стагон, да си чувал за метаезиково изразяване? Не е нужно да кажеш нещо директно за да всушиш една мисъл ....

请您死在地狱般的阵痛
                        きさまはしんでくださいませんか

Comment

княз Крылов написа
                          Значи според теб определението за етнос зависи от самоопределението на индивида?

Тоест ако аз се самоопределя ато негър, аз ще съм негър?
                          Da, towa e moeto mnenie i bih se radwal , ako wsichki hora po sweta smqtaha taka.
                          inache mai ima cwqt n akojata i mirizmata, no towa ne sa neshto koito sa na moeto niwo i ne iskam da izpadam dotam da gi diskutiram...

Comment

Stagon написа

Аз така си представям твърдия мъж, ....
                            ето ти примир за подкрепа на саморазправа и линч.

请您死在地狱般的阵痛
                            きさまはしんでくださいませんか

Comment

Казах ти че виждам два различни отговора и по мое мнение лъжеш на дребно и когато ти поставят въпрса ребром клинчиш и се измъкваш с евтини обяснения. Не си на разпит, но все пак ми беше инетерсно какво ще речеш, защото останалото за мен са евтини обяснения и спирам въобще да се занимавам с постовете ти
                              Но това не е мой проблем.
                              Крилов, Запознат съм с Метаезици и Псевдоезици на софтуерно ниво, ще съм благодарен ако някой ми обясни какво е другото им предназначение...

Comment

Явно бъркаш досто националната принадлежност с етнос ....

може да имаш каквто си икаш гражданство, но не избираш средата в която си роден и израстнал
                                Last edited by княз Крылов; 07-04-2005, 18:00. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

请您死在地狱般的阵痛
                                きさまはしんでくださいませんか

Comment

Working...
                                X