Аз пък съм руснак, ама никой не ме признава за малцинство
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Циганията... или когато фактите говорят, правозащитниците да мълчат
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Гост
mellisa написаТемата не е какви са българите в чужбина, а за предрасъдиците, които отказваме да променим и според които съдъм останалите, с право или не. Говориш ми за °поправена репутация°, значи е имало нещо за оправяне, вие сте успели, радвам се, но сте успели не само защото сте пожелали, но и защото са ви дали шанс да опитате. Имали са предрасъдици, добре, нормално е към повечето непознати /всъщност не е нормално, но това е друга тема/, но са имали и достатъчно широта на възгледите за да не ги налагат върху вас без да са ви дали възможност да се докажете. Ето това не приемам - дори не толкова негативното мнение, а невъзможността веднъж изградено някой, който вече е белязан да се докаже.
Comment
-
Stagon написаабе невъзможно не е . За човек ствърд характер който умее да иска силно и непоколебимо. А иначе за шанса си права. съгласен съм с теб. Само на въпрса ми за нзционалната принадлежност защо не отговаряш?
А въпросът ти за моята национална принадлежност не засяга спора ни на нивото, на което е вече. Ако един човек не знае за себе си какъв е, нито теоритичен етнически произход, нито написаното в паспорта му имат голямо значение. Нито пък би трябвало да имат за онези, с които диалогира. Или греша ?"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
Гост
mellisa написаЕ, имам се за човек с твърд характер, който кога бавно, кога по емоционално силно и непоколебимо се опитва да промени заложените етнически и индивидуални матрици в главите ни. Това далеч не е българска черта, ще се изненадате от това до каква степен хората съдят другите заради клишета, дадени им по рождение или плод на образованието им. И ако за да разбивам тези представи е необходимо да съм италианка, французойка или индийка, не бих се поколебала.
А въпросът ти за моята национална принадлежност не засяга спора ни на нивото, на което е вече. Ако един човек не знае за себе си какъв е, нито теоритичен етнически произход, нито написаното в паспорта му имат голямо значение. Нито пък би трябвало да имат за онези, с които диалогира. Или греша ?
Но те питам , защото по мое мнение вчера излъга, или пък днес и като човек с логично мислене държа да знам коя от двете самоизключващи се възможности е и вместо да се криеш зад клишета, защо не отговориш като човека с характер с който твърдиш че си?
И използвам случая да поздравя Парабелум за мнението му. Една част просто няма никога да забравя:
Ако това се случи с баба ми-аз публично ще отсека на площада главата на мангустата.После ще си платя-защото имам пари- и ще изляза чист.
Аз така си представям твърдия мъж, дет онищо не може да го спре и който е бачкал здраво, за да направи парите, които да му осигурят не ВЛАСТ, а неазвисимост и възможност да защити всичко което обича, от Българи , Цигани и т.н Защото, е прав Хауптман, че болшинството от един етнос си прилича, но е и вярно че познавам циганин, който струва повече от дузина Българи (само един е повярвайте ми) и евреин и Американци за които бих дал живота си на момента...
Comment
-
А аз така си представям лесно палещия се мъж, който при най-малък повод е готов да налети на бой. От което следва че винаги дества първосигнално и е лесен за манипулиране. Това никак не е твърд мъж за мен. Другия случай е този твърд мъж да е анархист който не признава законите на социума и прибягва до саморазправа - тоест престъпник.
И пак преди да повторите че мнозинството от един етнос си приличат, искам за трети път да ми дадете определение на принадлежност към ромски етнос!Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
Гост
княз Крылов написаА аз така си представям лесно палещия се мъж, който при най-малък повод е готов да налети на бой. От което следва че винаги дества първосигнално и е лесен за манипулиране. Това никак не е твърд мъж за мен. Другия случай е този твърд мъж да е анархист който не признава законите на социума и прибягва до саморазправа - тоест престъпник.
И пак преди да повторите че мнозинството от един етнос си приличат, искам за трети път да ми дадете определение на принадлежност към ромски етнос!
Comment
-
Май хората които толкова се нахъсват срещу етноса дори не знаят срещу какво се нахъсват . Неудобни явно са въпросите на които нямаш отговори! А е хубаво да си ги дадете преди да проповядвате "линч".Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
Гост
княз Крылов написаМай хората които толкова се нахъсват срещу етноса дори не знаят срещу какво се нахъсват . Неудобни явно са въпросите на които нямаш отговори! А е хубаво да си ги дадете преди да проповядвате "линч".
Comment
-
Значи според теб определението за етнос зависи от самоопределението на индивида?
Тоест ако аз се самоопределя ато негър, аз ще съм негър?Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
Stagon написаНапротив съгласен съм с теб.
Но те питам , защото по мое мнение вчера излъга, или пък днес и като човек с логично мислене държа да знам коя от двете самоизключващи се възможности е и вместо да се криеш зад клишета, защо не отговориш като човека с характер с който твърдиш че си?
И използвам случая да поздравя Парабелум за мнението му. Една част просто няма никога да забравя:
Ако това се случи с баба ми-аз публично ще отсека на площада главата на мангустата.После ще си платя-защото имам пари- и ще изляза чист.
Аз така си представям твърдия мъж, дет онищо не може да го спре и който е бачкал здраво, за да направи парите, които да му осигурят не ВЛАСТ, а неазвисимост и възможност да защити всичко което обича, от Българи , Цигани и т.н Защото, е прав Хауптман, че болшинството от един етнос си прилича, но е и вярно че познавам циганин, който струва повече от дузина Българи (само един е повярвайте ми) и евреин и Американци за които бих дал живота си на момента...
Не се крия зад клишета, отговора ти го дадох, ако ти не си го видял е друг въпрос, но не мисля, че съм на разпит, нито подсъдима, още по-малко длъжна да ти отговарям.
И ако познаваш циганин, който струва повече от дузина българи, дори да е само един, този един човек си заслужава сам по себе си да не бъде вкарван в категории. Ами ако някъде там има още един и още един, които ти не познаваш и които също са различни? Един единствен човек да е, Стагон, то кулата от клишета се разклаща."Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
Гост
княз Крылов написаЗначи според теб определението за етнос зависи от самоопределението на индивида?
Тоест ако аз се самоопределя ато негър, аз ще съм негър?
inache mai ima cwqt n akojata i mirizmata, no towa ne sa neshto koito sa na moeto niwo i ne iskam da izpadam dotam da gi diskutiram...
Comment
-
Stagon написаИ използвам случая да поздравя Парабелум за мнението му. Една част просто няма никога да забравя:
Аз така си представям твърдия мъж, ....Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
Гост
Казах ти че виждам два различни отговора и по мое мнение лъжеш на дребно и когато ти поставят въпрса ребром клинчиш и се измъкваш с евтини обяснения. Не си на разпит, но все пак ми беше инетерсно какво ще речеш, защото останалото за мен са евтини обяснения и спирам въобще да се занимавам с постовете ти
Но това не е мой проблем.
Крилов, Запознат съм с Метаезици и Псевдоезици на софтуерно ниво, ще съм благодарен ако някой ми обясни какво е другото им предназначение...
Comment
-
Явно бъркаш досто националната принадлежност с етнос ....
може да имаш каквто си икаш гражданство, но не избираш средата в която си роден и израстналДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
Comment