Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Циганията... или когато фактите говорят, правозащитниците да мълчат

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Мен ме отвращават и българи/рунтаци/евреи/т.н. от третия вид
    Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
    [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
    きさまはしんでくださいませんか
    [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Сержант Алексей Воронин написа
      Нищо. Ти виж и моя.
      По същество си много прав. Разбира се, трябва да си има мерки, даващи възможности, след като работата е стигнала дотам, за доходи, вкл. и помощи и пр., но на социална, а не на друга основа. И задължително съчетани с изисквания за спазване на отговорностите - чистота, както и другите, такси за смет, както и другите и т.н. и т.н. То това с програми не става, така или иначе когато и ако тръгне напред икономиката, работни места ще има, който иска, но все пак усилия си трябват. Но не с вдигане на шум до небето всеки път, щом енергото си събира парите. Напротив - цапат - глоба, децата не са в училище - няма помощи, има глоби. Чупят влака - в панделата. Ако ще да си гренландец, това е. Строиш без докуемнти - и ХЕИ, и булдозерите идват, както ще стане, ако аз строя така у нас.

Или ако не може, поне влака да не минава оттам.

княз Крылов написа
      Дума да няма. Въпросът е какво доминира сред определящите се съответно по тези категории.
      Last edited by ; 07-04-2005, 19:04. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

KG125 написа
        Или ако не може, поне влака да не минава оттам.
        Ееехх... За съжаление няма откъде другаде да минава...

Comment

Hauptmann написа
          Уважаеми albireo

Прекалено патетично, за да е обективно. Естествено нямаме никакви основания да проектираме качествата на отделния индивид върху цялата общност. Но само докогато не е премината определена граница – а това е честотата, в която представителите на дадената общност притежават една и съща личностна характеристика. Когато тя стане прекалено висока, то тогава индивидуалните особености се превръщат в общностни. Както е в настоящия случай...
          Социологическите изследвания доказват неопровержимо, че огромното мнозинство от българското население (и почти идентични квоти от турското) са забелязали тази практически пълна идентификация между индивид и общност и отчетливо изразяват крайно негативните си нагласи спрямо въпросния етнос. Не вервам целокупното население да се състои от последователи на „неуспелия художник” и „куция пропагандист”, още повече че мнението е ирелевантно спрямо образователния статус на респондентите - споделят го както хората със степени, така и онези, за които словосъчетанието Das Dritte Reich е напълно непонятно...
          С други думи Hauptmann, вие твърдите, че можем да "проектираме качествата на отделния индивид върху цялата общност" стига да се наблюдава достатъчно сериозна, статистически измерена "честота, в която представителите на дадената общност притежават една и съща личностна характеристика"
          т.е. ако мнозинството от българите (и българските граждани с турско самосъзнание) смята: "че циганите са крадци (респективно убийци)" то от това следва, че трябва ВСИЧКИ цигани да бъдат третирани като такива....надявам се съзнавате до какво би довело и как се нарича "пренасянето" на една такава теза на административно ниво?...Пишете, че изказването ми е патетично и сигурно сте прав. Но повярвайте ми, не мисля, че известна доза патос е излишна при подобна перспектива (както правилно е написала Мелиса говорим за живи хора), ако алтернативата на моя патос е като истински учени, да стоим застинали в своята академична вяра в "обективната" си социологическа мъдрост и гледайки отгоре българското общество да кимаме и казваме "правилно, числата и изследванията сочат така"...
          Но нека за момент да приемем,че социологическите изследвания, които привеждате "неоспоримо" доказват нещо (въпреки че съм учил как се съставят анкети и къде и как можем да прокраднем сугестия във въпросите и знам до колко мога да им се доверявам - вероятно и вие също). Не съм забелязял (предполагам и вие) у нас българите като общество особени прояви на (в съвсем общ смисъл) политическа мъдрост, особено в частта, която се отнася до осъзнаването до каква степен се ръководим в оценките си от клишета и предрасъдъци наслоени на базата на етнически различия.
          Леко отлонение Обяснението на подобни, а и други "липси" вероятно се крие в това което Верба нарича "поданическа култура" или по-скоро в това което я разграничава от това което той (и доста след него) определят като "гражданска култура" (в тази връзка интересно ми е пускани ли са сред нас "евробарометрите" на Ингелхард и какво показват те?) но това е съвсем друга и необятна тема, която не бих искал да подхващам сега.
          Та чудно ми е дали ние българите като общество забелязваме как настървени и бих казал ритмично се крадем едни други? Защото българинът (и турчинът и той също) краде (надявам се не сте от тези които твърдят, че само циганите крадат) и не само краде ами и убива (вкл. и по особено жесток начин). И ако забелязваме това, а аз мисля, че го забелязваме, дали изследванията, за които споменавате показват, че приписваме характеристиката "крадци" на нашия етнос? Дълбоко се съмнявам в това и си мисля, че пренасянето на такива характеристики към циганския етнос се дължи освен на "преминаването на определена граница" за което вие говорите, в неизмеримо по-голяма степен на много други неща и повечето от тях са във връзка с лирическото отклонение което направих по-горе.
          Колкото до нацизма...не твърдя, че целят ни народ е последовател на нацизма, просто обърнах внимание как думите които използвате се родеят с лексиката употребявана от националсоциалистическата пропагандна машина, по отношение на един друг етнос.
          И написах "съзнателно или не". Ако подобно "родство" е било съзнателно търсено, боя се с вас нямаме какво повече да си кажем, а ако е било несъзнателно надявам се поне ви е дало повод за размисъл и ако ви е оскърбило, моля приемете извиненията ми.
          Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

княз Крылов написа
            По природа съм кротък и пацифист човек но за представителите от третия вид:
            :fire: :fire: :fire: :fire: :fire: :fire: :fire: :fire: :fire:

Comment

Stagon написа
              По природа съм кротък и пацифист човек но за представителите от третия вид:
              :fire: :fire: :fire: :fire: :fire: :fire: :fire: :fire: :fire:
              Много правилно.
              (но аз да не се бутам между шамарите, че съвсем ще се
              изтрепете след някое и друго мое изказване )
              "Нима, Създателю,
              съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
              мигар аз самият съм те молил
              от мрака да ме извлечеш?"

Comment

Трябва да се клонира и възкреси - Хан Крум Той ще ги оправи
                Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Michael Wittmann написа
                  Трябва да се клонира и възкреси - Хан Крум Той ще ги оправи
                  Много народ обаче ще трябва да оправи...
                  И не само цигани... Комплексно!

Comment

Какво ще си помислят другите за нас, като видят циганските квартали ли? Много просто - че никой няма желание да разрешава проблема. Което си е истина за съжаление. А в действителност единственото възможно решение, при което нашата държава има някакво бъдеще е това - да решим проблема, като се опитаме да помогнем на тези части от населението, които са вън от обществото да се социализират и да станат малко или много нормални граждани. Нещо, което ако не бъде направено сега, ще бъде много по-трудно за разрешаване от нашите деца. А ние просто заравяме проблема и страхливо го оставяме на тях.

А ако за момент спрем да повтаряме клишета и се замислим върху проблема какво ще стане?
                    Някой сеща ли се за друго разрешение, освен за опит да се социализира тази група?
                    Само че - без глупости, а реално да се помисли.
                    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                    Проект 22.06.1941 г.
                    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Няма друго решение, трябва да изглеждаме добре пред ЕС. Всеки да вземе по 2 Москвича бедстващи цигани у дома си да ги социализира , а на улицата като ги срещнем да не се правим на погнусени, а да ги прегръщаме
                      Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Никой не може да бъде социализиран, ако не го иска. Или може, но насила, а това е неприемливо. Затова маргиналните групи трябва да поискат това. Ще го поискат, когато видят, че е единствения път за личен просперитет. Засега, всевъзможните програми, "включвания", "изключвания и пр" im дават да се разбере, че обществените изисквания към тях се смегчават, под формата на избягване на дискриминация, без паралелно с това да се набляга върху ограничаване на антисоциалната им дейност, там, където тя е факт.
                        Без строги законови мерки, и то приложени, към всяка антиобществена проява, като например замерянето на влак с камъни по какъвто и да е повод, което стана оня ден (има ги и на филм и снимка, бе!!!!!!), съчетани с ефективно помощ за квалификация и възможност за намиране на работа, нищо няма да стане.

Comment

Да, така е, без строгото спазване на закона, еднакво към всички български граждани няма да мине. Но за това сме си виновни пак ние и нашите политици. Защото те едно говорят, а като дойде време за действие ... се намират разнообразни и интересни причини за бездействие.
                          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                          Проект 22.06.1941 г.
                          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Той ако Крум възкръсне ....по неговите закони на пустиня ще станем ....и не съм сигурен дали циганите ще са първите под ножа.
                            Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                            きさまはしんでくださいませんか

Comment

Че що? По негово време хич не сме били пустиня. Е, винцето е спрял за момент, но това са кратковременни кампании.

messire Woland написа
                              Да, така е, без строгото спазване на закона, еднакво към всички български граждани няма да мине. Но за това сме си виновни пак ние и нашите политици. Защото те едно говорят, а като дойде време за действие ... се намират разнообразни и интересни причини за бездействие.
                              Проблемът сякаш е по-голям от субективните недостатъци на българските политици.(:
                              Last edited by ; 07-04-2005, 22:09. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

По негово време не е имало такива мърди като нас .... тогава е имало мъже, а не култивирани зеленчуци дето ако нещо не им наред значи съседния морков им крадял тора.

请您死在地狱般的阵痛
                                きさまはしんでくださいませんか

Comment

Working...
                                X