Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Циганията... или когато фактите говорят, правозащитниците да мълчат

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

След прочит на цялата тема стигнах до заключението, че ако наистина изчезнем като нация няма да е незаслужено.
    Направо се разтрепервам от яд като прочета нещо което се основава на идеята, че трябва да правим (или, че не можем да на направим) определени неща за да изглеждаме добре в очите на чужденците. Няма да цитирам и да посочвам определени имена. Идеите на Елемаг ми допадат.
    Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

mellisa написа
      Какви конфронтации от моя страна, какви 5 лева ? Аз ти казвам, че голяма част от думите тук са обидни за мен като част от циганската общност.
      Всъщност Мелиса ти си от Ромски произход така ли?
      Итересно ми е как се справяш там като е така. Щото против циганите по приницип нямах нищо, но ти определено имаш талант да се дразниш...
      И ще трябва да смениш сумата. Цената си я знам и хич даже не е 5 лева
      Бтв идеите на Елемаг са малко крайни, но като съм ти чел постовете и с него се заяждаш без дори да се замислиш за каузата на човека отсреща, но не съм му майка на пича и няма да му ставам адвокат. Считам че и сам ще се погрижи за себе си
      Last edited by messire Woland; 08-04-2005, 17:39.

Comment

Stagon, последните ти няколко изказвания и според моите лични критерии са си доста не на място. Но освен това въобще не виждам за какъв дявол се дърпаш с Мелиса. Детски истории...
        Това е моето лично мнение.
        Като член на форумната управа си има правилник, по който се водим. Там няма какво да се дискутира
        XV mile the sea brode is
        From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Erich Von Manstein написа
          Спри се Стагон. Твоите саркастични забележки нито са талантливи нито са на място. Досега не съм ти изтрил нито едно мнение или поне не помня да съм го правил, но май ще се наложи. Просто тази тема явно не е за теб. Спри с глупостите.
          Ок, Манщайн, не знаех че и ти си ми набрал.
          Но щом казваш. Спирам , не се притеснявай
          Лек ден на всички и ако има нещо, извинявам се!!!

Comment

Stagon написа
            Всъщност Мелиса ти си от Ромски произход така ли?
            Итересно ми е как се справяш там като е така. Щото против циганите по приницип нямах нищо, но ти определено имаш талант да се дразниш...
            И ако съм от ромски произход ? Какво става в такъв случай, Стагон ? Добре изградените ви теории започват да куцат, защото е трудно да се приеме, че има един поне от тази раса, който не мирише, не краде, не живее в катун и на всичкото отгоре може и да чете !
            Униформизацията на един етнос или народ е сред най-лошите неща, които могат да споходят един индивид част от него. Много от мненията, които прочетох до тук говореха ясно, че в главите на мнозина българи има матрици, които произвеждат вече готов материал, подреден, ошлифован и предлаган с етикетче. Готов за консумация. Ти си роден циганин, значи си в определена категория. Ти си българин, значи принадлежиш на друга. Разделение по расов признак, колко оригинално! А Наполеон го е казал толкова добре - заслугата, а не рождението определят качествата на един човек.
            Last edited by messire Woland; 08-04-2005, 17:38.
            "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
            Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Твоя воля, Стагон - гордостта в случая е твоя, тъй като явно смяташ за под достойнството си да обясниш къде точно е проблемът според теб (въпреки че изрично те попитах). Нито съм те обидил някъде (въобще, не виждам къде тонът ми дори се доближава до използваните от теб подмятания), нито целта ми е била да те гоня.

Comment

gollum написа
                Твоя воля, Стагон - гордостта в случая е твоя, тъй като явно смяташ за под достойнството си да обясниш къде точно е проблемът според теб (въпреки че изрично те попитах). Нито съм те обидил някъде (въобще, не виждам къде тонът ми дори се доближава до използваните от теб подмятания), нито целта ми е била да те гоня.
                мисля че достатъчно ясно обясних. А и нещата вече стиганаха твърде далеч, не съм и очаквал но както и да е... А гордостта е сред силните ми черти и ми оставя единствената възможност...
                а да, Мелиса, никъде не съм конкретизирал Ромите по този начин, но то гузен негонен бяга, само ще те помоля да не плюеш всички Роми, това че ти се мислиш за такава си е твой проблем и с него печелиш само пренебрежението ми затова което си, а не защото си бяла червена или зелена.
                а на Манщайн не си струва да отговарям, млад е още, гневът му е силен
                Чао, хора.

Comment

Stagon написа
                  И ще трябва да смениш сумата. Цената си я знам и хич даже не е 5 лева
                  ...

А аз настоявам за изтриването от мнението на Стагон на по-горната фраза...
                  Last edited by mellisa; 07-04-2005, 15:28.
                  "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."

Comment

Темата се заключва за 24 часа, за да има време да се изветрят малко емоциите.
                    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                    Проект 22.06.1941 г.
                    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Незнам дали вече не сте се отдалечили от темата но аз да се изкажа като цяло за етническия въпрос.

Този въпрос като начало е изкуствено създаден от управлението на България. Защита на етническо малцинство на запад означава поощтряване на запазването на културните му традиции. ние си създаваме не етническо а економическо малцинство. А иначе има ли при нас ромско малцинство и по какво го разпознаваме. Повечето от тези които се пишат цигати нямат чертите на ромския етнос, и ако се изкъпят и ако не са толкова често под слънцето ще видите колко са европеидни или ориенталски чертите им. Какво да направят бедните хора че им е по-изгодно да се представят за роми пред социалните служби.
                      на какво основание българското правителство дава икономически преференции на етническа основа - това не съществува никъде по света. Има полощи за социално слаби групи, но никъде няма помощи за роми. Под интеграция на запад хората разбират следното: отпускане на пари за проекти свързани със запазването на културното наследство или изследване на това наследство, туширане на етническата ненавист включвайки представители на различни етнически групи на равни оснване в работа по един или друг проект. никъде няма такова нещо като отпускане на социални помощи на руснаци, роми, евреи и т.н. Проста няма такъв филм в цивилизовани общества. Социалните помощи се раздават там на едно единствено основание - да нямаш провинения пред закона и средния доход на член от семейство да не надминава установения минимум за държавата.

Напълно грешно е да с приравнява някой етнос с критерий за маргиналност. Най-често това е начин за разтоврване на натрупана агресия приписвайки на това расистки характер. нищо везвишено и идеализрано няма в това- чист акт на вандализъм и хулиганщина. познавам роми професори които много уважавам, познавам българи които ровят в кофите и се изхранват от просия. Нека не преписваме чисто индивидуални недостатъци на цели нации. Все едно да кажеш че руснаците са алкохолици, българте са джепчии а всичките французи поголовно боготворят френската любов.
                      Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                      [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                      きさまはしんでくださいませんか
                      [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Така и аз да налея масло в огъня-ще спомена за Протокола само, че на най-добрият ми приятел, на неговата приятелка баба й беше убита от циганин-пребил старицата, за да й вземе 20 лева и тон въглища.Тя се е опитала да си предпази тялото от ножа му с ръцете си-те са били насечени.Е питам аз какво да правим? Това момиче беше изпаднало в шок.Циганинът нищо пуснали го.
                        Е МАЙНАТА Й НА БЪЛГАРИЯ!
                        Ако това се случи с баба ми-аз публично ще отсека на площада главата на мангустата.После ще си платя-защото имам пари- и ще изляза чист.
                        МАЙНАТА Й НА БЪЛГАРИЯ!
                        Хайде цензурирайте ми поста, че ми писна!
                        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Парабелум, ами ако същото нещо бе направил българин? какво щеше да му пляскаш ли?

В случая етноса няма нищо общо! не може да надяваш на един етнос качествата на отделен индивид.
                          Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                          [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                          きさまはしんでくださいませんか
                          [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

не демагогствУвайте, Вашество... :noway:
                            чувството за безнаказаност, умишлено насаждано сред мангалите, е основното обстоятелство те да се превърнат в основен криминогенен фактор! ако не бъдат скоро озаптени - ще стане нетърпимо ...
                            Si vis pacem - para bellum!

Comment

Parabellum написа
                              Така и аз да налея масло в огъня-ще спомена за Протокола само, че на най-добрият ми приятел, на неговата приятелка баба й беше убита от циганин-пребил старицата, за да й вземе 20 лева и тон въглища.Тя се е опитала да си предпази тялото от ножа му с ръцете си-те са били насечени.Е питам аз какво да правим? Това момиче беше изпаднало в шок.Циганинът нищо пуснали го.
                              Е МАЙНАТА Й НА БЪЛГАРИЯ!
                              Ако това се случи с баба ми-аз публично ще отсека на площада главата на мангустата.После ще си платя-защото имам пари- и ще изляза чист.
                              МАЙНАТА Й НА БЪЛГАРИЯ!
                              Хайде цензурирайте ми поста, че ми писна!
                              Добре, аз съм специализирана в гасенето на пожари и нека ти покажа обратната страна на медала.
                              Да, защитавам циганите и да, ще го правя докато мога.
                              Защото виждаш ли, така, както циганите могат да убиват, така и могат да спасяват. А на мен двама цигани ми спасиха живота - за добро или за лошо, благодарение само на тях днес все още съм на тази земя. Може да не са ми направили услуга, може да не са направили така услуга на мнозина, но...фактът си е факт и докато дишам ще им дължа нещо. Как искаш тогава да приема с лека ръка това обобщаване, което правите? Тази категоризация на хора според етноса?
                              Съжалявам, не мога...

Comment

Hauptmann написа
                                не демагогствУвайте, Вашество... :noway:
                                чувството за безнаказаност, умишлено насаждано сред мангалите, е основното обстоятелство те да се превърнат в основен криминогенен фактор! ако не бъдат скоро озаптени - ще стане нетърпимо ...
                                Онзи ден видях как мангалите ми правят път на военната комисия. Но все пак съм на мнение че това чувство за безнаказаност скоро ще усложни нещата още повече.

Comment

Working...
                                X