Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моделизъм

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Абе май само аз пиша в тази тема (освен когато ме критикуват за правопис). Дали модераторът да не я заключи че да не се изкушавам да спамя?

Comment

Пиши, пиши, то е полезно като тренировка за правописа.... :tup: :tup:

а иначе на мен ми е доста интересно. едно време и аз се занимавах, но веч все няма време. От корабите имам Виктори на Ревел почти направен, само мачтите трябва да му доизкусуря, ма откак се домъкнах в Германията така си и остана
      XV mile the sea brode is
      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Няма смисъл от тренировки, Старо куче не се учи. Виктори ама в какъв мащаб? аз лично съм по железните кораби. скоро преминах и на самолети. ама малки, сега ще подsкажа и на Пламен да мине да напише нещо. Най-много да спретнем една воина на играчките, тои 'щото твърди че неговия флот е по-силен от моя :lol: :lol:

Comment

бах ако мога да си спомня мащаба.....
          бе модела е 30тина-40 см (дължина на корпуса)
          имам още няколко корита и гордостта ми е Тирпиц (макар и калпаво боядисан, без камуфлажа)
          А, имам и У-47 на Приен с интериор
          XV mile the sea brode is

Comment

U-47 на Гюнтер прин и аз я имам а колкото до интериора-смятам че е много куц,ми то в тая лодка и баскетбол може да се игреа толко свободно място са оставили :twisted:
            Състраданието е слабост...

Comment

то виж колко място са отделили за койките :lol: :lol:
              бе смехория ама изглежда впечатляващо за като каниш някой вкъщи
              XV mile the sea brode is

Comment

Kato искате да впечатлявате направете някое голяма гражданско корито, с лампички вътре и да свети през илюминаторите, или класиката: ветроходен кораб.

Comment

Originally posted by "Michael Wittmann"

Незнам какъв Щурмтигър ще стане трябва почти всичко сам да си направиш на тая мизерна купола ако лепнеш оръдие с мащаб на калибъра на Щурмтигъра ще стане бахти смешката :lol: то и шасито е мизерно. Ти знаеш по добре де нали си експерта :tup:
                  Ами моделите ги копувам от магазините който ти ми каза (Хоби моделс и в бонжура на Славейков разгледах един ден). Иначе поне за сега подбора за мен лично се базира на модела на машината, а не от производителя не модела или нещо друго. Защото примерно Щурмгещуце никога не може да е красиво (самата машина е грозна на външен вид :lol: ) и общо взето нито едно щурмово оръдие, ягдпанцер, флак панцер и т.н. не биха заели челно място в конкурс за красота :lol:
                  Na тигъра ще му правя кабината на ново, а когато казвам че един модел е грозен аз имам предвид не самия оригинал а модела че е зговнен, примерно на щурмгешулца са спестени много неща, резервните колела примерно, колелата са направени все едно са по едно а те са били здвоени, и разни други от този сорт.

Comment

Сега съм решил да споделя разни техники. Примерно аз съм много горд с постижениета си в областта на вапцането на веригите. Само да кажа че това не е никак просто, защото една верига трябва да изглежда като истинска, а не като играчка. Значи първо ги боядисвах с маркер в черно и със сребрист маркер нанасях изтритата работна повърхност, доста красиво се получава, но не е съвсем реално, веригите са тъмно сиви а не черни, Втори етап от еволюцията: вече ги правех с Гъншип метал, износването с маркер, състаряването с 70 на Хумброл (керемидено червено) със суха четка. Трети етап: предизвикан от ,мързел, понеже сребристото не си личи много след сухата четка вече си го спестявам, иначе много готино се получават, аз лично много им се кефя. Тук е и мястото да спомена че боядисването на веригите е един от моментоте различаващ модела от играчката, даже според мен е основен, защото примерно аз парените камуфлажи нарочно не ги състарявам но "истинските" вериги правят модела "жив".

Comment

Аз принципно не обичам роднините си. Но лелята е специален човек. Като така реших да и направя кораб за рожденния ден, ветроход. Взех Баунти на Airfix, Отварям кутията и...голям кеф, готино леене, а и моделът изглежда много сладурски, ще взема да се разваля и да мина на дървения, има си оръдия, и май ще могат да шават:-) три човека от екипажа. Мащабът е 1/87, аз даже се канея да си купя персонал на RAF и чрез термообработка и пилене да ги направя на екипаж, Термообработка-варене, пластмасата става мека и лесна за огъване.

Comment

Taкелажа ще е голяаааам зор, хиляда и едно въженца. абе не е за хора дето бързта за някъде. като гледам месец два ще отидат с този кораб. Ама иначе е готин, Даже почвам да се замислям за една академска Трирема/

Comment

Продължавам да спамя. Сега ще разкажа как може да се разкраси един модел и да му се вдъхне допълнително "живот". Моите последни постижение На Т-34 в 1/72 нито един модел няма дръжки, а много хубаво изглеждат. Ето как ги направих аз: от четежи и снимки на конкретната модификация набелязах местатат, със сфредло 0,1 мм пробих дупки, след това от много тънка медна тел огънах самите дръжки, залепих ги с полимерно лепило, предвид че самата тел е много мека дръжките могат допълнително да се намачак коет им предава допълнителен колорит.

Comment

Гоги, какво ще рече това "суха четка".

Продължавай с триковете, много е интересно.:tup:
                            Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
                            СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
                            НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
                            СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Как позна че точно днеска за това си бях намислил да пиша? Т според теорията методът е следния. четката със съвсем малко боя (почти без) се прокарва по порърхонстите като целта е да се акцентира върху неравностите понеже по вдлъбнатите места няма да бъдат засегнати, пак повтярям на четката трябва да има само идея за боя. Аз го прилагам така: има eдни четки с много твърд косъм (ефектът е че се оставят много ситни следи) съвсем леко взимам боя (дори не от самата боя а от стените на съдинката) изтривам четката в картон и след това с бързи движения нанасям, това за първи път го използувах когато си правих тигъра, тои е в зимен камуфлаж, целия бял а със суха четка нанесох износване с два вида сиво, много готино се получи, сега използувам метода основно за вериги.

Comment

Re: Труман и Сталин

Интересно, много интересно!

Дай насам още гяволийки!
                                Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
                                СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
                                НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
                                СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Working...
                                X