Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моделизъм

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Да, кажете още методи за състаряване. Например как правите прахоляк и кал? За сухата четка ако вземете по-проскубана може с насрещни движения (значи не да влачите, ами да бодвате) да се направят много готини "олющвания"
    XV mile the sea brode is
    From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Probwam dali taka mogat da se kачват снимки:sheep:

Comment

:rock: :nod: :tup:

точно тва Тигърче имах... милото, сега е на парченца :sad: :noway: :cry:
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Аууу, голям кеф, става. Сега ще има да снимам, снимам, снимам. Сега да си продължа идеята за оживяването на моделите. Пробиването на оръдията. Значи Ревел ги дават без отвор, Италери правят отделен детайл за дулната част, Хелр са без. Аз ще се спра на това как пипнах моя чърчил от хелер.в модела компесатора на оръдието е даден комусовиден,а реално е сферичен, с шкърка формата се нагажда. след това със сфредло 0,1мм се пробиа отвор, разширява се с 0,5мм, операцията се извършва на два етапа за да се постигне точност, просто с по-тънката бъргия е по-лесно да се нацели точното място. Слеващ етап е пробиването на страничниче отвори на компенсатора, първо с тънка пиличка са прави част от стената плоска (с цел да не се отклонява сфредлото) след това с 0,1мм се прави проходен отвор, демек дупка, и когато се боядиса с "изгорял метал" става супер истинско и реално.

Comment

Imperial Friedrich каза:
            [B]:rock: :nod: :tup:

точно тва Тигърче имах... милото, сега е на парченца :sad: :noway: :cry:
            Ами то не емного чупливо...ама ми прави впечатление че народът леп далеч по-икономично от мене, ал клепам със шепата, +това моето лепило е далеч по-качествено от фирменото.

Comment

Я да сложа още нещо, друго в службата нямам ама след работа може да поснимам

Comment

Беличкия танк е състаряван със суха четка и два вида сиво, малко блеска от светкавицата. нарочно не съм го ръждясал защото все пак това е действаща машина и ме съмнява да е била покрита с чак толкова ръжда с колкото ги правят руските моделисти, ама подлежи на доработка.

Comment

снимай без светкавица!

пробвай една без светкавица и ми я дай и ще видим после
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Аз очаквах да ме похвалите че съм изобретил антишпионски камуфлаш, при неговото използуване врагът не е в състояние да снима нашите тайни достижения.

Comment

Малко полезни съвети. Ако случайно сте си купили штурмгешулца на ревел, стария. Сигурно сте забелязали че е доста дървен. Основен недостатък са веригите имащи само далечна прилика с истинските, дори недостовернатат ходова част не се вижда когато се сложат щитовете. но веригите се хвърлят на очи, основен недостък при тях е чипсата на релеф по работната повърхност. Поправката се извършва з триъгълна пиличка с един от ръбовете се нанасят насечки (става и с острие на ножче ама не е толкова добре) двата варианта може да ги изпробвате на горната повърхност на веригата, тя така и така никога не се вижда. Предупреждавам че този чалъм е много трудоемък.

Comment

а със снимките без светкавица какво стана?...
                        albireo написа

Comment

Не е останало време за тях. Иначе когато има ще щракна Т-34 -ката да видите какви готини дръжки съм направил. Основния проблем е че много бавно се свалят от апарата на компа, взех си четачка обаче домашния комп е стар (но върши работа) и няма USB порт на дъното и не мога да я включа, а все няма кеф да се разходя до магазин и да си взема карта. ама и това може да стане, особенно ако отида на срещата и правим снимки.

Comment

очакваме продължение :tup: :nod:
                            albireo написа

Comment

За по-живописно е хубаво да бъдат нагънати разните по-тънки "ламарини", примерно както аз съм направил със страничните тенекета на Тигъра. Айде още една от старите снимки

Comment

Горната картинка е доста кофти заради светкавицата но обърнете внимание как готино са се получили ауспусите, Много моделисти забравят да ги боядисат и се получава много играчков външен вид, ауспухът трябва да се боядиса в прегорял метал или гънметал и малко ръжда със суха четка.

Comment

Working...
                                X