Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сериали

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

• gollum
    replied
    О, това вероятно и аз бих го чел с известно удоволствие. Да се махне цялата "врява" би било положително. От друга страна, ако го сравниш с реалната история, донякъде залегнала в основата (поне що се отнася до Вестерос) - не мислиш ли, че е далеч по-интересна? Т.е. много повече интриги, обрати и политически игри, отколкото са успели да се поберат в тези пет ли са колко, тома.

Leave a comment:

• Thorn
    replied
    Аз съм перверзник. Обичам да чета исторически книги. История в академичен стил. Цялата "романтична" част на сагата ми е дълбоко безразлична, но чета с интерес всичко за историята на Асос и Вестерос, за географията, за политическото устройство и даже за архитектурата. Едни "академични" "История на вестероската хептархия в епохата на Таргариените" или "Свободните градове на Западен Асос между падането на Валирия и завоеванията на Денерис" ще ги чета с интерес без въобще да ми трябват принцове и принцески, зли триметрови рицари и злобни дзверове да ми развалят удоволствието.

И ни най-малко не се майтапя.

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    Zalmoxis написа Виж мнение
    Ревюта като това ме отказаха от книгите. Стоя далече от тях

http://kaka-cuuka.com/knigi/tants-s-drakoni/#more-799
    Автора на този блог също е сложил ниска оценка на Hunger Games, което за мен прави оценките му невалидни Иначе пише хубаво.

Leave a comment:

• gollum
    replied
    Лонганлон някога пишеше тук. Между другото първите томове не са лоши, стават и се четат бързо. Но проблемите постепенно се натрупват с всеки следващ, та накрая (ме) отказаха да продължавам нататък. Но си е въпрос на вкус - на много хора им харесват.

Leave a comment:

• Zalmoxis
    replied
    Ревюта като това ме отказаха от книгите. Стоя далече от тях

Leave a comment:

• gollum
    replied
    Аз нямам проблем със сюжетните линии в книгите сами по себе си - просто не виждам смисъл от тях в този им вид (лично мнение, разбира се, пък и не съм писател, така че гледам на това като читател). Лесно биха могли от книгите (дотам, докъдето съм ги чел, май четвъртия том, но не съм сигурен, отдавна беше) да се съставят пет-шест самостоятелни романа - по-кратки, по-фокусирани и вероятно по-интересни, без при това нещо да пострада. Но главният проблем за мен е, че няма кой знае какви интересни герои, за чиято съдба да ми пука особено, та да съпреживявам и да се чудя какво ще се случи (то е доста очевидно какво ще стане в повечето случаи). А интригите не са чак такива, че да са интересни сами по себе си - предимно простовати неща и глупави постъпки. Един що-годе читав политик (т.е. човек, който постъпва осмислено, а не просто се самосъжалява) имаше и го затри по средата (то е ясно защо е необходимо, но все пак...).
    Та явно е въпрос на вкус, просто мен не ме грабна особено. Но то рядко така или иначе ми се случва с фентъзитата по някаква причина (поне с "дългите" поредици). Виж, настолната игра ми допада .

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    Thorn написа Виж мнение
    Книгите съм ги чел вече по няколко пъти. Сериалът е боклучав в сравнение с тях.
    Започва да ми се върти главата от толкова сюжетни линии. Сериала ми е някак по фокусиран. Пък и мацките, битките, добри актьори...

Leave a comment:

• Thorn
    replied
    Книгите съм ги чел вече по няколко пъти. Сериалът е боклучав в сравнение с тях.

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    gollum написа Виж мнение
    Бааа, хареса ми, добре го е обяснил. Току виж почна да го гледам, ако има и други подобни моменти .
    Според мен с всеки сезон става по-добър. Обаче тази развърляност която е по книгите не могат съвсем да я преодолеят. Това е рядък случай където адаптацията е едно ниво над книгите. Книгите не можах да ги издържа и спрях на втората.

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    Нарочно е смекчен, заради бюджета. Иначе трябва кости да се виждат, дупки, всеки епизод разходи. Същото и с Тирион, спестили са му рязането на носа, да не го бачкат постоянно.

Leave a comment:

• gollum
    replied
    Бааа, хареса ми, добре го е обяснил. Току виж почна да го гледам, ако има и други подобни моменти . Цялата тази работа с въртенето и обръщането изглежда добре като хореография (на изток много си падат по тези неща, както посочи pnp5q), но имам съмнения, че е толкова добра идея в реална ситуация. Танци... хе .

ПП Хрътката си го представях по-обезобразен.

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    gollum написа Виж мнение
    Не че е особен проблем, де, за мен най-странно е някакъв с кожена туника и копие (сега го видях този бой) да се бие срещу друг в общо взето пълен доспех - краят би трябвало да дойде много по-бързо.
    Тоя казус Хрътката го обясни най-добре

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Той и в сериала е терминатор, а сега вече и зомби-терминатор.
    Смениха се 3 актьори, дето го играят в различните сезони, което допринася за объркването между многото персонажи.

Leave a comment:

• gollum
    replied
    Да, сетих се за историята (чел съм дотам). Другото е ясно и може и да сработи, ама трябват специфични обстоятелства, които няма как да се появят на арена. Иначе същият принцип се ползваше и при предишен "съдебен двубой", доколкото помня (не знам как са го предали в сериала), но там загубилия беше по-слабо подготвен и поначало подценяваше сериозно опонента си. Т.е. по-възможна донякъде ситуация. Тук при сходно ниво на подготовка и значително предимство на едната страна... хъм. Виж, ако се беше въоръжил с някой двуръчен боен чук или от онези рицарски комбинации от прът със секира и клюн (предпочитани в нашата реалност при подобен род боеве), сигурно би имал някакъв шанс да "сработи" предимството му в бързина. или пък да измори достатъчно противника си преди това също е вариант, ама ма "планината" не би трябвало да е особено податлив на това (според книгата, обрисуват го малко като "терминатор").
    како ти да е, зрелищността се е получила с всичкото това размахване, не мога да отрека.

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Имаше дълга история зад този двубой, целта беше публично признание и екзекуция. Планината (с доспехите) беше изнасилил и убил сестрата на този с копието. Който пък очевидно разчиташе на бързина и ловкост, а не на доспехи.

Т.е. не беше въпросът просто да го убие някак.

Leave a comment:

Working...
X