Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сериали

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

• RAPTOR
    replied
    Петир що го отписахте като незначителен. Сега разполага с една от най-силните и непокътнати армии във Вестерос, другите са меко казано объзкървени. Лорд протектор е на малуомното кралче от Долината, а на Север фактически вече няма войска, която да му оспори претенциите. Санса, дори и да стане владетел (Джон Сноу няма как), ще и трябва съпруг-разбирай армия

Leave a comment:

• miau
    replied
    На много места сериала сериозно бяга от книгите, а някой епизоди са си направо излишни. На Amazon това му харесва, на мен не ми харесва.Наскоро се сдобих и с електронен вариант на Светът на огън и лед на български, та ще се чете и предисторията.

Leave a comment:

• benjamin
    replied
    Това за пътуването става така, щото нали Бран се върна назад във времето и предизвика аномалии и сега времето тече по различен начин на различните места.

Това за Ледения крал, че не се бои от огън, може да е просто грешка, такива имаше много в сериала. В сериала не се знае дали е Старк. Видях една снимка на актьора, който играе Ледения крал облечен в бронята на Kingsgard и да стои до Артър Дейн.

В книгите е вероятно белите бродници да преследват един специален Таргериан, който да язди леден дракон. Но още не са го хванали. В сериала също може да го преследват същия този герой. Това за сега е само теория.

Чичо Бенджен ще има по-различна роля в книгите.

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Бенджен Старк ще има триумфално завръщане. Вече се появи, за да спаси Бран Старк.

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    pnp5q написа Виж мнение
    А тоя леден крал - не знам защо тъй реших, но не изключвам напълно и той да е от специален сой. Даже като се сетя, че, за разлика от армията си, не се бои от огън - разкъса кръга пред скривалището на Бран - се чудя да не се окаже и той заслужил драконовъд.
    Амм, ледения крал е бивш Старк, още от времето, когато не е имало дракони. Тоест, може да е имало, но някъде на майната си.

Leave a comment:

• Alcoron
    replied
    gollum написа Виж мнение
    Бейлиш - това беше "Кутрето", нали? Умен е, без съмнение, но и той е дребна риба и сравнително дребен интригант, макар че се опитват да го представят като нещо повече. Ако наистина беше в тази позиция, би трябвало да може и да постигне много повече.
    Бейлиш не е толкова дребен интригант. Именно той предизвиква конфликта между Старк и Ланистър, като манипулира Лиза Тъли да отрови съпруга си Джон Арин и след това тя деликатно да обвини Ланистър за убийството. Като ковчежник на Седемте кралства Бейлиш също така има доста свои хора на различни позиции. Интригите му го правят от собственик на една кула на Пръстите във фактически управител на едно от седемте кралства и титулярен управител на второ.

Leave a comment:

• pnp5q
    replied
    Dinain, гледам, че си сложил в "Майтапи" наследството на Кит Харингтън.
    Я да пусна още 5-10 цента за сюжетните залози.
    Да ви припомня, че един незаконен Баратеон-ковач се запиля някъде - в лодка в морето ли беше последно?
    А тоя леден крал - не знам защо тъй реших, но не изключвам напълно и той да е от специален сой. Даже като се сетя, че, за разлика от армията си, не се бои от огън - разкъса кръга пред скривалището на Бран - се чудя да не се окаже и той заслужил драконовъд.

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Е, па, може да са го догонили.

Телепортацията е широко известна, точно в последния епизод ми направи впечатление как Грейджой и сестра му с корабите цъфнаха при Денерис. Доколкото съм бегло запознат с географията на ГоТ, трябва да са заобиколили целия контент за 1-2 дни, дето много по-кратки разстояния други герои ги изминават за седмици.

Leave a comment:

• miau
    replied
    В сериала има доста случаи на обединяване на няколко героя в един. Пример за това е Санса. В книгите тя никога не се омъжва за Рамзи. Тази роля се пада на Джейн Пули, която бива представена за Аря Старк и омъжена за Рамзи. От друга страна, пак в книгите, Денерис, Санса, Джон, Роб са деца, от днешна гледна точка, на по 13-16 години. В сериала се играят от доста по-възрастни актьори, и човек лесно се обърква и очаква поведение на зрял човек от дете.
    Джон е добър с меча, но никъде не се твърди, че е добър пълководец. Лорд командира Мормон не успя да го обучи достатъчно.

Обаче, в сериала действа някакъв телепорт. Герои се телепортират на стотици километри за отрицателно време. Ако си спомняте края на битката, Рамзи се насочи на кон към Зимеб хребет, Джон и Мун Мун тръгнаха да го гонят, ама бяха доста зад него. Обаче, 10 секунди след като Рамзи влезе в ЗХ и затвориха вратата Мун Мун вече тропаше.

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    Zalmoxis написа Виж мнение
    това не е нещо, с което да можеш да се разправиш ей така
    Поживем - увидим

Leave a comment:

• Zalmoxis
    replied
    gollum написа Виж мнение
    ама бая позагубиха от кралската власт в процеса.
    Ако тук визираш възхода на фанатиците, това не е нещо, с което да можеш да се разправиш ей така. Да си спомним за поклонението в Каноса и борбата за инвеститура. Джофри беше абсолютно непредсказуем към края и решаваше всичко на своя глава. Какво щеше да реше отровителството на майка му?

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Джофри беше станал неконтролируемо психопатче, това ясно го показаха в сериала - и майка му, и жена му бяга вече (почти) загубили властта над него. Майка му имаше някакви лостове, заради детските му рефлекси. Марджъри имаше някакви лостове като въвела го в сексуалния свят. Но и двете бързо избледняваха с осъзнаването, че като крал може да е** и коли когото си иска - ерго беше станал вече неуправляем и опасен за всички.

Leave a comment:

• gollum
    replied
    Аха, е това май е нещо специфично за сериала, защото от книгите (може да е станало след като ги изоставих, т.е. (сега проверих докъде съм бил стигнал) някъде в петия том) не си спомням нищо подобно за някой от споменатите. Но това, което помня за Рамзи в книгата си беше съвсем deus ex machina. Ако срещу себе си имаше някакви що-годе интелигентни противници, не би стигнал доникъде. Но това важи за повечето, които постигат нещо в книгата (няма и да споменавам за кралицата й брат й - онези, ланистърчовците, че там за разум не става и въпрос (само чувства )).
    А за тази, Мадръжри - след като е толкова добра в манипулирането, за какво им трябваше да тровят Джофри? Ясно, че следващия е много по-лесен, ама бая позагубиха от кралската власт в процеса. Да бяха отровили майка му, значително по-разумно би било.

Leave a comment:

• Zalmoxis
    replied
    Рамзи се превърна от незаконороден син на дребен благородник във владетел на почти целия Север. Както казах, той беше пожертван заради по-важните герои. Това, че беше психопат, въобще не беше пречка за него. Всички видяхме как северняците клекнаха пред него. Като цяло да си психопат не е пречка за издигане в обществото, а напротив.

Марджъри е омъжена за слаб и лесноманипулируем крал. След като се усети накъде духа вятърът и се покръсти набързо, тя се сдоби с голямо влияние. Нейният собствен процес беше отменен. Малко след конверсията ѝ Томен обяви забраната за съд чрез двубой, с което Серсей (нейният архивраг) остана без единствения си коз. Слочаенос?

Leave a comment:

• gollum
    replied
    Не искам да се впускам в елитарни разсъждения, но прави добро впечатление, когато човек умее да цени всичко. И интригите, и зомбитата.
    За мен не е така - въпрос на вкус е. Каквото не ме кефи - подминавам го. Нямам претенции в това отношение.

Все таки - Рамзи, но в смисъла на лично неговия (почващ от него) род.
    В книгата - ненормалник, който прекалено много си угажда. За друг жанр е, според мен.

Leave a comment:

Working...
X