Не съм много съгласен с експертите.
Кожените доспехи са били доста разпостранени по-това време. Самата кожа също има добри амортизационни свойства, а когато се гарнира с метални "капси" се справя доста добре с режещи и не много добре с пробиващи. Като се сложат няколко пласта, става доста сериозно като възможности. Изполвали са всякакви смоли за да я направят трудно пробиваема.
А по-късно добавят и метални пластини. Никак не е за пренебрегване
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сериали
Collapse
X
-
Според експертите не защитават нищо друго освен самочуствието на носещият ги. Истинската текстилна защита (примерно гамбезон) се състои от много слоеве плат, примерно лен и подплънки. И дава много добра защита срещу режещи, или пробиващи удари. Ако се комбинира и с (добра) халчеста ризница си общо взето защитен срещу всичко освен удар с тежко копие, или разни специализирани срещу брони брадви и чукове.ValBo написа Виж мнениекакъв е точно проблемът с кожените брони?
Спомняш ли си сцената от "Капитан Петко Войвода", дето ги накара да стрелят срещу него, докато държеше пред себе си чувал с вълна
Един пич, не мога сега да му намеря канала, беше направил сам истинска халчеста ризница. Добра стомана и нитовани халки. Плюс дебела текстилна защита. Сложи я на манекен и не можа да направи нищо на манекена дори с двуръчен меч. И тук не говорим за максимилянова броня. Със същият меч преди това отряза с един удар водопроводна тръба
Накрая успя да пробие бронята и гембезона с едно голямо копие и със засилка. Но върха проникна само два-три сантиметра. Демек ще те изкара от строя но няма да те убие.
Въобще добре брониран войник не е било лесно да се убие. Има там книжки от онова време с картинки. Сваляш го на земята и го колиш като пиле.Last edited by Amazon; 20-06-2016, 20:54.
Leave a comment:
-
-
Усещам ги, мани майтапаAmazon написа Виж мнениеУсещаш ги нещата

Ааамм, подозирам, че и за този изтънчен фетиш ще се намерят ценителиAmazon написа Виж мнениеНикой не иска да гледа някакъв ватник с грозно тенекиено цукало с две дупки на главата, ръчкаш монотонно лошите с дълга пръчка с остро джелезо накрая и пищящ нещо неразбираемо, повлиян от страха и адреналина.
Но слава Богу, тяхното либидо е свързано най-вече с историческите възстановки и рядко им отделят филмов ресурс 
Мен ме дразни още от първия сезон, откак си показа голата пуфкава снага от басейна. И не е спирала да ме дразни. Първо, нейните сцени са с понижено качество, по неясни за мен причини, и второ - играта и е отвратителна примерно 80% от времето. Направо необяснимо предвид харизмата на самата актриса. Адски ме кефи по разни предавания. Не е изключено да е заради драконите - може би гълтат бюджета за тая сюжетна линия и не стигат кинтите за свястна кинематография.Thorn написа Виж мнениеМежду другото само мен ли ме дразни надутата кучка, която се готви да опустоши родината си с нахлуване на хунотатарски варвари и бомбардировки с напалм? И при нея се събират "положителните" герои?!
Но си има и своите моменти де. Последно с пожара, дето изгори циганския катун - епика
ПП
Last edited by Кухулин; 20-06-2016, 20:26.
Leave a comment:
-
Yes please!Thorn написа Виж мнениеИ накрая натуралистично да покажат как намират тялото на този психопат. Чисто гол в замръзнало блато, едната буза му се отпорва докато го теглят от леда, другата изядена от животни.
Предполагам, че героинята на Денерис трябва да покаже как властта развращава или нещо подобно? Или как децата повтарят грешките на родителите си (напр. Джон Сноу бидейки пълен цървул точно като Нед Старк)?
Leave a comment:
-
И накрая натуралистично да покажат как намират тялото на този психопат. Чисто гол в замръзнало блато, едната буза му се отпорва докато го теглят от леда, другата изядена от животни.Zalmoxis написа Виж мнениеМежду другото и мен тези аспекти на сериала ме дразнят. Но се налага да се задоволим с това, което има. Аз винаги съм си мечтал да се направи нещо качествено точно по тоя период. Например сериал за Шарл Дръзкия - на френски, холандски и немски и нонстоп само битки. Ама не знам на кого да си дам идеята
Leave a comment:
-
Между другото само мен ли ме дразни надутата кучка, която се готви да опустоши родината си с нахлуване на хунотатарски варвари и бомбардировки с напалм? И при нея се събират "положителните" герои?!
Leave a comment:
-
Между другото и мен тези аспекти на сериала ме дразнят. Но се налага да се задоволим с това, което има. Аз винаги съм си мечтал да се направи нещо качествено точно по тоя период. Например сериал за Шарл Дръзкия - на френски, холандски и немски и нонстоп само битки. Ама не знам на кого да си дам идеятаThorn написа Виж мнениеНо конкретно аз се дразня от всички изброени. Щеше да ми е интерсно и без магия, само с меч.
Leave a comment:
-
Тактиките, които използваха последния епизод, както и част от броните, са много по-странни от разни там дракони и ледени зомбита. А и са по-трудно обясними.
Leave a comment:
-
Особености на форума.Zalmoxis написа Виж мнениеВ "Игра на тронове" има зомбита, елфи, великани, мамути, дракони, уаргинг, шейпшифтинг, възкресяване, но това, което минава границата, е кожената броня
Но конкретно аз се дразня от всички изброени. Щеше да ми е интерсно и без магия, само с меч.
Leave a comment:
-
Усещаш ги нещатаКухулин написа Виж мнениеАко трябва да гадая, ще да е свързано с някакъв вид сложен фетиш
Другото е че гамбезона поразително прилича на ватенка, а основното историческо оръжие - копието, не изглежда толкова добре колкото меча.
В единият случай имаме главният алфа мъжки, облечен в най-близкото до латекс с което няма да загубим детската публика, развял на вятъра смолисто черни къдрици и размахващ огромен излъскан до блясък фалос...ъъъ таковата меч.
Никой не иска да гледа някакъв ватник с грозно тенекиено цукало с две дупки на главата, ръчкаш монотонно лошите с дълга пръчка с остро джелезо накрая и пищящ нещо неразбираемо, повлиян от страха и адреналина.
Leave a comment:
-
В "Игра на тронове" има зомбита, елфи, великани, мамути, дракони, уаргинг, шейпшифтинг, възкресяване, но това, което минава границата, е кожената броня
Leave a comment:
-
За ГоТ онзи английският специалист казва че броните били почти истински. Поне тази на Станис. Била повлияна от някакви източни брони комбинация от ламели и мрежестта ризница.
Същия казваше че се изумява като види във филмите кожени "брони" с капси по тях. Не е много ясно срещу какво защитават. Вероятно против уроки, уплах и космически лъчения.
Leave a comment:
Leave a comment: