Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Hearts of Iron 2

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Имам малък проблем с тази игра и искам да знам дали някой от вас знае решението му. Та по същество получавам само 20% от превзетото ИК. Знам че така е в енгина на играта но има ли някакъв пач или трайнер който да премахва тази несправедливост ?
    Fairness is a wonderful attribute, Major Anderson. It has nothing to do with war."
    Page 97
    "Human beings didn't evolve brains in order to lie around on lakes. Killing's the first thing we learned. And a good thing we did, or we'd be dead, and the tigers would own the earth."
    Page 241
    "I am your enemy, the first one you've ever had who was smarter than you. There is no teacher but the enemy. No one but the enemy will tell you what the enemy is going to do. No one but the enemy will ever teach you how to destroy and conquer. Only the enemy tells you where he is strong. And the rules of the game are what you can do to him and what you can stop him from doing to you. I am your enemy from now on. From now on I am your teacher."
    Page 262
    Ender's Game

Comment

Не зная за такъв пач, но да не би да имаш много и активни партизани в превзетите от теб страни? Ако е така, постави по някоя друга дивизия да ги гони.
      Когато противникът те бомбардира по-усърдно, също пада многа ниско ИК.
      Я и аз да се похваля. Играя със СССР. Започнах от 22 юни 1941, сега е ноември, а съм превзел Берлин
      Междувременно, когато превзех Варшава, тя имаше ИК около 10, което беше паднало на 1. След два месеца пак се върна на 10.
      „Аз, Драгомир, писах.
      Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Това е ясно и не е особен проблем. Проблемът е че ме дразни тази част от енджина и просто питах дали направо си има такъв чийт. :shrug: Относно това с юВаршава винаги трябва да се възстановява ИКто на ново превзетите провинции а с колко е функция на броя на фабриките в нея. Най-големият проблем в играта е глупвато ТС.
        Fairness is a wonderful attribute, Major Anderson. It has nothing to do with war."
        Page 97
        "Human beings didn't evolve brains in order to lie around on lakes. Killing's the first thing we learned. And a good thing we did, or we'd be dead, and the tigers would own the earth."
        Page 241
        "I am your enemy, the first one you've ever had who was smarter than you. There is no teacher but the enemy. No one but the enemy will tell you what the enemy is going to do. No one but the enemy will ever teach you how to destroy and conquer. Only the enemy tells you where he is strong. And the rules of the game are what you can do to him and what you can stop him from doing to you. I am your enemy from now on. From now on I am your teacher."
        Page 262
        Ender's Game

Comment

Hearts of Iron II

Тази игра я имам от доста време и е една от най-добрите игри на тема ВСВ.Определям я като симулатор, екшъна е много малко и се залага много на развитието, но тука военните действия не са никак лесни!Трябва да се действа много внимателно!При тази игра държавите които може да се командват са повече от 150.
          А от 4-5 месеца има и допълнение към играта - Doomsday.В него са добавени много нови функций като ядрени оръжия, реактивна авиация, разузнаване, търгуване на оръжия и много други.
          Действието в тези игри е доста бавно и ще ви трябват доста часове пред компа.Прилагам една статия за играта от PC Mania.
          Иий, аман бе, стига толкова! Щом човек като мен, зарил се до уши в тематиката за "Най-великият конфликт в съвременната ни история" започва да изпитва леко неудобство и хрема от пренаситеността на пазара с подобен род заглавия, какво остава за редовия геймър. Но тук е важно да се уточни, че Hearts of Iron 2 (HOI) е малко по-друга бира в сравнение със стандартната интерпретация по въпроса. Играта не е нито поредната реално-времева стратегия със страхотна графика и много екшън, нито пък реалистичен на макс шутър със сравнително линейна история. Всъщност HOI2 е предназначен за по-зрялата и задълбочена публика т.е. хардкор фенове. Съдейки по общите ми впечатления, тя e даже за хора с висше по ядрена физика и нагоре.

На масата за преговори

Играта няма сюжет, или по скоро няма измислен такъв - действието в нея се развива под формата на кампании, директно извадени от историята ни и обхващат цялата война - от нахлуването на руснаците във Финландия до капитулацията на Германия и войната за Тихия океан. Всичко адски точно се придържа до реалността и няма да ви се случи с германски BF`109 да гоните щатските Корсари над Филипинските острови. В началото на всяка кампания ще ви се даде кратко инфо за това кой, кога и защо е сгазил лука и какво следва. След това избирате една от замесените в баталията страни, което ви дава шанса да изиграете една и също битка от няколко гледни точки. Последното е адски кефещо, защото дава реалната свобода да претворите историята по собствен вкус и след като сте опустошили Пърл Харбър с японците, например да довършите американския флот и да ударите руснаците в гръб, превръщайки операция Барбароса от провал в тотален успех за третия Райх и Оста.

Микро

От самото начало на играта трябва да изберете дали ще се впуснете в голямата кампания или ще изиграете някой от по-малките сценарии. Всъщност и в двата случая е просто задължително да отделите нужното внимание на туториала. Но за да стигнете до пиедестала на велик военачалник, първо ще трябва да се изправите пред един куп проблеми. Микромениджмънтът на държавата ви е в основата на всеки един политически или военен триумф и затова ще трябва да му обърнете достатъчно внимание. И хайде, ако германците са използвали руски пленници и евреи за черноработници, като представител на "добрите" съюзници няма да можете да си позволите този лукс. Възможно е да префасонирате обществото на милата ви татковина от военна индустрия, в която всеки ресурс е впрегнат в издържането на мощната ви войска, до технологична утопия със съвсем малка армия, но захранваща съюзническите ви войски с повече и по-мощни оръжейни технологии или индустриални ресурси.

Всяка ваша територия създава определена бройка "сурови" ресурси през определен период от време. В зависимост от нейното разположение ще имате определени бонуси, например не можете да очаквате висок добив на нефт и гориво от Полша, а металургията в северната ни съседка леко куца. Като един от основните ви ресурси са хората - те са тези, които карат поточните линии във фабриките да се движат, зърнените ви силози да са винаги пълни и войската да е винаги добре облечена. Пак на тях ще разчитате при създаването на следващия батальон. Всички произведени ресурси ще можете да разпределите в резерв, за нови продукции, за ъпгрейди или за моментните ви проекти.
          А ето откъде може да се изтегли играта:http://free.linkos.bg/
          „Този, който не е готов да отдаде живота си тои не е достоен да го притежава.“

Comment

Извинете ме за това че отворих нова тема за тази игра, но търсих 2-3 странички и нищо не намерих.
            Аз да се похваля - на Doomsday последната ми игра с немците върви много успешно - средата на 1944 е а съм завладял целият Ирак, половин Иран, половин СССР(стигнах малко след Урал и пехотата ми запецна) и всичките Евро земи които немците са завладяли(без Югославия и Гърция защото ги оставих за Италия).Италианците с моя помощ стигнаха до Судан, Японците(с тях все още не съм съюзник) нападнаха Индия.Много успешно ми върви играта!Без никакви кодове, на нормална трудност и нормална вражеска агресия!
            „Този, който не е готов да отдаде живота си тои не е достоен да го притежава.“

Comment

Ако има желаещи може да се направи една multiplayer game . Би било много забавно!

Comment

Може ли да стане през нета?
                „Аз, Драгомир, писах.
                Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

С Hamachi ще е по-лесно. Все едно сме в една мрежа.

Comment

Може ли и аз да се включа в Мултиплеъра??
                    За феновете, мога да предложа доклади от кампаниите на други играчи, мисля, че ще е от полза за всички. Описано е много добре кое какво се напада, какви изследователски екипи се слагат всяка година.
                    http://www.heartsofiron2.com/
                    Ще ги намерите във отделен форум, специално посветен на тази тема.

Може да пробвате и някоя от модификациите за играта. Много интересни са History Stony Road to the war , C.O.R.E, Moddern Day Scenario for DoomsDay . Като част от екипа, разработващ Moddern Day Scenario, бих ви помолил да ми помогнете със информация за български генерали от сухопътните, военноморските и военновъздушните войски, както и ако е възможно техни снимки. Препоръчително е, да свалите и пач 1.2 за мода. Линкът отново е за Dooms Day.
                    За да промените леко графиката на играта може да използвате GIP . Поместената връзка е за GIP за експанжъна на HOI2 Dooms Day.
                    за хората, които се опитват да завладеят света ще предложа No time limit Pach Отново за DoomsDay. За да подкарате пача е нужно да отворите екзето на пачи и ръчно да позочите икзето на DoomsDay, след това давате ОК и може да играете и след крайната дата.
                    Надявам се да съм ви бил от помощ. и се надявам и вие да ми помогнете в намирането на информация за българските генерали.
                    Last edited by Medivh; 10-09-2006, 19:20.
                    Аз-ът губи смисъл в битката. Тук на бойното поле, аз-ът се завръща единствено, когато враните впият клюнове в посечения ти труп, когато длетото потъва в надгробният камък, за да избише окованото в дати име. Бием се като отряд. Умираме сами. Винаги е било така и винаги винаги ще бъде.

Never let the future disturb you. You will meet it, if you have to, with the same weapons of reason wich today arm you against the present. Marcus Aurelius Antonius

Comment

Хмм, имаш късмет - навремето (преди две години) съм участвал в MDS за HOI1 - беше в златните времена, когато имах все още свободно време . Запазил съм част от работната версия на частта за България със снимките и файловете. Виж дали ще ти е от полза:

Ето и един архив със снимки на български генерали и полковници с двегодишна давност:

Званията оттогава са се променили. Виж тук в тази тема за това кой е бил повишен в звание или излязъл в запас междувременно:

Пусни ми, моля те, съобщение, когато издърпаш архивите, за да ги махна от сървъра.
                      EDIT: Архивите са вече изтрити
                      Last edited by dibo; 11-09-2006, 22:26.
                      We don't see things as they are, we see them as we are
                      ---Anais Nin----

Comment

Свалих това нещо Doomsday и се пуснах за половин час. Не знам защо половината свят ми обяви война. При това "само" анексирах Полша март'36 година. Преди планът ми предвиждаше анексиране на Полша, създаване допълнително 3 танкови дивизии и атака на Чехословакия. Чак тогава Съюзниците се сещаха да ме атакуват и докато направят нещо Чехословакия е анексирана. А сега освен съюзниците ме атакува и СССР. При това без да съм атакувал Чехословакия.
                        Къде може да се прочете за какви точно са моделите в Doomsday?

Comment

в какъв смисъл моделите за DoomsDay?? По принцип зависи от нивото на трудност и страхливостта на AIто. по принцип DoomsDay e много по сложен от оригиналната игра, точно заради тези силно оплетени връзки между страните.
                          Аз-ът губи смисъл в битката. Тук на бойното поле, аз-ът се завръща единствено, когато враните впият клюнове в посечения ти труп, когато длетото потъва в надгробният камък, за да избише окованото в дати име. Бием се като отряд. Умираме сами. Винаги е било така и винаги винаги ще бъде.

Never let the future disturb you. You will meet it, if you have to, with the same weapons of reason wich today arm you against the present. Marcus Aurelius Antonius

Comment

Ами подозирам, че играта е базирана на математически модели. Най-грубо казано система от уравнения. Събитието СССР да ме нападне през '36 се обуславя от определени стойности на факторите. Т.е. ако знам каква е зависимостта ще мога да контролирам събитията. Или поне да имам най-бегла представа.

Comment

Matrosov написа
                              Ами подозирам, че играта е базирана на математически модели. Най-грубо казано система от уравнения. Събитието СССР да ме нападне през '36 се обуславя от определени стойности на факторите. Т.е. ако знам каква е зависимостта ще мога да контролирам събитията. Или поне да имам най-бегла представа.
                              Много интересна теория, никога не съм се замислял. Ще потърся из официалния фоирума, сигурно ще се заформи и там доста интересна дискусия. Може да се пробваш да разгледаш AI файловете, ако се следва идеята трябва да ся като .txt файл, който да може да се отваря с notepad. Публикувай ако откриеш нещо по въпроса.

Comment

някой може ли да ми даде линк, защото университетът ми много успешно блокира тегленето на торенти и ми трябва играта да е хостната някъде - ако някой качи Doomsday на дата.бг ще е златен

Comment

Working...
                                X