Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Hearts of Iron 2

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Нападам още 36та година
    на 10ти Януари и съм ги атакувал, обаче нали няколко държави са им дали независимост и все някоя от тях ще ме атакува баси гадното. Е досега винаги е била Германия, освен това само румънците не ми влизат на първа след началото на войната, И то като го направя това което ти предлагаш мисля че ше мине поне 1 година докато си направя всичко както трябва. ДОри и сърбите да нямаха никакви бойни части пак щеше да ми е гадно, защото другите ме нападат и не мога да се бия на 15 фронта .
    My sword shall not sleep in my hands!

Comment

Може би е от нивото на трудност.Не съм пробвал на най-високото,но на останалите никой не ме напада(само ако нападнеш Турция англичаните почват да се отварят и советците).Поне в ранния етап 1936-40.

Comment

Е, нивото на трудност и най-вече настройката за "страхливост" на противниците в случая е решаваща за това дали ще те нападнат или няма да го направят.
        Това за пакта за ненападание си е според мен грешка на разработчиците на играта. Ако след като имам превъзходство в армията (значително) спрямо гърците да речем, гарантирал съм им независимостта и след това предложа пакт за ненападение просто не виждам причина те да не приемат. Това се повтаря с всичките останали държави, независимо къде са (включително и латиноамериканската Боливия). Според мен просто е пропуск в дипломатическия модел на играта, явно не е оставена възможност за оценка на силите, когато ИИ преценява какво да предприеме или как да отговори на дипломатически предложения.
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Ами аз окупирах целите Балкани барабар с Унгария,предлагам да се включа в съюза на Германия и Италия,пък германците ми отказват.Не знам каква е причината,но съм достатъчно силен за да ме искат за съюзник(освен това бих им осигурявал южния фланг и евентуално нападение към Турция и Египет).Понякога много е странно ИИ-то.

Comment

Играя на Нормал, АИ то е на 1 степен ПОД нормал(агресивността де)
            ама съм с версия 1.1 и явно вече не е толкоз лесно колкото на вас ви е било...
            My sword shall not sleep in my hands!

Comment

Да споделя моя опит с операции по обкръжение. Годината е 01.06.41 година. Атакувам СССР с около 110 дивизии срещу около 200 или повече. Прибалтийските републики са независими. Но Турция е анексирана. Задължително атакувам от няколко провинции и по възможност с голямо числено превъзходство. След победата оставям най-бавните части на място. Направленията са Орша-Смоленск-Тиквин-Ленинград, Бобруйск-Могилев-Калуга, Житомир-Киев-Калуга, Одеса-Ростов-Сталинград и!!!! Краснодар-Грозни (по необясними много съветски дивизии са в Кавказ и остават блокирани там). В обкръженията погубих - 30-40 дивизии северно от Киев, 30 дивизии южно от Ленинград, 15-20 дивизии южно от Киев и към 30 дивизии в Кавказ. Междувременно в малки обкръжения също ликвидирах по някоя друга дивизия. До края на септември съветски дивизии останаха само в Далечния изток,Мурманск и Коми с морал клонящ към нула.
              Всичките ми формирования са по 3 дивизии с еднаква скорост. Имам само 2 армии с по 7-8 пехотни дивизии, с които ликвидирам обкръжените. Никакви щабове! Те имат скорост 3, панцерите 10. Дори пехотните дивизии имат 5. Много полезни се оказаха планинските дивизии - освен, че по необясними причини са по-бързи от пехотните, много яко трепят противника в Кавказ.
              Само не разбирам как да накарам Сталин да подпише мир със съответните териториални загуби.

Comment

Добре де явно аз изпускам нещо, ама при напълно отсъстващата съветска инфраструктура моите армии, дори механизираните, едва пълзят. Та по-навътре отнема месец за да мина от една провинция в друга.
                А Сталин няма да подпише явно.
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Изобрети ли Блитцкрига?
                  Можеш да проверяваш къде се предвижваш най-бързо и избираш тази провинция която най-бързо ще стигнеш. Ако използваш танкови дивизии би трябвало да стигнеш до Ленинград и Сталинград за около месец и половина. Може би има значение големината на корпусите. Пробвай с по 3 или 2 дивизии в корпус. И задължително лятото. Зимата има много забавящ ефект. Дори пролетта е неподходящо, тъй като има много "кални" провинции.
                  И все пак защо Сталин да не пожелае мир? Най-боеспособните му дивизии са монголските, а отсам Урал дори няма никакви. От какво зависи желанието му за мир?

Comment

На първата част трябваше да вземеш Ленинград, Москва и Сталинград и тогава ти предлагаха мир и получаваш всичко до Урал.
                    XV mile the sea brode is
                    From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Всъщност, в първата част на играта аз пробвах по следната схема: след като основната част от руската армия е обградена, а моите части са забуксували във въпросните провинции, една-единствена парашутна дивизия с един транспортен самолет допревземаше целия руски юг до монголската граница. Разбира се, трябва да е подавена авиацията, иначе няма да стане. В новата версия обаче не знам дали ще стане това.
                      Пробвайте със СССР в HoI 2, мисля, че определено ще ви е интересно. Поне на мен ми е интересно, но още е едва 1937 година. Мисля да се пробвам да направя поне 600-700 дивизии до 22.06.1941.
                      Проект 22.06.1941 г.
                      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Някой от вас довършвал ли е играта имам предвид до 1947?
                        Аз сега съм 1944 и всичко тече толкова бавно с Германия...
                        Имам въпросче. Имам нужда от бърз и ефективен метод за набавяне на Manpower... Горкичките германски жени все не могат да сварят да раждат...
                        Fairness is a wonderful attribute, Major Anderson. It has nothing to do with war."
                        Page 97
                        "Human beings didn't evolve brains in order to lie around on lakes. Killing's the first thing we learned. And a good thing we did, or we'd be dead, and the tigers would own the earth."
                        Page 241
                        "I am your enemy, the first one you've ever had who was smarter than you. There is no teacher but the enemy. No one but the enemy will tell you what the enemy is going to do. No one but the enemy will ever teach you how to destroy and conquer. Only the enemy tells you where he is strong. And the rules of the game are what you can do to him and what you can stop him from doing to you. I am your enemy from now on. From now on I am your teacher."
                        Page 262
                        Ender's Game

Comment

Имаше там една конзолна команда, май нещо от сорта "event 1003" или май 1006, абе нещо от сорта. С това се стартират разни "случайни събития", като едно от тях ти даваше искания от теб ресурс
                          За друг бърз начин не се сещам.
                          Проект 22.06.1941 г.

Comment

аз бях махнал ограничението на годините и стигнах някъде до 1955, обаче в дълбокия СССР инфраструктурата е толкова лоша, че придвижването на дивизиите отнема ужасно много време и просто ми омръзна, а и вече нямам време за такива работи.
                            albireo написа
                            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

faso написа
                              Някой от вас довършвал ли е играта имам предвид до 1947?
                              Аз сега съм 1944 и всичко тече толкова бавно с Германия...
                              Имам въпросче. Имам нужда от бърз и ефективен метод за набавяне на Manpower... Горкичките германски жени все не могат да сварят да раждат...
                              Натискаш F12 докато играеш играта и написваш manpower Не е честно, но ти дава 5000 manpower.
                              „Аз, Драгомир, писах.
                              Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Дам може и да пробвам, но имах предвид честен начин останових,ч е трябва да жертва ИК за Manpower. Иначе аз вече превзех СССР, поделих си африка с италианците, направих Българска Империя т.е. превзех им близкия изток, а и цяла европа си е моя :twisted: Само сега строя флот за да направя десантче в щатите :evil:
                                Fairness is a wonderful attribute, Major Anderson. It has nothing to do with war."
                                Page 97
                                "Human beings didn't evolve brains in order to lie around on lakes. Killing's the first thing we learned. And a good thing we did, or we'd be dead, and the tigers would own the earth."
                                Page 241
                                "I am your enemy, the first one you've ever had who was smarter than you. There is no teacher but the enemy. No one but the enemy will tell you what the enemy is going to do. No one but the enemy will ever teach you how to destroy and conquer. Only the enemy tells you where he is strong. And the rules of the game are what you can do to him and what you can stop him from doing to you. I am your enemy from now on. From now on I am your teacher."
                                Page 262
                                Ender's Game

Comment

Working...
                                X