втори отчаян пост - адски много ми се играе играта, но са ми блокирани торентите - няма ли някой, който я има на харда си, и да може да я качи в дата.бг, за да мога да си я дръпна, иначе няма как да се сдобия с нея
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Hearts of Iron 2
Collapse
X
-
За кой път го казвам вече - научете се да ползвате eMule (или друг подобен PTP клиент). Теглите директно от компютрите на други хора, не зависите от сървъри, закрити сайтове, банове и т.н.
Виждаш ли, не искам да звуча грубо. В интерес на истината я имам и играта и продължението (Doomsday) записани на диск, че даже май и са инсталирани на харда в момента. Но как си представяш да тръгна да качвам сега 500-600 МБ на това дата.бг? Последния път си играх да качвам на някакъв сървър един филм на парчета по 80 МБ и ми стигна. Вземи си инсталирай тази програма, сериозно. И за всички останали важи. Без да трябва да качвам нищо никъде, ще си дърпаш направо от харда ми - и от още милиони харддискове."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Само дето ако си зад фиревалл и Мулето няма да ти помогне. Всъщност торрента е абсолютно същото като Мулето, пиър-то-пиър връзка, само различен протокол.
Между другото, Мулето си изпя песента - еДонкей (развивачите на Овернет мрежата, на която се базираха и еДонкей, и еМуле) ги осъдиха, те си затвориха сайта, Магарето вече се деинсталира от компа ти автоматично, а Овернет е оставен на доизживяване.
А по същество - skycycle, не може да я няма играта някъде по бг сървърите Локална мрежа на провайдъра нямаш ли? А може би ако се примолиш, някой тук може да ти я запише и да ти я прати по пощата, какво толковаXV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Голяма част от мрежите на локалните провайдъри заминаха или вече почти не се обновяват. Но в крайна сметка ако хич не можеш да я намериш - пиши едно ЛС, ще се разберем нещо.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Само дето ако си зад фиревалл и Мулето няма да ти помогне. Всъщност торрента е абсолютно същото като Мулето, пиър-то-пиър връзка, само различен протокол.
Между другото, Мулето си изпя песента - еДонкей (развивачите на Овернет мрежата, на която се базираха и еДонкей, и еМуле) ги осъдиха, те си затвориха сайта, Магарето вече се деинсталира от компа ти автоматично, а Овернет е оставен на доизживяване.
Аз си имам "фиреваал" и Мулето си работи прекрасно през него - въпрос на ровичкане в настройките. Също така може да се настрои да работи и с рутер и тем подобни. За торента не мога да кажа, не ползвам тези неща, но доколкото знам са на сървър.
Колкото до изпяването на песента - ами на моето муле някой е забравил да му каже и то не бърза да се деинсталира, ами си пасе послушно с 25-33 Kbps 24/7.
Сайта не виждам нищо да му е закрито, вероятно имаш предвид друг. Не знам FileDonkey и Kad какви мрежи са, но не ми изглеждат никак закрити
ПП Абе, накратко, гледам че в момента 10.9 милиона души ползват еМуле. Явно и на тях някой е забравил да каже че еМуле му е изпята песента
ПП2 В края на крайщата, може би в Германия са предприели някаква по-сериозна акция срещу горките животинки. Но тук нищо такова не се вижда, от време на време затварят сайтовете за филми/игри и т.н. но това няма особен ефект, както би трябвало да се досещаш..."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Ехеее, Динайн, аз с Магарето съм познайник още от първите му стъпки, че даже и от предшественика му Казаа
За ровичкането във фиревалла - само ако ти е персонален, сиреч на твоя си комп. И аз съм си настроил портове и трансфер така, че да имам максимално резултати от сърча (дефаулт портовете на Мулето и Магарето се затварят от повечето интернетпровайдъри тук, което ще рече, че ти си си вързан като пич, ама трансфер ниц). Обаче ако имаш фирмен, или както е в Бг провайдърски блокаж (реално в Бг провайдърите опъват локална мрежа, която е до голяма степен екранирана откъм Интернет), тогава нищо не може да направиш.
За изпяването на песента - това им е хубавото на "разпиляните" мрежи, че не можеш да им дръпнеш шалтера от централно място Което ще рече, че Овернет мрежата ще кара още известно време. Но като качество и скорост на трансфера тя е вече далеч зад Торрента. И в бъдеще посоката е все надолу. А иначе малко техническа инфо: еМуле е само клиент за Овернет мрежата, която предоставя протокола и инфраструктурата за размяна на данните. Стандартният клиент за тази мрежа беше еДонки, който по мнението на доста беше дървен и затова се роди опен сорс проекта еМуле. Но Мулето разчита на същата тази Овернет, за която има и един куп други клиенти също. Именно този Овернет и стандартния към него клиент еДонки бяха забранени официално, с което развитието им приключи. Допълнително Овернет не е точно пиър-то-пиър - за поддържане на протокола се разчита на разпръсната мрежа от сървъри, които съвсем лаишки казано следят къде какво има по различните дискове на клиентите (това са точно тези сървъри дето стоят там в списъка за конектване). Естествено тези сървъри също бяха поставени извън закона (официално де, неофициално винаги са си били там )
Докато Торент протокола въобще не зависи от сървър, тук си в голяма грешка. Торрента е наистина чист пиър-то-пиър, това което трябва да си намериш от някъде е една "препратка" да я наречем, в която са описани дадените файлове, нещо като инвертарен списък. Въпросната препратка обаче може да е навсякъде, може дори по емайл да ти я пратят и ти да си я запазиш на собствения комп (всъщност то най-често си я запазваш така или иначе, повечето графични клиенти за Торрент го правят автоматично поне. Едно време, когато нямаше още графични клиенти, ми трябваше директно с протокола да се работи беше малко,хм, по-интересно ) и веднъж записана, оттам нататък не те интересуват никакви сървъри.XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Ехеее, Динайн, аз с Магарето съм познайник още от първите му стъпки, че даже и от предшественика му Казаа
За ровичкането във фиревалла - само ако ти е персонален, сиреч на твоя си комп. И аз съм си настроил портове и трансфер така, че да имам максимално резултати от сърча (дефаулт портовете на Мулето и Магарето се затварят от повечето интернетпровайдъри тук, което ще рече, че ти си си вързан като пич, ама трансфер ниц). Обаче ако имаш фирмен, или както е в Бг провайдърски блокаж (реално в Бг провайдърите опъват локална мрежа, която е до голяма степен екранирана откъм Интернет), тогава нищо не може да направиш.
А иначе малко техническа инфо: еМуле е само клиент за Овернет мрежата, която предоставя протокола и инфраструктурата за размяна на данните. Стандартният клиент за тази мрежа беше еДонки, който по мнението на доста беше дървен и затова се роди опен сорс проекта еМуле. Но Мулето разчита на същата тази Овернет, за която има и един куп други клиенти също.
За сървърите на мулето е ясно - закриват ги и постоянно се появяват нови, нищо не се променя, те са стотици, на всеки километър, хехе. Или просто им сменят имената, де да знам."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Я вместо да се дрънкате, вижте ей-това заглавие, изглежда многообещаващо: http://www.battlelord.ru/index.php
Нещо като първите серии на HoMM, с елементи, явно взети от Age of Wonders, графиката също е на ниво, много над средното във всеки случай. И изглежда наистина много приятна.
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Абе хорА..ИМАМ ГАДЕН ПРОБЛЕМ....играя doomsday с СССР.Вече остават само 3 годинки до края а на мен все ми казва че атомните ми реактори са твърде малки за производството на атомна бомба.....построих 10 максимума....изучих абсолутно вс на тая тема.....имам атомни подводници кораби ама не и ракети...какво да правя...моляви се помигнетеРицар
Comment
-
Някой нали каза че играл с България.Аз си изтеглих 2ката думсдай обаче няма България или ако има някакъв мод ли е или нов пач ?
The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.
The 2 minute war - FallOut
Comment
-
Когато влезеш в менюто със сценариите, например избираш 1936 год. След това щракаш върху нечий флаг, май с десен бутон, и ти дава списък с всички държави. Има я там и България. Избираш я и играеш„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Играта с родината ни е смея да твърдя много интересна .Браво че са ни уважили така .
Просто в малко игри можеш да управляваш нещо българско . :tup:
Играл съм много и ако нещата не се развият ненормално с лекота си връщам всички територии ,за които претендира страната.
А ако се развият ненормално съм стигал до анексирането на Югославия ,Румъния , и Албания .После и Турция .Без търговия , без алианси ,само с пехота ,доктрини , артилерия и щабове .http://neotokyo.nauka.bg <---Back again !!!
Comment
-
Ако искаш редактирай файловете на играта и качи индустията от 20 на да кажем 700 - тоест колкото САЩ и СССР взети заедно След 2 години наистина ще има "България на три планети" (или поне океана).„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Простете за невежеството, но линкът, които открих за играта не бачка. Уж търсих на разни места, но така и не открих откъде да си сваля играта. Бихте ли ми дали линк и да ми кажете горе-долу какви са изискванията?
Въпреки, че уж нямало линк ако някой бъде така добър..."Далеч съм от мисълта си"
Comment
Comment