Todor написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фолк-история
Collapse
X
-
boilad написа Виж мнениеКой?
Интересно ще е да видим какви са доказателствата, че има племе "мизи". Дали така не са наричани жителите на провинция Мизия?!
Айди, уа! И нека стимулирането на мозъчето започне и да измъдри накрая българите траки ли са (парадоксално, но нито един извор не ги нарича така), мизи ли са (парадоксално, но тракийско племе мизи няма, така са наричани жителите на провинция Мизия), мирмидони ли са или пеони (в буйната фантазия на Йоан Цец, който пише поне 1 500 години след като тях вече ги няма, може би са), може би хуни, а защо не скити (все пак скити са всички народи попаднали в ромейското полезрение по време на обитаването им в географската област Скития, като почнеш от античните скити и стигнеш до монголите от Х²²² век).
Смех, та смех!
Според манипулациите на Спароток и Пасков ли? Популационната генетика не е проста работа за прости хора."Бедните имат голям телевизор; богатите имат голяма библиотека"!.....
Comment
-
T.Jonchev написа Виж мнениеТвърдите го - добре. А можете ли да го докажете или просто го твърдите?"Бедните имат голям телевизор; богатите имат голяма библиотека"!.....
Comment
-
boilad написа Виж мнениеСпоред ценовистите, не! Там има словене, които за тях не са славяни (какви са никой не ти казва, пък и смее ли човек да попита, че с тая развита фантазия...), както и склавините от чуждите извори не са славяни, а роби. За сметка на това няма никакъв проблем античните скити, мизи, пеони, мирмидони, гети и по-късните готи, а може би и ред други народи които пропускам, да са българи.Last edited by Доктор Ох боли; 25-09-2019, 15:20."Бедните имат голям телевизор; богатите имат голяма библиотека"!.....
Comment
-
Todor написа Виж мнениеТук други хора бяха предупредени ,че и наказани за лични обиди и нападки.Надявам се "безпристрастните" админи на БС ,да си свършат работата и сега...Това за Болаид поста."Бедните имат голям телевизор; богатите имат голяма библиотека"!.....
Comment
-
Доктор Ох боли написа Виж мнение"Академичния език" на Болаид е страхотен и без коментар, както и невежеството му. Видими са някои опасни девиации, тежки зависимости и провинциални комплекси. Според мен нещата са непоправими......A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Guy de Mont Ferrand написа Виж мнениеБоилад, все пак. Хора, вие май даже не можете да четете правилно!!! И за тоя пост - инфракция"Бедните имат голям телевизор; богатите имат голяма библиотека"!.....
Comment
-
Todor написа Виж мнениеОткъде според вас е дошъл църковно-славянският и Кирилицата в Киевска Рус
Доктор Ох боли написа Виж мнениеМоже и то елементарано, ако се работи внимателно с изворите и се владее малко гръцки и латински!"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеГосподинът, който Ви зададе въпроса, е професионален историк, този с чуждия ник - също.Last edited by boilad; 28-09-2019, 01:10.Liberte, egalite, fraternite
Viva la revolution
Zalmoxis написаИмайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
dibo написаПреценил съм като модератор, че езикът Ви е неподходящ и толкова.
Comment
-
Доктор Ох боли написа Виж мнениеСъщо така ако се има предвид, че думите "склавини", "склавус" /роби/ не еднозначно със "славяни", "словени" /хора на словото/!
Comment
-
[QUOTE=pnp5q;417858]Господине, Вие почнахте за славянските езици, после отидохте на църковно-славянски и кирилица, които две явления са се появили СЛЕД славянските езици. Може ли да уточните за какво спорите, моля?
Това си е вашето мнение.Моето е различно.Според мен т.нар. днес славянски езици са следствие на Кирилицата и културното влияние ,оказано от Средновековната българска държава на околните племена ,някои от ,които са може би сродни етнически с нас.Църковно славянски език няма,това си е чисто и просто Старобългарски език.На Кирилица са написани много Богослужебни книги на Старобългарски ,които са се разпространявали по съседни племена и народи.Г-н Кухулин сам призна ,че огромно влияние върху съвременният руски е оказал Старобългарският ,който той нарича Църковно -славянски и ,че Староруският доста се е различавал.Ето ви пример за културно влияние.Дори и титли ,като Цар ,Боляри те са ги взели от нас.
Comment
-
Todor написа Виж мнениеСпоред мен т.нар. днес славянски езици са следствие на Кирилицата и културното влияние ,оказано от Средновековната българска държава на околните племена ,някои от ,които са може би сродни етнически с нас.Църковно славянски език няма,това си е чисто и просто Старобългарски език.На Кирилица са написани много Богослужебни книги на Старобългарски ,които са се разпространявали по съседни племена и народи.Г-н Кухулин сам призна ,че огромно влияние върху съвременният руски е оказал Старобългарският ,който той нарича Църковно -славянски и ,че Староруският доста се е различавал.Ето ви пример за културно влияние.Дори и титли ,като Цар ,Боляри те са ги взели от нас.
Comment
-
boilad написа Виж мнениеПоласкан съм, но чисто формално не е вярно. Покрай демитологизаторските си напъни Торн ме беше определил като "нереализиран историк" Тъжно, но факт. Макар, че това няма никакво отношение към историческата работа, имайки пред себе си "светлия" пример на Querkopf Tzenov."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
[QUOTE=Todor;417862]pnp5q написа Виж мнениеГосподине, Вие почнахте за славянските езици, после отидохте на църковно-славянски и кирилица, които две явления са се появили СЛЕД славянските езици. Може ли да уточните за какво спорите, моля?
Това си е вашето мнение.Моето е различно.Според мен т.нар. днес славянски езици са следствие на Кирилицата и културното влияние ,оказано от Средновековната българска държава на околните племена ,някои от ,които са може би сродни етнически с нас.Църковно славянски език няма,това си е чисто и просто Старобългарски език.На Кирилица са написани много Богослужебни книги на Старобългарски ,които са се разпространявали по съседни племена и народи.Г-н Кухулин сам призна ,че огромно влияние върху съвременният руски е оказал Старобългарският ,който той нарича Църковно -славянски и ,че Староруският доста се е различавал.Ето ви пример за културно влияние.Дори и титли ,като Цар ,Боляри те са ги взели от нас."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеГосподине, въпроса, за който говоря, бе зададен от T.Jonchev!Liberte, egalite, fraternite
Viva la revolution
Zalmoxis написаИмайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
dibo написаПреценил съм като модератор, че езикът Ви е неподходящ и толкова.
Comment
Comment