Китайския 'таен' самолетоносач, наближава завършване

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Кухулин
    ветеран
    • Nov 2006
    • 12515

Попаднах на много готино сравнение във форума на Key Aero:

Comment

• Кухулин
      ветеран
      • Nov 2006
      • 12515

И поздрав за Амазон - чувам, че се е затъжил за J-15

航母海训 歼-15舰载机多次起降

Comment

• Сун Дзъ
        псевдо стратег
        • Jul 2010
        • 2181

В края на клипа май не излетя от трамплина?

Comment

• gollum
          фрогландец на вестконинска служба
          • Jan 2003
          • 22550

(офтопик)
          Попаднах на много готино сравнение във форума на Key Aero
          Това сравнение ми напомни за нещо като културния шок, който се преживява при преминаването от Монголия в Китай . Докато си в Монголия покрай прозореца виждаш безкрайни равнини, по които пасат също такива безкрайни количества добитък. И веднъж на час може и да мернеш някой монголец на кон, който ги наглежда. Щом минеш границата, нещата се променят (нищо, че реално си във Вътрешна Монголия). Вместо това, току мернеш покрай прозореца единичен добитък, а покрай него 5-6 души го обгрижват. Та и тука така .

Comment

• Кухулин
            ветеран
            • Nov 2006
            • 12515

Всички чакаме с нетърпение да се появи палуба, пълна със самолети, но за съжаление приоритетите на военните и на феновете леко се разминават Както е казал народа - бързата кучка слепи ги ражда.

Comment

• Amazon
              Нередовен
              • May 2006
              • 7016

И поздрав за Амазон - чувам, че се е затъжил за J-15
              Не помня дали си споменавал, но има ли слухове колко самолета ще се събират на китаеца?
              А иначе малък регионален конфликт и битки между МиГ-29К и J-15 ще е нещо интересно. Или още по-добре, без конфликт а Индия и Китай да се разберат за спорната зона и да направят нещо съвместно от типа на "Червен Флаг" и феновете разберем резултата.

П.П:
              Всички чакаме с нетърпение да се появи палуба, пълна със самолети, но за съжаление приоритетите на военните и на феновете леко се разминават Както е казал народа - бързата кучка слепи ги ражда.
              Ако искаш палуба пълна със самолети в тоя регион, ще трябва да почакаме руснаците да поправят котлите на индийската пръчка, дето китайците ги саботираха с дефектен фаянс
              This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• Sharana
                ветеран
                • Apr 2013
                • 748

Сун Дзъ написа
                В края на клипа май не излетя от трамплина?
                И аз останах с такова впечатление. Тръгва да излита към катапулта и показват самолет, който според мен не е закачил кука и излита отново ?!

Comment

• Сун Дзъ
                  псевдо стратег
                  • Jul 2010
                  • 2181

Sharana написа
                  И аз останах с такова впечатление. Тръгва да излита към катапулта и показват самолет, който според мен не е закачил кука и излита отново ?!
                  И аз отначало си го помислих, но пък куката не е спусната. Може да е умишлено прелитане, симулиращо изпускане на спирачните въжета, но пък ще да е много рисков пилотаж - колелата докосваха палубата ?
                  Аз си мисля, че има и вариант китайците да показват възможностите си - висока тяго въоръженост. Сигурно със съвсем празен самолет, но все пак е впечатляващо.

Comment

• Sharana
                    ветеран
                    • Apr 2013
                    • 748

Сун Дзъ написа
                    И аз отначало си го помислих, но пък куката не е спусната. Може да е умишлено прелитане, симулиращо изпускане на спирачните въжета, но пък ще да е много рисков пилотаж - колелата докосваха палубата ?
                    Аз си мисля, че има и вариант китайците да показват възможностите си - висока тяго въоръженост. Сигурно със съвсем празен самолет, но все пак е впечатляващо.
                    Симулация имах предвид да, не неудачно кацане. Като го гледам отново той тръгва да излита към трамплина, а на следващия кадър излита точно от полосата за кацане (като повторно излитане). Или много бъркам мащабите или мирише на монтаж

Comment

• Кухулин
                      ветеран
                      • Nov 2006
                      • 12515

Touch-and-go landing

Обикалят и само докосват палубата, докато се научат. Или нещо такова.

Amazon написа
                      Не помня дали си споменавал, но има ли слухове колко самолета ще се събират на китаеца?
                      Вътрешната планировка не е много ясна. Не се знае дали пространството от демонтираните гранити е включено към хангара или не е. Примерно 25 самолета в единия случай и 30 в другия. Зависи много и от броя на хеликоптерите - каква роля ще отредят на самолетоносача в групата.

Amazon написа
                      Ако искаш палуба пълна със самолети в тоя регион, ще трябва да почакаме руснаците да поправят котлите на индийската пръчка, дето китайците ги саботираха с дефектен фаянс
                      Не знам какво им е положението в момнета. Няма да се учудя, ако при доставката се наложи наново да се учат на "самолетоносачене".

Comment

• Кухулин
                        ветеран
                        • Nov 2006
                        • 12515

Ляонин два ли ще участва в това, но да използвам темата:

China, Russia to hold joint military drills

Chinese and Russian armed forces will hold "Joint Sea-2013" drill in Peter the Great Bay, Sea of Japan from July 5 to July 12, and China-Russia joint anti- terrorism military drill code-named Peace Mission-2013 in Russia's Chelyabinsk from July 27 to August 15.

«Морское взаимодействие – 2013»

Активная фаза крупномасштабных маневров пройдет с 8 по 10 июля на акватории залива Петра Великого. С обеих сторон, будут задействованы около двадцати кораблей и судов различных классов, более десяти самолетов и вертолетов. Основными целями учений станет дальнейшее укрепление и развитие российско-китайских отношений, отработка и совершенствование организации по ведению совместных действий на море.

Японците няма да са много доволни

Comment

• Кухулин
                          ветеран
                          • Nov 2006
                          • 12515

Хм, китайците изпращат сериозни сили на това учение:

1 x 052C, явно флагман, ПВО
                          2 x 051C, ПВО
                          1 x 052B, ударен
                          2 x 054A, фрегатки
                          1 x Fuqing, снабдителен

Четири есминеца и две фрегати. Бая ескадра.

Comment

• Amazon
                            Нередовен
                            • May 2006
                            • 7016

Защо разрушителите са повече от фрегатите? Чисто теоритично, не трябва ли да е обратното. Или аз грешно си представям нещата?
                            This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• Кухулин
                              ветеран
                              • Nov 2006
                              • 12515

Amazon написа
                              Защо разрушителите са повече от фрегатите? Чисто теоритично, не трябва ли да е обратното. Или аз грешно си представям нещата?
                              Фрегатите винаги са по-малко (1-2). Тяхната роля е основно противолодъчна, а също и разузнаване, ако се наложи. Леки евтини единици в рамките на тежко съединение. По същия начин седят нещата в АУГ - 1-2 крайцера, 3-4 есминеца и 1-2 фрегати.

Comment

• Сун Дзъ
                                псевдо стратег
                                • Jul 2010
                                • 2181

За демонстрация на мускули предполагам.

Comment

Working...