Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Китайския 'таен' самолетоносач, наближава завършване

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Amazon написа Виж мнение
    На снимката много добре се вижда мащаба на чудовището зад пилотите (J-15). Въобще, след доста умуване и четене по въпроса (то това си е май за отделна тема), твърдо не си заслужава лек изтребител спрямо тежък. Единственото преимущество на лекият е цената и "евентуално" по-ефтината експлоатация. Но те се измерват в проценти, докато разликата в бойна ефективност може да бъде в порядъци. Класификацията "среден" (да речем евробоеца и f-18) май вече отпадна и ги числят към тежките.
    Това е един въпрос, на който и досега не съм намерил отговор. Не ми е ясен. Ако си спомняш, навремето пуснах тема:
    Я дайте акъл: Су-33/J-15 vs МиГ-29К.

Реално в задачата се пита: ако имаме еднакво въоръжение (4 х ВВ-СД + 2 х ВВ-МД + РЕБ), каква е разликата в патрулното време между лек и тежък изтребител?

Тук приемаме, че авиониката има еднакви възможности. Реално тежкия изтребител има по-мощен радар заради теглото, диаметъра и разполагаемото захранване, но в случая това не е толкова важно.

Интересна тема за разчепкване, вече от днешна гледна точка, с днешните познания но засега лично на мен ми остава неясна.

Comment

Самолетоносачът, базата, самолетите-цистерни са факторите. От тук нататък въпрос на творчество.

Comment

Интересна тема за разчепкване, вече от днешна гледна точка, с днешните познания но засега лично на мен ми остава неясна.
        Да пуснем една дискусионна тема викам? И да, спомням си темата която пусна. Може и там. Но там ставаше въпрос за конкретни машини и конкретно тактическо използване а може да я разширим. F15/F16, F-22/F-35, Су-35/Миг-29К, Т-50/F-35, EF-2000/Gripen, F-4/МиГ-21, F-14/MiG-23 и т.н.
        Примери бол и нито един от тях не е в полза на лекият изтребител. Може и цени и експлоатационни разходи да разгледаме.
        This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Може ама аз в момента не мога да се включа, че пиша някакви глупости. Иначе е занимателен проблем.

Comment

От този ракурс може добре да се прецени съотношението между антените на С-300Ф и С-300ФМ. Втората е може би два пъти по-малка като обем, а вероятно и като маса.

Comment

Amazon написа Виж мнение
              Да пуснем една дискусионна тема викам? И да, спомням си темата която пусна. Може и там. Но там ставаше въпрос за конкретни машини и конкретно тактическо използване а може да я разширим. F15/F16, F-22/F-35, Су-35/Миг-29К, Т-50/F-35, EF-2000/Gripen, F-4/МиГ-21, F-14/MiG-23 и т.н.
              Примери бол и нито един от тях не е в полза на лекият изтребител. Може и цени и експлоатационни разходи да разгледаме.
              Кое не е в полза на лекия изтребител? Особено пък с последните двойки първо сравняваме кюмюр с кюнци и второ примерите от първите срещи на F-4 с МиГ-21 никак не са в полза именно на F-4, а Томкета и МиГ-23 са правени за доста различни неща и за късмет(на томкета) не са се срещали на терена освен може би някое либийче да е било опукано и там причините определено не е редно да се търсят в самолета. EF-2000 и Грипен са машини способни да вършат доста сходни неща между другото, впрочем морски Тайфун няма, но май скоро ще се появи морски Грипен и то именно като конкуренция на МиГ-29К
              Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Много китайки имало в екипажите, руснаците чак се чудят.

И една красива перспектива към Риф-М:

ПП Забравих най-култовата снимка

Comment

Sailor_Malan написа Виж мнение
                  ...
                  Моряко, мисля да отворя тема по въпроса караят на седмицата(че сега нямам време) и ако искаш ще го изговорим. Аз съм на обратното мнение.

Кухулин, знаеш ли на какъв език си комуникират офицерите? Нито китайците, нито руснаците говорят английски (не и използваем такъв)?
                  This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Amazon написа Виж мнение
                    Кухулин, знаеш ли на какъв език си комуникират офицерите? Нито китайците, нито руснаците говорят английски (не и използваем такъв)?
                    Пишеше някъде, че общували на руски. На мен не ми е много ясно как става номера. Вероятно има някаква група рускоговорящи за координация, а останалите - с преводач. Иначе китайците говорят английски без проблем.

Колкото до самолетите, аз не виждам какво толкова има да се сравнява Тайфун с Грипен. По-скоро JF-17 и Грипен е популярното сравнение, западняците друг такъв лек май нямат.

Comment

Кухулин написа Виж мнение
                      ... Иначе китайците говорят английски без проблем...
                      Най-вероятно Руски офицери няма проблеми само с "русский матерный".
                      На чужд език те само знат - "Гитлер капут" и "Ханде хох".
                      Мисля, че жените в китайската делегация - предимно преводачи.
                      Език за общуване - руски език.

Хм... изненадващо голям брой награди за жени от Китай. Почти като Брежнев.

П.С.
                      ...най-култовата снимка... пост 232
                      Китайцы наверное интересуются как этот моряк попал в плен к русским.

(по всей видимости он Бурят или Якут)
                      http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Пишеше някъде, че общували на руски. На мен не ми е много ясно как става номера. Вероятно има някаква група рускоговорящи за координация, а останалите - с преводач. Иначе китайците говорят английски без проблем.
                        Сега чета една книга на Капушчински и той споменаваше, че в Китай разговарял с китайците строго на руски език. Това е било края на 50-те години. Със сигурност в Китай се учи руски (няма начин, съседи са) и не бих се изненадал, ако под някаква форма се поощрява сред офицерите във флота (именно с оглед на общи действия и прочее), както и, разбира се, английски. Сега, английският им (по мои впечатления с бая давност) определено е странен, сигурно същото важи и за руския, но това едва ли е чак такъв проблем. Плюс, както отбеляза Виталий, има и преводачи.
                        Сега се сещам, че Ланков отбелязваше, че в Корея (южна) има бая интерес към руския език (култура и литература) и изучаването му е достатъчно разпространено (Русия е наблизо, имат дълга история на взаимодействие, САЩ и Англия са на другия край на света и паметта за съвместните им отношения рядко е толкова добра; естествено, английският си е малко или повече универсален).
                        Сходни неща съм чел (макар и за по-древни периоди) и за Япония, макар и определено не в такива мащаби, както на континента. Така че може да се очаква във флота да има някакво количество офицери, които да го владеят на прилично ниво и е логично, че за подобни мисии те ще имат приоритет в контактните групи.

Comment

Малко стрелби с оръдията, два-три откоса с CIWS, няколко бомби от РБУ-6000 и тук-таме самолетче. Нищо впечатляващо.

中国海军 - 中俄"海上联合-2013"联合军演 - 第三天展开联合搜救和实兵实弹演练

Comment

Ау...много впечатляваща снимка. Красота.

Comment

July 10, 2013. TV Zvezda. Sea of Japan

Comment

тази година в ученията ще участва Су-24

А тук на 1:45 адмирала е много дипломатичен

Comment

Working...
                                X