Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Китайския 'таен' самолетоносач, наближава завършване

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Попаднах на много готино сравнение във форума на Key Aero:

Comment

И поздрав за Амазон - чувам, че се е затъжил за J-15

航母海训 歼-15舰载机多次起降

Comment

В края на клипа май не излетя от трамплина?

Comment

(офтопик)
          Попаднах на много готино сравнение във форума на Key Aero
          Това сравнение ми напомни за нещо като културния шок, който се преживява при преминаването от Монголия в Китай . Докато си в Монголия покрай прозореца виждаш безкрайни равнини, по които пасат също такива безкрайни количества добитък. И веднъж на час може и да мернеш някой монголец на кон, който ги наглежда. Щом минеш границата, нещата се променят (нищо, че реално си във Вътрешна Монголия). Вместо това, току мернеш покрай прозореца единичен добитък, а покрай него 5-6 души го обгрижват. Та и тука така .

Comment

Всички чакаме с нетърпение да се появи палуба, пълна със самолети, но за съжаление приоритетите на военните и на феновете леко се разминават Както е казал народа - бързата кучка слепи ги ражда.

Comment

И поздрав за Амазон - чувам, че се е затъжил за J-15
              Не помня дали си споменавал, но има ли слухове колко самолета ще се събират на китаеца?
              А иначе малък регионален конфликт и битки между МиГ-29К и J-15 ще е нещо интересно. Или още по-добре, без конфликт а Индия и Китай да се разберат за спорната зона и да направят нещо съвместно от типа на "Червен Флаг" и феновете разберем резултата.

П.П:
              Всички чакаме с нетърпение да се появи палуба, пълна със самолети, но за съжаление приоритетите на военните и на феновете леко се разминават Както е казал народа - бързата кучка слепи ги ражда.
              Ако искаш палуба пълна със самолети в тоя регион, ще трябва да почакаме руснаците да поправят котлите на индийската пръчка, дето китайците ги саботираха с дефектен фаянс
              This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Сун Дзъ написа Виж мнение
                В края на клипа май не излетя от трамплина?
                И аз останах с такова впечатление. Тръгва да излита към катапулта и показват самолет, който според мен не е закачил кука и излита отново ?!

Comment

Sharana написа Виж мнение
                  И аз останах с такова впечатление. Тръгва да излита към катапулта и показват самолет, който според мен не е закачил кука и излита отново ?!
                  И аз отначало си го помислих, но пък куката не е спусната. Може да е умишлено прелитане, симулиращо изпускане на спирачните въжета, но пък ще да е много рисков пилотаж - колелата докосваха палубата ?
                  Аз си мисля, че има и вариант китайците да показват възможностите си - висока тяго въоръженост. Сигурно със съвсем празен самолет, но все пак е впечатляващо.

Comment

Сун Дзъ написа Виж мнение
                    И аз отначало си го помислих, но пък куката не е спусната. Може да е умишлено прелитане, симулиращо изпускане на спирачните въжета, но пък ще да е много рисков пилотаж - колелата докосваха палубата ?
                    Аз си мисля, че има и вариант китайците да показват възможностите си - висока тяго въоръженост. Сигурно със съвсем празен самолет, но все пак е впечатляващо.
                    Симулация имах предвид да, не неудачно кацане. Като го гледам отново той тръгва да излита към трамплина, а на следващия кадър излита точно от полосата за кацане (като повторно излитане). Или много бъркам мащабите или мирише на монтаж

Comment

Touch-and-go landing

Обикалят и само докосват палубата, докато се научат. Или нещо такова.

Amazon написа Виж мнение
                      Не помня дали си споменавал, но има ли слухове колко самолета ще се събират на китаеца?
                      Вътрешната планировка не е много ясна. Не се знае дали пространството от демонтираните гранити е включено към хангара или не е. Примерно 25 самолета в единия случай и 30 в другия. Зависи много и от броя на хеликоптерите - каква роля ще отредят на самолетоносача в групата.

Amazon написа Виж мнение
                      Ако искаш палуба пълна със самолети в тоя регион, ще трябва да почакаме руснаците да поправят котлите на индийската пръчка, дето китайците ги саботираха с дефектен фаянс
                      Не знам какво им е положението в момнета. Няма да се учудя, ако при доставката се наложи наново да се учат на "самолетоносачене".

Comment

Ляонин два ли ще участва в това, но да използвам темата:

China, Russia to hold joint military drills

Chinese and Russian armed forces will hold "Joint Sea-2013" drill in Peter the Great Bay, Sea of Japan from July 5 to July 12, and China-Russia joint anti- terrorism military drill code-named Peace Mission-2013 in Russia's Chelyabinsk from July 27 to August 15.

«Морское взаимодействие – 2013»

Активная фаза крупномасштабных маневров пройдет с 8 по 10 июля на акватории залива Петра Великого. С обеих сторон, будут задействованы около двадцати кораблей и судов различных классов, более десяти самолетов и вертолетов. Основными целями учений станет дальнейшее укрепление и развитие российско-китайских отношений, отработка и совершенствование организации по ведению совместных действий на море.

Японците няма да са много доволни

Comment

Хм, китайците изпращат сериозни сили на това учение:

1 x 052C, явно флагман, ПВО
                          2 x 051C, ПВО
                          1 x 052B, ударен
                          2 x 054A, фрегатки
                          1 x Fuqing, снабдителен

Четири есминеца и две фрегати. Бая ескадра.

Comment

Защо разрушителите са повече от фрегатите? Чисто теоритично, не трябва ли да е обратното. Или аз грешно си представям нещата?
                            This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Amazon написа Виж мнение
                              Защо разрушителите са повече от фрегатите? Чисто теоритично, не трябва ли да е обратното. Или аз грешно си представям нещата?
                              Фрегатите винаги са по-малко (1-2). Тяхната роля е основно противолодъчна, а също и разузнаване, ако се наложи. Леки евтини единици в рамките на тежко съединение. По същия начин седят нещата в АУГ - 1-2 крайцера, 3-4 есминеца и 1-2 фрегати.

Comment

За демонстрация на мускули предполагам.

Comment

Working...
                                X