Duque de Caixas написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Китайския 'таен' самолетоносач, наближава завършване
Collapse
X
-
Кухулин написа Виж мнениеЧета, че J-15 бил с някакъв китайски двигател WS-10. В Уикипедия дават 132 kN срещи 122 за Ал-31Ф. Нямам идея какви са вариантите и подвариантите, но положението може да не е чак толкова трагично.
Ще почакаме, ще видим. Може накраят да са успели, може и да не са, за съжаление както беше споменато китайците няма да си кажат.
П.П. Кухулин, гледам снимките които си постнал и сега всичко си идва на мястото. Значи новият кораб е плаващо футболно игрище, рампа за синхронни скокове във вода и китайски ресторант.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеСигурен ли си, че двата двигателя - руския и китайския - са взаимозаменяеми? И това ми се вижда странно. По-скоро ги поръчват за старите поточни линии.
- първо купуват Су-27СК
- после започват производство на J-11, който е почти или изцяло копие на Су-27СК, като от началото голяма част от компонентите пристигаха от Комсомолск на Амур, впоследствие все по-голяма част от тях бяха произвеждами в Китай
- после преминаха на J-11A, който има известни подобрения в ПрНК и авиониката
- после преминаха на J-11B, с който стана големият скандал, защото в него повечето компоненти освен двигателите са китайски, а промените не са съгласувани със ОКБ Сухой. Има там още някакви деривати на J-11B.
- на следващите варианти, които би трябвало да представляват и по-дълбока модернизация на самолета се очаква да се внедри WS-10
Няма нищо странно. Правят си го както трябва. Просто буксуването на собствения им двигател обърка плановете не само за J-11, но и за J-10.
Comment
-
Не знам, информациите из нета по никакъв начин не могат да се вържат една с друга, включително и твоята. Ето например J-11B - твърди се, че е с WS-10 и се дават снимки:
Просто не съм грам навътре в материята, за да преценя къде е ключа от бараката, но чисто логически нещата не се връзват.
ПП Тая снимка май е дериват или оригинал на горната:
За зелени макети никъде нищо не открих.
Comment
-
Duque de Caixas написа Виж мнениеКолко са на въоръжение и в кои авиобази?
Не знам каква ти е целта. Моята е да си изясня нещата, а дотук нищо не е ясно. Засега е редно да приема становищата на Jane's и на китайския генерал: WS-10 е сериен поне от 2010 г., а авиокрилото на Ляонин е готово. Срещу тези мнения има някакви интерпретации на снимки, които не се подкрепят от авторитетни източници.
Засега.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеПП Тая снимка май е дериват или оригинал на горната
При снимката със зелените сопла някой просто си е играл да подсили зеления цвят - сигурно тревата не му се е видяла добра
И вижте до какви "висоти" в конспирацията може да доведе това
Comment
-
Между другото да напомня - често часовете работа на двигателя се заменят с по-голяма тяга. Тоест WS-10 за да е в мощността си може да е с много нисък ресурс. Отделно последните версии на АЛ-31 са с около 14-14,5 тона тяга, не с 12.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
Kont написа Виж мнение...Виж къде са се прицелили, какви са концептуалните им идеи.
Comment
Comment