Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Модерните танкове
Collapse
X
-
Sharana написа Виж мнение.....Руснаците са пробвали с "Шилки" в Чечня, но като не е бронирана нещо не се е получило...
ЗСУ-23-4М2 — модернизация ЗСУ-23-4М1 для использования в горных условиях Афганистана. Из установки был исключен РПК, за счет чего увеличен боекомплект снарядов с 2000 до 3000 шт., введена аппаратура ночного видения для ведения стрельбы ночью по наземным целям."Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
Кало, терминатора със същата дебелина на бронята като Т-72 ли е? Знам че е на същото шаси, но нищо не намирам за бронята. Иначе като огнева мощ не знам какво да кажа. Две 30мм оръдия същите като това на Ми-28 с огромен боекомплект. 7.62 мм картечница. Четири ПТУР. Два автоматични 30мм гранатомета отново с огромен боекомплект. Димни гранатомети. И всичко това управлявано от 5 човека екипаж.
Ако и бронята е като на танк...а при тежест 47 тона, липса на купол и оръдие, подозирам че отделението е бронирано точно олкото Т-72 + ДЗ.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеКало, терминатора със същата дебелина на бронята като Т-72 ли е? Знам че е на същото шаси, но нищо не намирам за бронята. Иначе като огнева мощ не знам какво да кажа. Две 30мм оръдия същите като това на Ми-28 с огромен боекомплект. 7.62 мм картечница. Четири ПТУР. Два автоматични 30мм гранатомета отново с огромен боекомплект. Димни гранатомети. И всичко това управлявано от 5 човека екипаж.
Ако и бронята е като на танк...а при тежест 47 тона, липса на купол и оръдие, подозирам че отделението е бронирано точно олкото Т-72 + ДЗ.
Comment
-
Не ви ли се струва, че в това БМПТ има прекалено много хора ? Тези двамата гранатометчици са напълно излишни - почти двоен екипаж. Присъствието им в машината ще се оправдае само ако е предвидено да излизат и да се сражават спешени.
Тези гранатомети или трябва да са дистанционни на позицията си, или да са на купола. Излишно разхищение на хора, полезен обем и т.н. - като в танк от ПСВ с по няколко оръдейни разчета вътре и с оръжие насложено навсякъде.
Ама може и да е търговски трик на производителя - така нафрашкано със стрелци изглежда по-впечатляващо и вероятно по-продаваемо.
Comment
-
Сун Дзъ написаАма може и да е търговски трик на производителя - така нафрашкано със стрелци изглежда по-впечатляващо и вероятно по-продаваемо.
Сун Дзъ написаНе ви ли се струва, че в това БМПТ има прекалено много хора ? Тези двамата гранатометчици са напълно излишни - почти двоен екипаж. Присъствието им в машината ще се оправдае само ако е предвидено да излизат и да се сражават спешени.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеМоже да се оправдае (поне на мен ми изглежда така) с друго - ако машината е предназначена да пази танкове от пехота и, особено, в градски бой, то повече "очи" означава по-голяма вероятност, че каквото трябва ще бъде забелязано и ще се организира огън срещу него."Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
Сун Дзъ написа Виж мнениеНе ви ли се струва, че в това БМПТ има прекалено много хора ? Тези двамата гранатометчици са напълно излишни - почти двоен екипаж. Присъствието им в машината ще се оправдае само ако е предвидено да излизат и да се сражават спешени.
Тези гранатомети или трябва да са дистанционни на позицията си, или да са на купола. Излишно разхищение на хора, полезен обем и т.н. - като в танк от ПСВ с по няколко оръдейни разчета вътре и с оръжие насложено навсякъде.
Ама може и да е търговски трик на производителя - така нафрашкано със стрелци изглежда по-впечатляващо и вероятно по-продаваемо.
Търговски трик съвсем не е.
Виж, напълно излишен е пълначът в сумати, считани за съвременни, танкове, но пък, в крайна сметка - не всеки може да се справи със задачата да конструира АЗ в зададен обем и маса...
Comment
-
кало написаВиж, напълно излишен е пълначът в сумати, считани за съвременни, танкове, но пък, в крайна сметка - не всеки може да се справи със задачата да конструира АЗ в зададен обем и маса..
Comment
-
ПО ЦЕЛЯИТ СВЯТ белите хора конструират напълно функционални автомати за зареждане ДЕСЕТИЛЕТИЯ преди руснаците да сетят да скалъпят нещо. Но "белите" хора предпочитат да запазят пълнача, като във всяка читава книга надълго и на широко е обяснено защо. а руснаците залитат по идеята защото заради изостаналото си двигатело-строене масата на танковете се лимитира от наличният двигател (също факт описан във всяка читава книга, примерно "танковете на уралският завод" в частите им за Т-55/62/72). И за да ограничат масата се пристъпва към всякакви "хитрости", като изнасяне на горивото извън бронираният обем, намаляване височината на бойното отделени (като резултат ръстови ограничения за танкистите), въвеждане на автомат за да махнат единият член на екипажа и т.н.т....изобщо руснаците са много добри в докарването на таблични характеристики Много забавен е примерно момента с височината на танковете и това как "печелят" 10 санта височина като орязват клиренса, нищо че това се отразява на проходимостта.
За сведение на нормалните хора - първият функциониращ автомат за зареждане е монтиран в танк още през ВСВ. за 76 мм оръдие. на който му е интересно може да погугли, веднага ще му излезне на кой танк.Last edited by gollum; 20-08-2013, 11:29.
Comment
-
piston написа Виж мнениеTова споменава и представител на производителя в едно рекламно филмче, мога да го споделя тук, но чак довечера.... С други думи - Голъм е прав....
2:14"Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
Comment