Кой е оптималният калибър за лично късо нарезно оръжие...
Collapse
X
-
Ню Джойзи без въоръжени грабежи!
Ти ще да си в някое тайно ъгълче на щата, където бели еднорози танцуват върху пъстроцветни дъги... При нас разселват братята на Обама от Чикаго, че там са станали прекалено много и резултатите са налице - "Расата на нападателя е дадена само с цел идентифициране на подозреваемия..."
Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українецьComment
-
Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українецьComment
-
Буквално нещо такова. Двама полицаи на жител, нямаш право да си оставяш колата на улицата, ако дойдат работници в града полицейска кола ги чака да си свършат работата и ги изпраща...схващаш картинката. Една наша приятелка я арестуваха че и изтекла шофьорската книжка и я писаха на първа страница в местния "стенвестник". Ако си чувал на района му викат "Спалнята на Ню Йорк". Обаче има и такива места в Джърси, където само се молиш да не ти загасне колатаНю Джойзи без въоръжени грабежи!
Ти ще да си в някое тайно ъгълче на щата, където бели еднорози танцуват върху пъстроцветни дъги... При нас разселват братята на Обама от Чикаго, че там са станали прекалено много и резултатите са налице - "Расата на нападателя е дадена само с цел идентифициране на подозреваемия..."
Ако се вярва на филмите, има и места по хълмовете където и полицията не стъпва.
Колко е мощна тази пушка(FPS) че трепаш катерици с нея?This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Най-важното е къде е попадението а не какъв е калибъра.Моето лично предпочитание е към 40 смит и уест.Позволява добър контрол,и многозаряден пълнител.Имам два пистолета 9мм.но ако проблема с мунициите за 40кал.не е толкова по-труден,бих заменил единия с 40-ка.Comment
-
-
Comment
-
19 страници пълни с лични предпочитания, основани на притежанието на един-два пистолета. Поне един да беше цитирал изследването на Маршал и Саноу ("Handgun Stopping Power: The Definitive Study"). Или пък английските изследвания по въпроса от преди ВСВ (големи любители на бавните и тежки куршуми). Или каквато и да е по-сериозна статистика. Къде ти, всеки знае твърдо кое е най-важното. Само оръжейните конструктори и военните още спорят по въпроса.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
-
Ник, във времената , когато природозащитниците не са били "модерни" изобретателите на боеприпаси са тествали продукцията си в жива плът - мисля .357маг. беше пробван в бикове ... В трудовете , които сочиш споменават ли се подобни проби ? Единственото , което съм чел, е "Страсбургския" експеримент - ранните 90-те, но там пък липсва 44 маг., например , а и не беше обвързан ефекта на боеприпасите с различни дължини на цевите . Ще бъде изключително полезно , и отсега си знам , че ще те цитирам , ако поднесеш кратко резюме за основните зависимости , колкото и условно да звучи . Поздрави !Comment
-
Трудно е да се съберат заключенията в едно резюме, книгата не е малка. Ще сканирам някои данни, пък интерпретацията им е отделен въпрос. Има статистика и от истински поражения, не само от експерименти.
Всички боеприпаси са изпробвани по животни. Особено са ми отвратителни френските и руските изпитания на револверните патрони за Mle 1892 и Наган обр. 1895. Стреляли са по живи коне (в краката им) и са опитвали дали конят ще може да се движи след раняването. Оттам и погрешната легенда за това как Наган "останавливает лошадь". Кон в движение не е лесно да бъде спрян и с пушка, просто горките животни не са можели да се движат след изстрел в крака.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков

Comment