kapitan написа
Самата карабина е смесица между М88 и М95, фактически тя е преходното звено между двата модела.
какво е характерно за нея:
Затворът, цевната кутия и магазина са като на М95, а цевта и мерника като на М88
Предположението на Парабелум е интересно. Но ме смущава факта, че тогава тази кама ще се намира в по-големи количества. А виждате, че за сега има само 3-4 известни екземпляра. Действително, аз от години следя продажбите и в София, Търново, Пловдив, и по Ал. Невски обикалям. Такава кама обаче, не съм видял да се излага. А до сега трябваше да се появят поне няколко. Ние сме имали доста голям артилерийски парк. Така, че ако действително камата е произвеждана от Арсенала и е давана на тоя род войски, то щеше да я има! На много места. :
, освен това както се вижда от снимките има и запазена част от уплътнението от някакъв червен плат в каналчето на дръжката. Има и част, по-скоро отломка, от лопуса. Специалистите да кажат какво мислят.
? Може да са слагали червения плат просто от естетични съображения, виждал съм тези ножове и с портупей увит около дръжката.
Comment