Елемаг, ако наистина мислиш, че Ново Време отразява някакви реални настроения в обществото, а не политическото мнение на Червените Ескадрони, значи нещо май не е наред....защо не сканира някакъв стар брой на Работническо Дело, за да си още по-убедителен? Не твърдя, че в статията няма и грам истина, но самото цитиране на източника вече поставя изводите под съмнение. Все едно да постнеш статия по еврейския въпрос, взета от Volkische Beobachter
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вестернизация, Глобализация vs. Национализ
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Гост
Елемаг написа
С парите които са хвърлени за тези неща можехме да си купим поне 24 нови бойни самолето то 4 поколение+ поне още един дивизион С-300 и пак щеше да останат пари за модернизация на бойните вертолети!
,
Говори от свое име. Българите на Балканите са имали незвисима държава и тогава са били богати и силни.
От кого го освобождаваме !? От самите иракци ли? Те САЩ така и Виетнам го освобожаваха.
Ако ти си оставил друг голям брат да решава проблемите то това не се отнася за мен а като гледам за много други! Именно в това се състои независимоста сам да можеш да вземаш решенията!
И аз искам да градиме такъв капитализъм в който няма безработни и бездомни а и не членуваме в НАТО!
При възможностите на българската до 1989г няма балканска държава която да може да воюва самостоятелно с нас и да има шансове да спечели!
Естествено нали тогава влязоха новите планове за превъоръжаване с модерно въоръжение от нова поколение!
Кажи го това на кипърците да видим дали ще ти повярват. То и затова всички натовски държави освен България се въоръжават посоянно с модерно оръжие!
И накрая една цена мисъл перефразирана от мен:
Единствения сигурен съюзник на България е нейната армия!
Еха, приятно е да се спори с тебе.
Та:
1) Ми ние пак ще си купим 24 и повече изтребителя от последно поколение (впрочем, то май е рано - JSF не е още готов, но може да купим някой Ф или Грипен, докато ги направят); И С300 ще купим.
Ама защо смяташ, че модерни автомобили не ни трябват?! На москвичи ли ще караме?
2) В историята е имало много типове държави. Днес има съюзи.
3) Иракчаните бяха освободени от червеникаво-кафявата своя диктатура, а не от самите тях. Да не ги обиждаме, сравнявайки ги с предния им режим. За Виетнам не е зле да преразгледаш понятийния апарат.
4) Чудесно е да си вземаш сам решенията. Какъв брат? Ето на, по повод на Ирак всяка натовска страна свободно си изрази мнението? Какво стана? Помислиха си някои, че нато се разпада и разпалиха бомбите. Ама на, Буш е в Европа напоследък.....
5) На теб кой ти каза, че в Китай няма и безработни, и бездомни. Има милионери, много. Ти не мисли, че там социализъма се развива. Развива се капитализъма. Още път има.
6) Поначало не съветвам балканска държава да воюва самостоятелно с нас, вкл. до и сед 89-та. Ама тогава, за когато говориш с нас щеше да воюва НАТО. Па и повече вярвам на комбата си, който имаше две военни академии.
7) Щяха да се превъоръжат, ама ток щеше ли да има и вафлите щяха ли да станат тунквани и нетунквани?
8) Кипър, драги, никога не е бил член на НАТО. Поради което и пострада.
9) Съседите купуват, ама Румъния не. Щото ние имахме комунизъм, а съседите бяха в НАТО 50 години имат пари. Е това е то, натото.
ПП
Абе, какви са тия статии, дето ги цитираш?! Па то "Работническо дело" беше по-читаво.
Comment
-
Ама защо смяташ, че модерни автомобили не ни трябват
Днес има съюзи.
Иракчаните бяха освободени от червеникаво-кафявата своя диктатура, а не от самите тях. Да не ги обиждаме, сравнявайки ги с предния им режим. За Виетнам не е зле да преразгледаш понятийния апарат.
Ама тогава, за когато говориш с нас щеше да воюва НАТО
Ти не мисли, че там социализъма се развива. Развива се капитализъма
съседите бяха в НАТО 50 години имат пари.НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ
Comment
-
Което е интересно, пехотата ни трябва да бъде около 22 000 души. 13 000 джипа?
Те май ще се возят по 1,5 души в камион.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Гост
1) Сигурен ли си, че са само джипове? Защото аз си мисля, че има и много камиони UNIMOG в тая цифра.
2) Ако ме убедиш, че има начин да направим България ВОДЕЩ съюзник в НАТО, ще гласувам за тебе на следвашите избори!
3) Преди американската армия да превземе, не този или онзи град, а дотук 3 броя - 2 и един квартал, по точно, той бива превзет от терористичните банди.
Кого обичат иракчаните стана ясно на изборите им - свободата си, макар да принадлежат към религия, която в този си вид не толерира особено демокрацията.
3) Военната машина на Варшавския договор я имаша за да осигури потисничеството на компартиите над народите им. Затова рухнаха и компартиите, и Варшавския договор.
4) На единия край на света Китай се възстановява и развива към капитализъм с китайско лице. На другия сме ние, като Източна Европа напредва по класическия начин. И на мен ми харесва, но Китай е далече.
5) Пари НЯМАХМЕ. Ония на запад имаха и армия, и ток и високи заплати. Ние тука и ток нямахме.
Каквото имаше, отиваше в армията и в кражба. Със сетни усилия държахме армията на нивото на западните, а ония не се затрудняваха за това а и живяха богато! То затова и рухнахме, щото нямахме.
Comment
-
Гост
Пилот написаКоето е интересно, пехотата ни трябва да бъде около 22 000 души. 13 000 джипа?
Те май ще се возят по 1,5 души в камион.
А не се ли сещаш колко товари се возят при война? Тя пехотата не се вози на камиони, ами на БТР и пр.
Comment
-
Преди американската армия да превземе, не този или онзи град, а дотук 3 броя - 2 и един квартал, по точно, той бива превзет от терористичните банди.
Пари НЯМАХМЕ. Ония на запад имаха и армия, и ток и високи заплати. Ние тука и ток нямахме.
Каквото имаше, отиваше в армията и в кражба. Със сетни усилия държахме армията на нивото на западните, а ония не се затрудняваха за това а и живяха богато! То затова и рухнахме, щото нямахме
Сигурен ли си, че са само джипове? Защото аз си мисля, че има и много камиони UNIMOG в тая цифра.
Ако ме убедиш, че има начин да направим България ВОДЕЩ съюзник в НАТО, ще гласувам за тебе на следвашите избори!НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ
Comment
-
Донякъде съм съгласен с Елемаг. Ето ви и няколко цитата по тази тема:
An alliance with the strong is never to be trusted.
В случая с НАТО ние не сме "strong".
Още един цитат:
The strong did what they could. The weak suffered what they must.
Тука ние сме "weak".„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Comment
-
Гост
Елемаг написа
Банда която може да превземе милионни градове като Фалуджа и Рамади се нарича армия! В случая иракска бунтовническа армия. Освен това обиждаш американска армия че и трябва един месец да воюва срещу една банда за превземе един град:mhehe: :mhehe: :mhehe:
Пари имахме Не напразно на господата от власта им трябваха 15 години докато ги откраднат и пак намират какво да крадат. И ток произвеждахме повече от сега.Просто по-голяма част отиваше за работещите предприятия! И след постройката на АЕЦ Беляне която се предвиждаше да бъде работи към средата на 90те режим нямаше да има. Сега ток има но няма работещи предприятия и много хора които да могат да се възползват от него!
Все още няма по света армия в която автомобилния транспорт да 75% процента от численоста на войниците които ще вози. Когато далаверата с тези коли приключи нашата армия ще е първата!
Не е необходимо България да е водеща в НАТО! Достачно е да е независима от НАТО. Най-богати са именно независимите държави!
1) Армия, ама друг път. Банда, понякога по-многочислена, защото местните хлапета се водят по кварталните авторитети, те пък са организират от бившото Садамово ДС. Основните им "победи" са застрелване на хора в гръб, залагане на бомби или "окупиране" на градове, където войските са малко.
В градове се воюва бавно, нормално е. Никой не е превзел град за 3 дни. Позициите за отбрана са много и малко хора могат отмного места да стреят. Пък и американците имат обичай да избягват по възможност жертвите.
Интересно, Багдат, отбраняван от редовната иракска елитна армия, падна за дни. Защото терористичните групи не са армия, а партизани.
2) Режимът, ако си забравил, беше пре 80-тте;
за парите изпускаш динамиката на процеса. Парите не се трупат, а се изкарват и харчат в вседържавенмащаб. Парите на социализЪма ги гепиха пред 1989 г., затова и той рухна и остави опашки за тоалетна хартия (каквито опашки по времето на многото пари имаше почти за всичко); сегашните пари ги крадат сега, затова и нема за 24 изтребителя.
3) Май 12 000 автомобила не са 75% от числеността на българската армия във военно време. Нали знаеш къде е 90% от техниката в мирно време и в какво състояние е там, където е?
Въобще, ти как си представяш една армия във война без 12 000 автомобила. Ми те трябват повече.
3) Па защо НАТО е съюз на най-богатите, тогава?!
Е, и прав да си, а не си, неутрални няма да сме, така че свиквай. (И все пак, първо е богатството, после е неутралитета. Иначе - Албания. Тя беше неутрална.)
Comment
-
Гост
Пилот написаДонякъде съм съгласен с Елемаг. Ето ви и няколко цитата по тази тема:
An alliance with the strong is never to be trusted.
В случая с НАТО ние не сме "strong".
Още един цитат:
The strong did what they could. The weak suffered what they must.
Тука ние сме "weak".
Е, убедително цитираш.
Ето още цитати:
"An alliance with the justice is ever to be trusted.
В случая с НАТО ние сме с "justice".
Още един цитат:
The strong shuod go together with justice. The weak do not suffere only when justice rules.
Тука ние сме "weak"."
С цитати, такова, и дявола Евангелието....
Comment
-
"justice" е въпрос на гледна точка. Във вторият цитат май искат да кажат "когато ни играете по свирката няма да ви закачаме"
по мое мнение justice не съществува напълно. По-скоро всеки си има интереси и трябва да си ги защитава.„Аз, Драгомир, писах.
Comment
-
Гост
Мислех да се пошегувам, но всъщност това, което казваш е важно.
Там е работата - justice НЕ Е въпрос на гледна точка. Това е абсолютна ценност и световната цивилизация се е постарала да достигне до идеята за съдържанието й.
Самата теза, че справедливостта или както там ще го наречем, е въпрос на гледна точка взривява нещата отвътре и отваря пътя за тоталитарните практики, които не са нищо друго, освен експлоатация на обикновения човек за разни "свръхцели", по правило порочни и ретроградни.
Критерии има. Колкото по-свободно и справедливо е едно общество, а това значи колкото по-малко гражданите му страдат от държавата по отношение на ЕСТЕСТВЕНИТЕ си права на собственост и лична свобода, толкова е по-"justice".
Е, това състояние като се натрупа, се получават съвременните западни богати общества, чиито пък външнополитическо обединения са т.нар. "евроатлантически" структури.
Това са то днешните реалности.
Comment
-
Елемаг, ти май верно не четеш отговорите а бързаш да пуснеш следващата порция дитирамби за "цветущото" ни минало и ужасно настояще.Спри, огледай се, ослушай се, попрочети пък тогава да говорим.Както виждаш, с някои факти от сегашната действителност никой не е доволен, дай да обсъдим тях ако искаш, и да видим кой как вижда начина да се променят, тогава ще проличи на всеки какви са му убежденията хихихи.knowledge is power
Comment
-
Sherlock написаЕлемаг, ти май верно не четеш отговорите а бързаш да пуснеш следващата порция дитирамби за "цветущото" ни минало и ужасно настояще.Спри, огледай се, ослушай се, попрочети пък тогава да говорим.Както виждаш, с някои факти от сегашната действителност никой не е доволен, дай да обсъдим тях ако искаш, и да видим кой как вижда начина да се променят, тогава ще проличи на всеки какви са му убежденията хихихи.
Не само че чета отговорите но и използвам цитати от тях ако случайно не си забелязъл!НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ
Comment
-
KG125 написаМислех да се пошегувам, но всъщност това, което казваш е важно.
Там е работата - justice НЕ Е въпрос на гледна точка. Това е абсолютна ценност и световната цивилизация се е постарала да достигне до идеята за съдържанието й.
Самата теза, че справедливостта или както там ще го наречем, е въпрос на гледна точка взривява нещата отвътре и отваря пътя за тоталитарните практики, които не са нищо друго, освен експлоатация на обикновения човек за разни "свръхцели", по правило порочни и ретроградни.
Критерии има. Колкото по-свободно и справедливо е едно общество, а това значи колкото по-малко гражданите му страдат от държавата по отношение на ЕСТЕСТВЕНИТЕ си права на собственост и лична свобода, толкова е по-"justice".
Е, това състояние като се натрупа, се получават съвременните западни богати общества, чиито пък външнополитическо обединения са т.нар. "евроатлантически" структури.
Това са то днешните реалности.
Никой народ няма доброволно да жертва традиците си и своити закони за прилага западняшките правила. Именно в това се състои сувернитет на един народ- сам да определя законите по които да живее!
Интересно, Багдат, отбраняван от редовната иракска елитна армия, падна за дни
Е, и прав да си, а не си, неутрални няма да сме, така че свиквайНА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ
Comment
Comment