Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вестернизация, Глобализация vs. Национализ

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Sir Gray написа
    Т.....
    Е, ако намериш решение на този проблем ще се изравниш по известност с онова момиче от кръчмата на Артър Дент, която стигна до същото решение. Само трябва да побързаш да го споделиш, че вогоните не си поплюват....
    Aма ако ще са както при Артър Дент последиците, аз съм против такива едни открития...

Comment

Понеже много се увлякохте в критики към моите разбирания, вече доста се отклонихме от темата, която беше поставена тук. Сега още не мога, но скоро за национализма ще напиша обстоен материал, когато намеря малко повече време и ще може да дискутираме само тази тема.
      Ще се радвам да прочета каквото имаш да кажеш, само искам да отбележа, че не забелязвам увличане в критика По скоро деликатно намекване да бъдеш критичен към всяка идеология, дори, и най-вече, към тази, която споделяш.
      knowledge is power

Comment

Позната картинка.... а! той не бил този, който си мислех :sm186:
        Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
        Паисий Хилендарски

Comment

Глупости.

Comment

Дано да е така... това отзад американски знамена ли са на снимката???

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
            Паисий Хилендарски

Comment

Е та? Струва ли си да се занимава сайта с такива работи?
              Давай направо = Буш фашистки знак ли прави?

Comment

KG125 написа
                Е та? Струва ли си да се занимава сайта с такива работи?
                Давай направо = Буш фашистки знак ли прави?
                Това не се бях досетил! Аз си мислех, че е просто снимка на Буш. А накъде без снимка на водача!

Паисий Хилендарски

Comment

Глобализма и империализма са различни, но тясно свързани по-между си неща. Глобализма е оръдието чрез, което империализма бавно, но сигурно протяга хищната си длан над целия свят. Казваш, че САЩ злоупотребяват с глобализма, а той сам по себе си не е вреден. Само че няма начин хегемонът да не злоупотребява с такова нещо като глобализма, след като той му осигурява лесен достъп и контрол над тези, които той иска да подчини и погълне. Докато тези които са на прицел няма как да злоупотребяват с глобализма след като са негова жертва, макар и косвено.
                  По въпроса за националната принадлежност е ясно, че можеш да се самоопределяш като какъвто си искаш - турчин, китаец, марсианец. Друг е въпроса какъв е смисъла и каква всъщност е истината. Аз смятам че не е полезно да тръгваш срещу собствената си природа и да се самообявиш за някакъв друг, а не за такъв какъвто си.
                  (\_/)
                  (°_°)
                  (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Глобализма е оръдието чрез, което империализма бавно, но сигурно протяга хищната си длан над целия свят.
                    Това изречение на мен ми навява едни такива спомени, и за мен охарактеризира човека, който го пише, в доста, хм, черно-бяло пропагандистка светлина. Наистина ли мислиш така? Може би вижданията ти биха могли да се припокрият с идеите на "Атака", мислил ли си за по-активно участие в една такава организация/партия?
                    Ако е така, нямам повече въпроси...
                    knowledge is power

Comment

Може и да е доста "черно-бяло", но това е мнението ми по този въпрос. Хубаво е човек да има твърди позиции все пак по такива въпроси.
                      (\_/)
                      (°_°)
                      (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Това не се бях досетил! Аз си мислех, че е просто снимка на Буш. А накъде без снимка на водача!
                        Aха. Сбъркал си. Скоро ще те приберат в Гуантанамо.

Warlord написа
                        Глобализма и империализма са различни, но тясно свързани по-между си неща. Глобализма е оръдието чрез, което империализма бавно, но сигурно протяга хищната си длан над целия свят. Казваш, че САЩ злоупотребяват с глобализма, а той сам по себе си не е вреден. Само че няма начин хегемонът да не злоупотребява с такова нещо като глобализма, след като той му осигурява лесен достъп и контрол над тези, които той иска да подчини и погълне.
                        Много съм любопитен да видя пример за "злоупотреба с глобализма и лесен достъп, контрол, подчинение и поглъщане".
                        Защото, нали е ясно, че без примери тия неща остават само мантри.
                        Всъщност, как дефинираме глобализма.

Warlord написа
                        Може и да е доста "черно-бяло", но това е мнението ми по този въпрос. Хубаво е човек да има твърди позиции все пак по такива въпроси.
                        Твърди добре, ама трябва да са и смислени.
                        Имаш ли пример за негативите от американското влияние?
                        Last edited by ; 25-06-2005, 00:29. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Working...
                        X