Sir Gray написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вестернизация, Глобализация vs. Национализ
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Гост
-
Понеже много се увлякохте в критики към моите разбирания, вече доста се отклонихме от темата, която беше поставена тук. Сега още не мога, но скоро за национализма ще напиша обстоен материал, когато намеря малко повече време и ще може да дискутираме само тази тема.knowledge is power
Comment
-
Гост
-
Гост
Е та? Струва ли си да се занимава сайта с такива работи?
Давай направо = Буш фашистки знак ли прави?
Comment
-
KG125 написаЕ та? Струва ли си да се занимава сайта с такива работи?
Давай направо = Буш фашистки знак ли прави?Проблемът на форума :damnyou:
"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
Паисий Хилендарски
Comment
-
Глобализма и империализма са различни, но тясно свързани по-между си неща. Глобализма е оръдието чрез, което империализма бавно, но сигурно протяга хищната си длан над целия свят. Казваш, че САЩ злоупотребяват с глобализма, а той сам по себе си не е вреден. Само че няма начин хегемонът да не злоупотребява с такова нещо като глобализма, след като той му осигурява лесен достъп и контрол над тези, които той иска да подчини и погълне. Докато тези които са на прицел няма как да злоупотребяват с глобализма след като са негова жертва, макар и косвено.
По въпроса за националната принадлежност е ясно, че можеш да се самоопределяш като какъвто си искаш - турчин, китаец, марсианец. Друг е въпроса какъв е смисъла и каква всъщност е истината. Аз смятам че не е полезно да тръгваш срещу собствената си природа и да се самообявиш за някакъв друг, а не за такъв какъвто си.(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
Глобализма е оръдието чрез, което империализма бавно, но сигурно протяга хищната си длан над целия свят.
Ако е така, нямам повече въпроси...knowledge is power
Comment
-
Гост
Avatarx написаТова не се бях досетил! Аз си мислех, че е просто снимка на Буш. А накъде без снимка на водача!
Warlord написаГлобализма и империализма са различни, но тясно свързани по-между си неща. Глобализма е оръдието чрез, което империализма бавно, но сигурно протяга хищната си длан над целия свят. Казваш, че САЩ злоупотребяват с глобализма, а той сам по себе си не е вреден. Само че няма начин хегемонът да не злоупотребява с такова нещо като глобализма, след като той му осигурява лесен достъп и контрол над тези, които той иска да подчини и погълне.
Защото, нали е ясно, че без примери тия неща остават само мантри.
Всъщност, как дефинираме глобализма.
Warlord написаМоже и да е доста "черно-бяло", но това е мнението ми по този въпрос. Хубаво е човек да има твърди позиции все пак по такива въпроси.
Имаш ли пример за негативите от американското влияние?
Comment
Comment