Gaden Gogi написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Циганията... или когато фактите говорят, правозащитниците да мълчат
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
-
gollum написаЛошото е, че нищо не се прави, но това е нещо, което пряко засяга всички нас - все пак сме не само гласоподаватели, но и граждани...
И това е нещото което ме обезсърчава :o
За това и не съм се отказал да напиша отворено писмо до парламента и президетсвото с подписка. И всеки който сметне да гласува. Ако смятате, че идеята си струва - то помогнете Всяка помощ ми е добра дошла!
Поздрав!
Comment
-
miro написаЕто на - стигнахме до ключовия момент. Пишем - добре, взимаме позиция - пак добре. Но къде е ефекта? Глас в пустиня му казвам аз на това....
И това е нещото което ме обезсърчава :o
За това и не съм се отказал да напиша отворено писмо до парламента и президетсвото с подписка. И всеки който сметне да гласува. Ако смятате, че идеята си струва - то помогнете Всяка помощ ми е добра дошла!
Поздрав!Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Гост
symnqwam se che shte izleze neshto ot cqlata rabota, no ako moga da pomogna s kakwoto i da e, me broite i men
Comment
-
Радвам се че се намират сподвижници : Опредлено ми е трудно да формулирам писмото (текста) в някакъв завършен вид. Лесно се поддавам на емоции и се получава доста язвително и объркано. Пък и възниква проблема с хостинга...
Така че някаква чернова, някакви препоръки относно обръщението като начало биха били от голяма полза. А и нищо не ни пречим да си го измислим тук - онлайн. И после просто да го пуликуваме .... и пуснем за гласуване.
А и колкото повече хора стоим зад проекта, толкова по-добре. Иначе ще се получи поредното писъмце от някой си....
Поздрав!
Comment
-
gollum написаТА предлагам да обсъдим какви според всеки от нас са конкретинте мерки с които може да бъде резрашан проблема....Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
абе пичове,и да ги изтребиме до крак нема да има ефект.А и лично аз не съм привърженик на подобни методи.а те че са си животни-така си е.Аз ако имах някаква власт бих ги ПРИНУДИЛ да спазват установените правила,ред и закони.И няма да има "Десетилетие на ромското включване"Ма каде да се включват бе?Теа маимуни могат само нелегално за ток да се включват.Когато ми покажете циганин да е успял да се интегрира някаде/с малко изключения/ше ви кажа браво.И не защото ние не искаме да ги интегрираме,а защото те самите не искат.Защото е лесно когато искаш нещо от държавата да се биеш у гърдите и да ревеш че си гражданин на република Българиа,а когато го получиш пак да станеш РОМ,МАЛЦИНСТВО ИЛИ ПРОСТО МАИМУНА.Състраданието е слабост...
Comment
-
Добре де, айде кажи начин да ги накараме да спазват правилата!
Може да ги включим в Българската армия като противотанкови бригади-врагът докато се усети и танковете му вече са задигнати и пратени в пункт за вторични суровини, нарязани.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Е тв авече и на идея си нямам.Аз съм рибар,спокоен човек не обичам насилие.Ма теа копелета направо ми лазат по нервите......
П.С.Пилот абе ти да си регистриран във fishing-mania.com?Щото там има юзер с ник същия като твоя.Питам само и се извинявам за отклонението от темата...Състраданието е слабост...
Comment
-
Вижте колеги, нека оставим детинщините. Тия неща за бомбите и т.н. са си просто глупости, безсмислици и детинско пъчене.
Истинските проблеми на нашата страна са не малцинствата, а корпуцията (която в една или друга форма се поддържа от мнозинството на народа ни) и неефективността на държавната ни машина (политици на власт, полиция и т.н.). Именно това, че не се спазват законите и няма кой да налага спазването им - полицията очевидно не се занимава с това (с какво се занимава нямам предтава, но с разследване на престъпления и борба с престъпността не се занимава). Това, за което трябва да говорим и да вдигаме шум са именно случаите на корупция и незачитане на законите от страна на държавните власти, които би трябвало да са пример за спазването им.
По въпроса за циганите имам да кажа само едно нещо: желая законите да се прилагат еднакво за всички граждани на България, без значение от произхода им.
Нека се придъжаме към сериозна дискусия, или може би още по-добре ще е да отворя една тема за проблемите на страната ни и идеи за разрешаването им.
Призовавам ви да пишем смислени неща и да се придържаме към добрия тон. Тия неща, дето са в последните няколко поста са си просто детинско пъчене в стил "гле'й са к'во по-страшно нещо от тебе ша измисла".Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Според мен, един от основните мероприятия в тази държава, е всеки да си плаща сметките.
Ромите, най - вече в обособените квартали, масово не си плащат сметките.. И то с години!
Имам познат състудент - ел. техник в електроразпределително дружество - който ми разказа за срещан от тях, по време на обиколките им калорифер "тип Ромски". Пружина от легло, играеща ролята на реотан, свързана направо с електрическият стълб!!
Като спрат незаконите строежи, редовно си плащат дължимите суми и глоба за всяко дете което не посещава училище - няма да им е толкова широко около врата!
...И кажи ми ти страннико,
чувал ли си звук,
по- велик от тропота на хиляди коне!!?...
Comment
-
Глупостите и детинщините изчезват от темата - има си форум за общи приказки, единстевно там се предоставя известно порстранство за пъчене и дърпане на ризи.
Инак общо взето стигаме до първата мярка, а именно законите да важат за всички и наистина да има равенство между етническите групи. Това може би ще реши някои от проблемите, но далеч не и основния (а основният е именно този, че по-голямата част от ромите не са социализирани).
Comment
Comment