Съобщение

Collapse
No announcement yet.

''разкрасеният'' паметник

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Dinain написа Виж мнение
    Не знам защо се занимавате с тази дребна подробност от интервюто - дали щели да разстрелят някого
    Защото това е част от нашето минало, която в момента се представя изкривено - все едно дали от незнание, или защото такава е масовата представа за тоталитаризма или по съзнателно-идеологически причини. И можем сега да отбележим несъответствието, вместо да се тюхкаме след години над поредния вкоренен мит в масовите представи.

Прочее, именно това ми хареса най-много в интервюто - оказа се, че водещият мотив е творчески, а не идеологически или политически. Което по един елегантен и нелишен от хумор начин показа кухостта на един куп публични коментари на мастити личности по събитието. Много добър послевкус!
    "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

Имах предвид авторите.
      Ок, благодаря за уточнението. От моята са твърде далеч.

Comment

Imperial написа Виж мнение
        Хм, аз съм завършил "изкуство" (ползвам твоите кавички) и ми се струва, че си нямаш въобще понятие за какво говориш.
        Не претендирам да разбирам от "изкуство". За мен това е опит - доста успешен - да ги забележат. PR/Рекламна кампания, един вид. От изказванията им си правя извод, че нямат политически мотиви - какви са им мотивите тогава?

Може би не съм в крак с времето, но какво е артистичен вандализъм?

I: Основно се занимавам с фотография и други форми на изкуство,
        освен това се интересувам от артистичен вандализъм.
        "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

Ако тези момчета не бяха дали интервю и все още спорихме "какво е искал всъщност да каже авторът", кой щеше да е прав?
          http://rayofhalifaxproductions.com/26662

Comment

Ако тези момчета не бяха дали интервю и все още спорихме "какво е искал всъщност да каже авторът", кой щеше да е прав?
            Сега си погледнах първия пост в темата - общо взето не съм далеч от истината .

Comment

Български и световни новини от бизнеса и политиката. Наука, технологии и медии. Инциденти и произшествия, съдебна система. Любопитно за звездите.

sigpic

Sword song and horn sound

Comment

Мда, великолепно е, макар че половината преса, съзнателно или не написа причината защо точно с качулки.
                Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Чак пък вдъхновяващ символ на борбата за демокрацията да са Пуси...

Ма пък две години ефективно, малко множко. Да им дадат там по година условно и толкоз.

Comment

Kramer написа Виж мнение

Ма пък две години ефективно, малко множко. Да им дадат там по година условно и толкоз.
                    А за какво?
                    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                    Проект 22.06.1941 г.
                    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Не е мое, но кво пък - как се превежда Pussy Riot - Путин бунт...

Comment

messire Woland написа Виж мнение
                        А за какво?
                        Ами не съм запознат с наказателния им кодекс, но за нещо от рода на "хулиганска проява" в храма.

Comment

Kramer написа Виж мнение
                          Ами не съм запознат с наказателния им кодекс, но за нещо от рода на "хулиганска проява" в храма.
                          Статья 213. Хулиганство УК РФ

1. Хулиганство, то есть грубое нарушение общественного порядка, выражающее явное неуважение к обществу, совершенное:
                          а) с применением оружия или предметов, используемых в качестве оружия;
                          б) по мотивам политической, идеологической, расовой, национальной или религиозной ненависти или вражды либо по мотивам ненависти или вражды в отношении какой-либо социальной группы, -
                          наказывается штрафом в размере от трехсот тысяч до пятисот тысяч рублей или в размере заработной платы или иного дохода осужденного за период от двух до трех лет, либо обязательными работами на срок от ста восьмидесяти до двухсот сорока часов, либо исправительными работами на срок до двух лет, либо лишением свободы на срок до пяти лет.

2. То же деяние, совершенное группой лиц по предварительному сговору или организованной группой либо связанное с сопротивлением представителю власти либо иному лицу, исполняющему обязанности по охране общественного порядка или пресекающему нарушение общественного порядка, -
                          наказывается штрафом в размере от пятисот тысяч до одного миллиона рублей или в размере заработной платы или иного дохода осужденного за период от трех до четырех лет либо лишением свободы на срок до семи лет.

Тези жени нарушил закона.
                          Те ще бъдат наказани.
                          Аз съм щастлив.
                          Като и 84% от руснаците.

П.С.
                          В YouTube
                          Pussy Riot курица
                          Pussy Riot зоологический музей
                          Pussy Riot лобное место.
                          http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Темата е за паметника и май най-положителното в случая е тази повтаряемост, в това как се оформя един жанр и колко хубаво тоя паметник влиза в такива полезни употреби .
                            Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Kramer написа Виж мнение

Когато в България... В основна православни църква пънкари ще организира демоничен танц. Може би е така, и ще се случи.
                              Но в Русия има други закони.
                              Азия.
                              Last edited by Eguo; 18-08-2012, 10:21.

Comment

albireo написа Виж мнение
                                хубаво тоя паметник влиза в такива полезни употреби .
                                Хубаво. Това отличава България в сравнение с други страни.
                                В някои страни, паметници взривен. (Грузия)
                                Някои преместени на други места. (Естония) Някои ги защити. (Полша)
                                Но подигравка - много рядко.

Comment

Working...
                                X