Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моделизъм

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Има ли някой от Варна, който се занимава с тези неща? Да ми каже къде има магазини за модели, защото аз открих само на две места - в едното има модели само на Revell, а на другото - само на Heller.

Някъде в нет-а бях чел, че камуфлажите ставали добре и с тампонче. Не знам дали е вярно - все пак нямам опит. Вие ще кажете.
    Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
    СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
    НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
    СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Камуфлажите стават най-добре с аерограф, но той е скъпичка екстра- тук в София най-евтиният е 55 лева. Иначе аз ползвам четките на Humbrol Senator- с тях резултатът е много добър. И един съвет- по-добре първите ти пет-шест модела да са на Heller, а след това мини на Ревел.
      101st Airborne The Screaming Eagles At Normandy

Comment

Може и да се възползвам от съвета ти. Но все пак това зависи и какви модели има в момента в магазина, а тези на Heller, които са в наличност определено не ми харесват (търся си нещо "по-класическо") - Me 109, Ju 87, T-34, Panter, Tiger - нещо от този род.

А иначе с лепилата на Heller ли да работя или да си взема на Ravell - чувал съм, че са доста добри.

А това за тампончето го казах просто като алтернатива на аерографа.

Comment

Искам и аз да задам няколко абсолютно новобрански въпроси. На първо място въобще какво представлява моделизма - кой части се зимат готови, кое си правиш сам? Второ къде са магазините в София откъдето може да се купят нужните джунжурий. Приканвам някой от ехпертите да изнесе пълен доклад по въпроса като за начинаещи. Имам желание и аз да се пробвам :tup:
          Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Моделите си ги вземаш с готови части - всички части са щамповани с матрица и са прикрепени на нещо като скелет. Трябва да отрежеш съответната част, да подготвиш повърхностите (да няма неравности) и да ги залепиш. В комплектите има схеми на последователноста на залепване на детайлите и как изглежда като цяло модела. В сферата на собственото творчество на теб ти остава да направиш камуфлажа на модела (достатъчно трудоемко, но засметка на това може би най-интересната част). И накрая да не забравяме, че трябва да се похвалиш на познатите - иначе за какво е било всичко. :lol:

Не съм от "експертите", но се надявам да съм ти помогнал. :tup:

Comment

:twisted: :twisted: :twisted: Аз вече си има 3 Шермана, май това са всички внасяни в България, на Airfix, Италери и Ревел. И понеже не съм съвсем лош ще споделя с вас впечатления:
              1. Всички са различни модификации
              2. Най-добър е Италерския, след него аирфикс и ревел на трето мясно
              италският е много детайлен, с интериор, двигател, карден вал, скоростна кутия и под на бойното отдление, два комплекта вериги, венилови и твърди, две запасни колела, шанцовите инсрутрументи са дадени като отделни детайли-4бр, мнооого високо качество на отливката, много подробна детайлировка.
              аирфиксовския е с венилови вериги, добро качество на отливката, шанцовите инструменти са излети заедно с корпуса. Ревел е скръбен направо, много добро леене ама няма никакви детайли, ни инструменти, ни въжета нищо, танкът е голичък като за стрипт. шоу, ако се добавят "нещица" ще стане супер и ще отстъпва съвсем малко на италския, ама така като е в момента е брррр.

Comment

тоя на ревел да не е един в комплект с войничета?

ааа, чакай, за 1:72 говорим, нали?

примерно ревелския Тигър 1:72 беше страхотен
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Дано ! :tup: Поръчах си от сайта на Гоги оня ден

и чакам да ми го пратят :roll: само, че е на Heller този.

Това ще ми е първия модел да видим как ще се справя :?
                  Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

тоя Тигър и аз го имам и да ти кажа Ревелския е много класи над него. Но пък като за начинаещ си е добре
                    albireo написа
                    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Аууу не този тигър, този е много зле, аз съм си го взел за да го преработвам в Щурмтигър, ама както беше казано за начинаещ е супер защото е малко пари, а ревелския (ранен) и аз го имам, направих го зимен и му се кефя много. А ревелския Шерман се продава и отделно и в комплект с кашимерки, Но по принцип комплектите с кашони не е много препоръчително да се взимат защото вътре танковете най-често не са ревелски а на фирмите закупени от ревел, примерно комплекта с ягдпантерата е скръбен защото САУ-то е на мачбокс и е :cry: :cry: иначе ревелската самоходка е супер ама тука ползуват чуждо.
                      Чуждоземните ще ги замоля да говорят само за модели намиращи се в BG то, просто се поболявам като виждам какво се продава по белия свят
                      А и още нещо за комплектите, Примерно в комплекта PZ II +2 гаубици артилеристите ако се сметнат са 2,10м високи, яки тевтонци брей, то и аз не съм нисък ама тези.....

Comment

А бе я дайте повече информация...Откъде ги поръчвате, по колко вървят и така нататък...
                        "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                        нека четат пред вратите
                        нашата памет остъклена
                        с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

1/72
                          хелер и аерфикс -6-7 лв
                          ревел - 11-14
                          италери 11-13
                          PST-11
                          Атак-18
                          ако искш мога да те разведа по магазините и да ти препоръчам конкретни модели
                          на хелер си струва чърчилът и сомуата а АМХ-30 е яка набутка, Airfix мене всичките ме кефят, на италери е кофти че вътрешната повърност на веригите я правят гладка и специално на абрамса и леопарда ролките са ги направили като валяци а не като две отделни части , това обаче не бие на очи поради фалшборда. иначе веригите са много тънки и външната повърхност е много добра,PST са сносни, правятсамо руско, танкове и камиони,всевъзможни модификации,Атаковсите се си бая нерва и са доста скъпи но за сметка на това правят много апокрифни модели, аз май писах къде са магазините в Сф. ама пак ще го повторя
                          1. Бонжурът на Славейков (само ревел)
                          2. Малкият ЦУМ 3 ет. , има аерфиксовски самолети по4 лв, и персонал на RAF по3
                          4. Автогарарата на Овча купел-скоро не съм ходил, но нищо особенно
                          5. ул. Кирил и Методи , прекратяват дейността и правят солидна отстъпка, ама нямат танкове в 1/72
                          6. Лозенец, спирката на Кемписки Зографски и после 30 по дясната улица гледано към хладилника. най-добре снабден, кутиите могат да се отварят и да се разгледа моделът преди да се купи, предпазва от минавки.
                          7. На спирката на Плиска има магазинче за козметика, там също се намират-доста оскъдно

Comment

Originally posted by "Neonix"

Може и да се възползвам от съвета ти. Но все пак това зависи и какви модели има в момента в магазина, а тези на Heller, които са в наличност определено не ми харесват (търся си нещо "по-класическо") - Me 109, Ju 87, T-34, Panter, Tiger - нещо от този род.

А иначе с лепилата на Heller ли да работя или да си взема на Ravell - чувал съм, че са доста добри.

А това за тампончето го казах просто като алтернатива на аерографа.
                            Т-34 ти препоръчяам ти този на италери, много е як, всички люкове са отделни чаркове. А за лепилото аз сам съм си го направил, корисилин+пластмаса, а още по-добре става със стиропор.

Comment

за ситни танкове почти няма смисъл от аерограф, единственото приложение е за някакви специфични камуфлажи с преливащи цветове, проста на танковете повърхностите са много малки и +това танковете се сътаряват по много по-варварски методо и разликата съвсем се замазва.

Comment

да де, ревелската ягдпантера с войничетата и аз я имам, беше ми първия модел. Май по-добре така, щото като за първи не беше сложна хич, а с каква любов си я боядисвах

за съжаление вече Тигър-а ми е унищожен... тва беше супер модел а как можа да ми хрумне идиотската идея да го мъкна с мене по самолетите
                                albireo написа

Comment

Working...
                                X