Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кино - филми на историческа тематика

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

• dragon x
    replied
    Смятам да го гледам на кино. Дано да си оправдае оценката.

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Много се оплюва последната битка от тактическа гледна точка, но тя си беше просто задължителна.
    Само дето не хваща много дикиш с този цял батальон на СС на едно място, предвид, че действието се разбива в самия край на войната - април 1945 г. Мисля си, че само да го бяга ситуицирали малко по-рано, да речем януари-февруари 1945 г. и всичко ще е наред. Но това са бели кахъри.

Актьорската игра ми хареса много, ефектите са супер, използването на истинските машини също (четох, че това е първия филм, в който се използва истински, и единствения запазен работещ, танк "Тигър"; всичките танкове са истински, между другото, от британски музей, там е сниман и филма - в Британия). А най-много ми хареса профанщината, защото в не много военни филми я показват, а тя винаги присъства, когато се съберат много мъже на едно място продължително време и липсват жени наоколо.

Още:
    A tank veteran on Fury: 'Very realistic, but it can't show the full horror of war'
    Bill Betts, now 91, was a radio operator on Sherman tanks during the second world war. He talks about the memories reignited by Fury, which stars Brad Pitt as a Sherman tank commander leading his team through Germany in 1945

Leave a comment:

• aiwara
    replied
    В сравнение с Fury Спасяването на Редник Райън придобива нови исторически стойности за мен! Доста съм разочарован, макар че отидох с ясната идея, че ще бъда разочарован. А че Брад Пит ще умре ми беше ясно още миналата година по това време, когато разбрах за филма. Яко клишета, страхотно пресъздадена техника и мега нереални изпълнения. Но при положение, че 99% от хората, които са го гледали, си нямат и идея за "малките" подробности... не се учудвам, че така са го направили. В крайна сметка милионите валят.

Leave a comment:

• Imperial
    replied
    Dinain написа Виж мнение

Ratings: 8.2/10 from 14,641 users

Приятно ме изненада, понеже имах ниски очаквания. Има истински Шърмани и истински(!) Тигър. Ще има такива, които ще мразят филма, ще има и такива, които ще го превъзнасят. За феновете на WoT сигурно ще е благодат - има танкове срещу танкове, танкове срещу ПТ оръдия, танкове срещу пехота, всичко.
    Аз го харесах като преживяване, и всичко изглежда реалистично, само дето тактическото поведение на всички във филма е 100% холивудско... и ефектите (не визуалните, а физическото им действие) на някои оръжия се диктуват от сценария, а не от реалността, но как да е. А да, всичко е обилно полято с клишета. Но в крайна сметка бих го гледал пак. И актьорите се справят прекрасно, което си е най-важното.

Leave a comment:

• Walker
    replied
    Dinain написа Виж мнение

Приятно ме изненада, понеже имах ниски очаквания. Има истински Шърмани и истински(!) Тигър. Ще има такива, които ще мразят филма, ще има и такива, които ще го превъзнасят. За феновете на WoT сигурно ще е благодат - има танкове срещу танкове, танкове срещу ПТ оръдия, танкове срещу пехота, всичко.
    Този филм си заслужава гледането. Препоръчвам го.

Leave a comment:

• Dinain
    replied

Leave a comment:

• Пепеляев
    replied
    Вчера си направих следобеден маратон с целият първи сезон на "The Last Ship". Майкъл Бей трябва да си смени сценаристите и консултантите.............................
    Айде това че хеликоптера на борда на "Верни" беше Ми-24 ОК но това как излъгаха американците радара им с кухненско фолио ми дойде в повече. Очаквам дали ще одобрят втори сезон.
    Click image for larger version

Name:	The-Last-Ship.jpg
Views:	1
Size:	38.0 КБ
ID:	545859

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Разбира се, че е истински градът, лобното място на Бил Хикък. И всички основни персонажи са реално съществували, ако ще и сценаристите малко да са поразместили времевите линии на събитията. Не знам какво точно е довело до прекратяването на сериала след 3-ия сезон, но е наистина жалко. По всяка вероятност продължение няма да има, поне не в с този актьорски състав.

Leave a comment:

• Walker
    replied
    Shelenberg написа Виж мнение
    Към Динайн този сериал го изгледах целия или по точно 3-те сезона и много ми хареса, до колкото знам е спрян заради някакви неуредици със сценаристите нали имаха по едно време стачка към 2006-2007 год. Мислели поне с един игрален филм да го завършат но така и не се разбират и всичко отива по дяволите. До колкото знам май така и с незавършен край ще осатне това приятно сериалче. А за този град Дедууд е бил истински и може да се поровиш в Inet и ще разбереш малко повече подробности абе всичко е свързано със златната треска тогава.

П.С. И един филм от мене може и да е споменаван, но си заслужава - The Book Thief / Крадецът на книги - http://zelka.org/details.php?id=386741 Чел съм и книгата и наистина си струва.
    Крадлата на книги е малко по-точен превод, защото крадецът е момиче. Филма според мен е оценен прекалено високо от гласувалите за него, но всеки си има мнение.

Leave a comment:

• Shelenberg
    replied
    Към Динайн този сериал го изгледах целия или по точно 3-те сезона и много ми хареса, до колкото знам е спрян заради някакви неуредици със сценаристите нали имаха по едно време стачка към 2006-2007 год. Мислели поне с един игрален филм да го завършат но така и не се разбират и всичко отива по дяволите. До колкото знам май така и с незавършен край ще осатне това приятно сериалче. А за този град Дедууд е бил истински и може да се поровиш в Inet и ще разбереш малко повече подробности абе всичко е свързано със златната треска тогава.

П.С. И един филм от мене може и да е споменаван, но си заслужава - The Book Thief / Крадецът на книги - http://zelka.org/details.php?id=386741 Чел съм и книгата и наистина си струва.
    Last edited by Shelenberg; 30-08-2014, 18:47.

Leave a comment:

• Zalmoxis
    replied
    Влад Цепеш и турците се обръщат в гроба

Leave a comment:

• Томек
    replied
    Това са обещаващи кандидати за друга тема със заглавие от две думи.

Leave a comment:

• Henry Sinclair
    replied
    Предлагъм на почитемата аудитория две нови "исторически" заглавия, които предстоят да "покорят" родните кина. Първото и по-гръмкото е "Exodus: Gods and Kings" - новия "епос" на добрия стар Ридли Скот. Познайте от три пъти кой ще изиграе библейския Моузес? "Звездата" Крисчън Бейл.

Второто заглавие е също толкова обещаващо - "Dracula Untold" Става дума за мрачен, вампирски прочит на изтърканата легенда за транилванският владетел Влад Дракула. ) изглежда ефектно !!! Поне на мен ми харесва.

Leave a comment:

• Guy de Mont Ferrand
    replied
    Dinain написа Виж мнение

The Physician (2013) / Der Medicus

Хубав приключенски филм, за съжаление пуснат на голям екран досега само в някои европейски държави. Щяло да има и ТВ-версия в две части (иначе е 2 часа и половина).
    Накратко - медицината в Англия през 1138 г. спрямо тази в Персия, шах със соколи, селджуци, религиозни мракобесници и суеверия навсякъде. Малко "Лорънс Арабски", малко "Агора".
    Не знаех и, че Исфахан е бил един от най-големите градове по това време, истински мегаполис и търговско средище.
    Става филмчето, макар че е пълна фантазия, т.е. почти нереалистично. Това напр., че само евреи можело да отидат в Исфахан и изобщо в мюсюлманските територии... Ми то в някои от тях в 1138 г. християните даже са мнозинство, напр. в Египет, където главният герой толкова ефектно си отряза... Такива ми ти работи... И за какво му беше да се връща във въшлясалата Англия?

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Не намирам нищо във форума за този сериал на HBO, може би е коментиран някога. Не е нов (3 сезона/2004-2006) и съвсем случайно ми попадна наскоро (има го в торентите). Голям пропуск от моя страна - много ми хареса. Диалозите, декорите, атмосферата, актьорската игра - всичко е великолепно. За каста какво да кажа - всички са страхотни, особено Ал Суеренген (Иън Макшейн) е просто феноменален злодей. Единствено централния персонаж - шерифът Сет Бълок (Тимъти Олифант) ми е малко дървен, но може би е нарочно така. А актрисата, играеща Каламити Джейн си е за Оскар отвсякъде. Не случайно сериалът е отрупан с награди от най-различни конкурси, някои ревюта стигат дотам да го обявят за най-добрият ТВ сериал правен някога. Горещо препоръчвам на всички почитатели на уестърна (ако има такива, които не са го гледали).

Ratings: 8.9/10 from 46,460 users

ПП Относно диалозите и езика, които се говори - специални овации. Уникална смесица от архаизми, "шекспиров английски" и изпъстрен с постоянни псувни. Четох коментари от историци, според които това е максимално близко до говора, който реално се е ширил в Дивия Запад (за разлика от това, което представят много други филми).

Leave a comment:

Working...
X