Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кино - филми на историческа тематика

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

• Guy de Mont Ferrand
    replied
    Обяснили са много последователно събитията - иначе кой знае каква драматургия наистина нямаше. Приличен филм, боевете също бяха на ниво.

Leave a comment:

• gollum
    replied
    Аз "Мидуей" го гледах съвсем скоро (все отлагах, че...) и не мога да кажа, че съм във възторг. Т.е. ако знаех малко по темата, вероятно щях да го оценя доста по-високо (общо взето, най-добре човек да знае малко по тема, на която ще гледа исторически филм, както съм установил), но така имаше разни неща, които ме дразнеха. От друга страна, мисля че разбирам защо са го направили точно така (така да се каже, от историческа гледан точка, не от драматургична - там мисля че всичко си е наред).

Leave a comment:

• Guy de Mont Ferrand
    replied
    Thorn написа Виж мнение
    Гледах Мидуей на Роланд Емерих (...)

Препоръчвам го.
    Разбира се, че беше хубав филма; който не го харесва, нищо не разбира от исторически филми Мерси за "Дорогие товарищи", ще се гледа!

Leave a comment:

• Drunken Master
    replied
    А ти защо си решил, да гледаш филм в ютюб, при положение, че имаш "зелка" (.org)...? Бог да благослови пиратството !

Leave a comment:

• Kramer
    replied
    Благодарско!

Leave a comment:

• Thorn
    replied

клик!

Leave a comment:

• Kramer
    replied
    Последните години рядко гледам филми, но преди два дни се сетих за "Апокалипсис сега", че го имаше в тубата. Потърсих го,пише че е "блокиран в държавата" ...

Leave a comment:

• Thorn
    replied
    Пълно е със стрийминг сайтове. Пък и вие си имате Замунда.

Leave a comment:

• Kramer
    replied
    Лошото е, че в тубата все по-малко филми се намират.

Leave a comment:

• gollum
    replied
    О, да, в същия стил е, т.е. поне за моето око типажите, костюмите, въоръжението, всичко е много добро (особено полските хусари). Макар че - ако не си гледал онези филми от 70-те (със сигурност си попадал поне на дуела между Кмитич и Володьовски в началото, защото той се е превърнал в меме), там е цялата трилогия и е много добро, мисля че като актьорска игра е по-доброл Навремето имаше и един двусериен, по "Кръстоносци", но съм бил много малък когато съм го гледал, та спомените ми са мътни (но ми беше харесал тогава). Обаче като доспехи и прочее е съвсем театрален.
    Като стана въпрос, преди 15-тина години имаше една готина екранизация на "Пан Тадеущ", мисля че беше на Вайда, струваше си гледането.

А и на мен Сенкевич много ми беше харесал навремето, също започнах с Quo vadis и после "Потоп". Но тогава съм бил малък, не знам сега как би било ако седна да го препрочитам.

Leave a comment:

• Thorn
    replied
    Аз Сенкевич си го харесвам, разбира се с отчитане на епохата, в която пише, но пише много увлекателно. Цялата трилогия за 17 век я прочетох на един дъх, Quo vadis iсъм я чел няколко пъти, Кръстоносци беше единствената, която не ми хареса. Четеш, кефиш се и осъзнаваш колко посредствен е Вазов .

Та идеята ми беше, че от С огън и меч съм гледал само някакъв патосен епизод в ютюб, дето казаците щурмуваха полския лагер. Ако останалата част от филма е този стил, ще заделя време тези дни.

Leave a comment:

• gollum
    replied
    Да, мисля че гледах мини-сериала (но май няма голяма разлика с пълнометражния филм, освен монтажа). Не е зле, макар че на моменти е твърде патосен (то това го има в оригинала, така че...), но има и разни смешни моменти, поне ако се вярва на специалистите (преди време бях гледал един разбор на филма, та оттам идва това усещане). Но ако трябва да съм честен, старите неща на Хофман (от 70-те, ако правилно си спомням) по Сенкевич ми допаднаха много повече, особено "Потоп".

ПП Става въпрос все за филми на Хофман, т.е. полски, докато "Тарас Булба" с Юл Рбинър е холивудски филм (класически)л

Leave a comment:

• messire Woland
    replied
    Аз имам спомен да съм гледал филм с такова заглавие, но като че ли сериал, а не намирам такова нещо в IMDB. Навремето имаше някакви филми по Сенкевич, но съвсем вече нямам спомен, това е било преди 1989 г. Този филм от 1999 г. ми изглежда познат, но само до там. В спомените ми се набъркват и онзи стар филм с Юл Бринър, в който той брилянтно играе Тарас Булба.

Leave a comment:

• Thorn
    replied
    Някой гледал ли е "С огън и меч"?

Leave a comment:

• Обикновен лаик
    replied
    Кухулин написа Виж мнение
    като филм е гола вода.
    Филмът е тотален провал именно като творба. Талантът на актьорите е просто пропилян от сценаристи и режисьор. А сюжетът е от такова естество, че има поне няколко момента, от които да се направят много силни и въздействащи сцени. С този актьорски състав можеше да се получат страхотно. Вместо това те само са маркирани и отметнати, а общото художествено ниво е като на училищна пиеска и какво като Том Ханкс играе в нея.

Leave a comment:

Working...
X