StrEagle написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Hearts of Iron 2
Collapse
X
-
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
-
Писането на ААR отнема доста време, още повече ако е съпроводено със снимков материал и лека сюжетна линия (колкото по-литературно и задълбочено съдържание, толкова по-добре). Ето и образци - http://forum.paradoxplaza.com/forum/...play.php?f=280
Comment
-
2Shy написа Виж мнениеАз играя с България и много хубаво се получи при мене- първо Германия анексира Чехословакия и Австрия. После създаде Словакия и заедно със СССР си поделиха Полша. След това през '39 Остта обяви бойна на Съюзниците(Полша бе Саюзник!!) -Англия +8 нейни марионетки(май бяха повече но карай) и Франция.През това време аз си подобрявах отношенията и с двете страни(даже поисках да стана Съюзник(+170 имах с Франция но Англия отказа и оттогава ги намразих )) .И оттогава си казах Остта е истината-Германия помете Норвегия, Дания, Люксембург, Белгия и Холандия.Бтв ССССР прегази прибалтийските държави и скючи мир с Финландия .Наядох Германия с ресурси( бях събрал бая ) и си казах ако прегази Франция влизам в Остта.Но щом Германия зе Белгия, Холандия и Люксембург Италия(с която съм +200 още от '36 ) и Унгария врязоха в Остта и си казах-ся или никога .Германия, Италия и Унгария пометоха Франция и през '40 се създаде Франция на Виши и Германия зе мн територии.След това Италия която бе зема Етиопия и Албания обяви война на Гърция, а аз отказах да войувам с Румъния за да не наусна Остта и армиите ми бяха на север. Те ми зеха Горна Джумая но са мн слаби(ИК е само 15!) и таман ги обръщам, когато някой умник(от нашите!) обяво война на Югославия, аз аз таман настъпвах на Юг.Добре че Румъния скочи и те на братята сърби а италианците които въпреки че владеят Албания са басивни към Гърция най-сетне се размърдаха.Изненадващо 12 девизий срщу мойте 5 претърпяха поражение а и на останалите фронтове мн ги биеха.Спрях за ся до тука но продължавам еи ся .Войната с Гърция бе интересна но ме заболяха рацете и по-късно ще пиша
Незнам дали осъзнаваш, но е трябвало да знаеш че Германия ще обяви война на Югославия. И всъщност нищо нелогично не е станоло освен твоите действия. Не е лошо освен игри и малко история да се чете.
Прости играта е исторически ориентирана въпреки че може да променяш хода на историята особено ако си с големите сили.
Comment
-
По-добре е ако играеш с България да нападнеш Югославия преди Германия да победи Франция.
Така никой не се намесва и ако победиш взимаш всичко-анексация.Иначе се намесва цялата оста......Нека духът ти живее и нека ти който,обичаш Тива,да прекараш милиони години ,обърнал лице към северния вятар,докато очите ти съзерцават щастието.
Надпис от чашата с пожелания от гробницата на Тутанкхамон.
Comment
-
Някои предположения за България. Може и да са напълно лаишки - признавам си, че съм пълен аматьор - но поне при мен са работили (играя на нормална трудност и furious за ai). Първите две години строя само фабрики и чак след това правя армия. Това в началото ми забавя развието на въоръжените сили, но наваксвам по - късно. Правил съм сравнения със сценарии, когато от самото начало правя армия и горе долу около 40 - 41г имам еднаква армия, но в този случай имам значително повече индустрия - обикновено ми се получава около 60 IC след като съм анексирал Гърция и при положение, че имам нисък dissent. Което ме навежда на втората мисъл - добра идея е да се анексира Гърция - това става доста лесно. В момента, в който италианците обявят война на Гърция и аз им обявявам война. Напредвам към Солун и след това към Атина. Почти винаги италианците се излагат много сериозно срещу гърция, което съответно кара германците да им помагат (това става и в реалността). Въпросът е, че аз обикновено мога да взема Солун и Атина още преди Германците да са се намесили и още преди италианците да са спечелили граничното сражение - следователно като анексирам Гърция (а тя няма други провинции, които трябва да завладея, за да я анексирам) я вземам цялата. След това идва ред на Югославия - по това време германците вече са се заели с тях (за да стигнат до Гърция), което значи, че на сърбите им е само до мен - обявявам им война и почти без да срещна съпротива вземам Македония и най - източните им провинции, като понякога успявам да взема и Албания. Така благодарение на италианците се сдобивам с цяла Гърция и половин Югославия. Недостатъка на това е, че след това трябва да стана член на Оста и това не е подходящо за хора, които искат да играят на страната на Съюзниците. След това може да се води и война с Турция - обикновено е достатъчно да се превземе Истанбул и да се задържи за известно време, за да почнат да молят за мир, като в случая ми предлагат дори няколко азиатски провинции. Приемам мира, прехвърлям си дивизиите в азиатската част на Турция, обявявам им отново война и ги дозавладявам. Това обаче го правя ако съм вече член на Оста и ако Турция не е член на Оста. Играя предимно на пехотни и планински дивизии. От самото начало постоянно местя слайдера към планирана икономика.
Comment
-
Някой може ли да ми обясни защо не мога да рисърчна САМ при положение, че и двете изисквания ги покривам- Semi-Modern Static AA и Rocket Engine. Даже до преди седмица (игрова) ми беше зачерно самото поле за САМ (червен цвят, все едно функцията не е активна, а отново имах двата проекта). Тогава на 13 Март (игрово) се случи Теоритичен пробив именно на САМ проекта. Оттогава ми сети в сиво този проект и дотук. Мисля да рисърчна и Modern Static AA, за да видя дали ще ми отключи САМ, но доколкото показва норматива, ако мога така да се изразя е Semi-Modern Static AA+Rocket Engine. Някой има ли идея, защо ми се получава така?
Comment
-
ssbg написа Виж мнение
Някой може ли да ми обясни защо не мога да рисърчна САМ при положение, че и двете изисквания ги покривам- Semi-Modern Static AA и Rocket Engine. Даже до преди седмица (игрова) ми беше зачерно самото поле за САМ (червен цвят, все едно функцията не е активна, а отново имах двата проекта). Тогава на 13 Март (игрово) се случи Теоритичен пробив именно на САМ проекта. Оттогава ми сети в сиво този проект и дотук. Мисля да рисърчна и Modern Static AA, за да видя дали ще ми отключи САМ, но доколкото показва норматива, ако мога така да се изразя е Semi-Modern Static AA+Rocket Engine. Някой има ли идея, защо ми се получава така?
Comment
-
kris4o1993 написа Виж мнениеМисля че трябва да развиеш на макс АА. Същото е и с бомбардировачите - неможед да рисърчнеш Междуконтинентален страт. бомб. без да си разработил останалите.
Или аз не те разбрах и идеята ти е, че трябва да рисърчнеш всичко възможно от самолетите, за да може накрая да произвеждаш Междуконтиненталния?
Comment
-
Гост
Имам въпрос;
Как става повишението на генералите,на колко опит
Забелязах че и аз мога да ги повиша ама губят точки.
Има ли проблем ако генерал с по малка длъжност управлява голяма армия, това пречи ли по някакъв начин.
Предварително благодаря.
Comment
-
За всеки офицерски чин си пише колко дивизии може да управлява. Ако си му сложил повече от колкото може да управлява броят на дивизиите, които са в съединението се оцветява в червено. Не че няма да правят каквото им кажеш, но го правят неефективно. Също така, когато имаш група от армии в една провинция (примерно аз си правя армиите от по 3 дивизии и понякога може да се съберат до 20тина дивизии в провинция) трябва да си имаш офицер, който може да управлява толкова дивизии, колкото има в цялата провинция (например фелдмаршал).
Аз и двете ги имам, но ето че е невъзможно да рисърчна САМ технологията.
Comment
Comment