Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Hearts of Iron 2

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

И с нея може,ама пуснеш ли я става мазало,Франция обявява вoйна на Германия още 1937,Америка и тя,или пък на японците....не ме кефи как се получава,за това не я ползвам...
    Рицар

Comment

Мдам, нещата така стават твърде гротесни. А сега пробвам нещо ново - малко промени в поредността на развитие на доктрините с Германия и оптимизиране на произвосдствения график до 22.06.1941г. Ако всичко върки ОК до тогава ще имам доста допълнителен ИК - в смисъл за харчене през времето. Избрах с него да увелича броя на пехотните дивизии с 3 и да усиля по-чувствително флота. Мисля да пусна на вода допълнително 4 джобни линкора и 4 леки крайцера клас "Нюрнберг" - като всички ще имат в допълнение услен корпус и усъвършенствани системи за контрол на огъня. Та предвид това усление на флота, някой знае ли как да се накара Турция може да даде да се мине през Босфора без война? Доста се изписа по адрес подобряването на отношенията - дали това ще има ефект за предоставяне на военен достъп през територията? Ще е много яко да си спретна едно хубаво морско сражение с корабите от Съветския Черноморски флот .
      "Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц

Comment

Fasho написа Виж мнение
        Мдам, нещата така стават твърде гротесни. А сега пробвам нещо ново - малко промени в поредността на развитие на доктрините с Германия и оптимизиране на произвосдствения график до 22.06.1941г. Ако всичко върки ОК до тогава ще имам доста допълнителен ИК - в смисъл за харчене през времето. Избрах с него да увелича броя на пехотните дивизии с 3 и да усиля по-чувствително флота. Мисля да пусна на вода допълнително 4 джобни линкора и 4 леки крайцера клас "Нюрнберг" - като всички ще имат в допълнение услен корпус и усъвършенствани системи за контрол на огъня. Та предвид това усление на флота, някой знае ли как да се накара Турция може да даде да се мине през Босфора без война? Доста се изписа по адрес подобряването на отношенията - дали това ще има ефект за предоставяне на военен достъп през територията? Ще е много яко да си спретна едно хубаво морско сражение с корабите от Съветския Черноморски флот .
        Турция трябва да ти е съюзник за да може да минаваш през Босфора. Аз лично им обявявам война и ги правя марионетки, но има опсаност СССР да ти обяви война така че внимавай

Comment

Добре де, не е ли твърде авантюристично да се вкарва и Турция във войната? Тя има граница не само със СССР, но и Персия. А те обезателно ще минат на страната на Съюзниците. Армията на едната Турция надали ще е в състояние едновременно да се защити от Съветите и от Съюзниците. А решително настъпление през Кавказ също не е желателно, защото така земите ще станат Турски - а това съвсем не е идеята. За да се задържи границата, ще трябва да се пратят немски дивизии. Ти как разполагаш силите си при този вариянт?
          "Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц

Comment

Fasho написа Виж мнение
            Добре де, не е ли твърде авантюристично да се вкарва и Турция във войната? Тя има граница не само със СССР, но и Персия. А те обезателно ще минат на страната на Съюзниците. Армията на едната Турция надали ще е в състояние едновременно да се защити от Съветите и от Съюзниците. А решително настъпление през Кавказ също не е желателно, защото така земите ще станат Турски - а това съвсем не е идеята. За да се задържи границата, ще трябва да се пратят немски дивизии. Ти как разполагаш силите си при този вариянт?
            Значи, ако със твои армии тръгнеш да завладяваш дадена земя през твоя марионетна държава, земите стават твой

Ето я и моята стратегия:
            Преди смъртта на Ататюрк, Турция е с дясна политика и ще имаш около 40-50% шанс да ги вкараш във военен съюз (аз лично до края на 1938г. с Германия съм правил Ос от Турция, Япония, Манчукуо, Менгукуо, Аржентина). Когато започне войната турците ще стигнат до Суец и даже ще поемат към централна Африка защото повечето английски армии се бият в Либия и Египет (даже веднъж Турция анексира ЮАР ). Довърши първо британците след което изпрати няколко планински дивизии (аз слагам по 12 в провинция) и още няколко по твой избор (после ще разбереш защо) на руско-турксата граница. Когато обявиш война на СССР започни да завладяваш Кавказ с планинците докато стигнеш близо до Сталинград. После на останалите ти дивизии в Турция направи Strategic Redeployment близо до Сталинград и хоп - изненадваш руснаците в гръб. Предполагам си разбрал замисъла ми, но за всеки случай слагам снимчица (в този случай трябва да забравиш за Финландия като съюзник защото няма да е добре да ти се отвори 3-ти фронт):

А ето я и моята любима стратегия за Източния фронт (тя изисква доста голяма войска така че трябва да ограничиш Луфтвафето и корабите):

Предполагам се досещаш - оставаш на твоята граница със СССР малко дивизии (колкото да те пазят) и главните сили са в Турция и Финландия. Оттам тръгваш с едните на север а с другите на юг и воала - ултра голям чувал

btw, има и още една доста добра - десант в Архангелск (ако не се лъжа се намира там много на север до Сибир )

Comment

Хммммммммм, интересен етюд ! Но доколко е ефективен? Интересн е скрийншота ти, България

Comment

Хммммммммм, интересен етюд ! Но доколко е ефективен? Интересн е скрийншота ти, България си направил марионетка, така ли? А това наистина не го знаех за териториите завладени при изскачане от земи на твоя "марионетка", просто аз не съм използвал този похват. А можеш ли да дадеш по-подробно описание на силите ти към 22.06., тяхното разпределение и времевата рамка на настъплението ти?

Comment

Fasho написа Виж мнение
                  Хммммммммм, интересен етюд ! Но доколко е ефективен? Интересн е скрийншота ти, България
                  Експериментирах си с цветовете

Comment

Та какво викаш за диспозицията и времевата рамка ...?

Comment

Fasho написа Виж мнение
                      Хммммммммм, интересен етюд ! Но доколко е ефективен? Интересн е скрийншота ти, България си направил марионетка, така ли? А това наистина не го знаех за териториите завладени при изскачане от земи на твоя "марионетка", просто аз не съм използвал този похват. А можеш ли да дадеш по-подробно описание на силите ти към 22.06., тяхното разпределение и времевата рамка на настъплението ти?
                      Тва не е моя игра. Просто стартирах кампанията която почва 1941 за да мога да сложа актуален скрийншот

Comment

Аз като играх с германия когато нападах ссср през 42 година (което не беше хубаво) на юг половина фронт беше съставен от унгарски, румънски, български,италиански и испански девизии (испания беше марионетка). Бях си завладял и цяла скандинавия и не ги затварях в чувалчета а си гу бутах към сибир братушките.Някъде към средата на ссср вече нямах сила да ги избутам и само държах фронта а по това време завладях и англия и с част от силите в (днешна грузия) завладях и турция.
                        Проблем беше че се бях увлякъл с кригсмарине и си бях направил доста могъщ флот с които унищожих и американския и англииксия и това което беше останало от френския флот след като превзех и франция на виши.И понеже нямах нито сили да избутам до край ссср а пък вече бяха спряли да ми предлагат мир, нито имах сили да нападна северна африка или сащ (които бтв си ги бомбардирах редовно с по 10-20 ядрени ракети ) се отказах да играя.

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Comment

Зарязах шведите( за сега,после пак ще се пусна с тях) и се пуснах с белгийците.Ще гледам да изпреваря историческия ход-в случая германската окупация,ама това не е много лесно.Според вас ако след време нападна Холандия,Франция или някой друг ще ми обяви ли война?
                          (няма да намалям нивото на агресивност)
                          Нека духът ти живее и нека ти който,обичаш Тива,да прекараш милиони години ,обърнал лице към северния вятар,докато очите ти съзерцават щастието.
                          Надпис от чашата с пожелания от гробницата на Тутанкхамон.

Comment

А какво ще рече "поувлякал" с Крийсгсмарине? По повод Белгия - с тях не съм играл, но съм се пробвал с дъчмените. Не е зле - интересно става. В общи линии српях германците и дори организирах "малко" контранастъпление. Е, по едно време поех и контрола над френските и британски сили и ... не след дълго дойчовците капитулираха .

Comment

Aми означава че бях направил 12 супер ббта плюс всичките им спомагателни кораби (тежки,леки крайцери и есминци) и доооста подводници.Доста ресурс отиде да се правят кораби (и морска авиация) вместо някой по полезни елементи от войската в случая.Но бях много доволен когато големите линкори докопаха в мрака вражеските самолетоносачи По нататъка имах и няколко от най модерните самолетоносачи но проблема с настъплението в ссср не се реши.

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Comment

Майко мила, добре че не играете в мулти с тия етюди, че направо виждам руснаците в Берлин през 41ва
                                Kerls, wollt ihr ewig leben?

Comment

Working...
                                X