Незнам как се правят офицери и събития,но за тимовете,картинките и за имената на тековете съм наясно.Можеш ли да ми помогнеш?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Hearts of Iron 2
Collapse
X
-
Ще ти пратя готови файлове.
P.S. Всщъност не, по-лесно за всички ще е малко описание как се правят промените.
И така, в директория db има няколко файла:
1. province.csv - тук са описани всички подробности за всички провинции в играта. По-важните са:
- позиция 10 - пътна инфраструктура;
- позиция 15 - индустриаленкапацитет;
- позиция 16 - manpower;
- позиция 17 - петрол;
- позиция 18 - метали (желязо);
- позиция 19 - енергия (енергоносители);
- позиция 20 - редки метали / материали (каучук и т.н.).
2. Поддиректория leaders - всяка страна си има файл, в който са списъците с военните лидери.
3. Поддиректория ministers - същото, но за министрите от текущия и тези от алтернативните кабинети.
4. Поддиректория tech - лабораториите, тимовете, които ги ръководят - ефективност, характеристики и т.н.
5. Поддиректория units - единици и доктрини. Ако искате по-бързо да произвеждате единици - от тук може да се пипнат времена и цени.
6. Щях да забравя - в директория db има файл misc.txt, в който са някои от основните настройки на играта и пак там, във файл building_costs.txt са цените и времето за производство на фабрики и т.н. Аз лично намалих времето за производство на фабрики, за да направя играта малко по-динамична.
7. И разбира се, в директория scenarios има данни за всеки от сценариите и участващите държави. За разлика примерно от Victoria, тук промените се правят лесно и бързо.
Всякакви снимки, на технически тимове (лаборатории) или военни, се слагат тук: \gfx\interface\pics
В играта има и един готов редактор, в главната директория: editor.exe. Чрез него някои от тези промени могат да се правят, но като цяло е по-лесно с обикновен текстов редактор, като например EditPlus. Поне за мен е по-бързо и лесно.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
А някой може ли да ми подскаже как се правят течтиимове. Програма, нещо??Аз-ът губи смисъл в битката. Тук на бойното поле, аз-ът се завръща единствено, когато враните впият клюнове в посечения ти труп, когато длетото потъва в надгробният камък, за да избише окованото в дати име. Бием се като отряд. Умираме сами. Винаги е било така и винаги винаги ще бъде.
Never let the future disturb you. You will meet it, if you have to, with the same weapons of reason wich today arm you against the present. Marcus Aurelius Antonius
Comment
-
Виж мнение 302
Специално за технологичните екипи е най-добре да се използва в началото едитора.Ако искаш да редактираш някой от вече съществуващите то го направи преди започването на кампания,иначе корекциите няма да бъдат отчетени.Това обаче не важи ако вмъкваш нов тим.
За снимките-трябва да бъдат оразмерени,за това допълнително може да провериш какви бяха параметрите...Анархист-Диктатор
Comment
-
Ще ми трябва малко помощ от вас момчета. Разработва се нов мод (Über Balkan Mod):
This mod will bring several features:
- New events:
Examples:
- Little Entente series of events;
- Yugoslav assistance in Spanish Cicil War;
- Elections in Yugoslavia 1938;
- Separation of Yugoslavia (hypothetically);
- Yugoslav help in Czechoslovakia during German attack in 1939;
- Yugoslavia's participation in Axis;
- Yugoslav coup;
- Help to Greece after Italian declaration of war;
- April War in Yugoslavia and German occupation;
- Chetniks and Partisans' resistance activities during occupation;
- Partisan liberation of Yugoslavia;
- Formation of the Union of the Non-Aligned Countries;
- hypothetical outcomes of historical events and decisions;
- and much, much more.
- New unique models for Balkan states;
- New ministers for Balkan states;
- Reworked army units for Balkan states;
- New techteams;
- terrain, airfield, naval base, resources, IC improvements;
- New music, specific for Balkan region;
- new improved AI;
- and more.
Помолиха ме да участвам и ако мога да намеря:
We have only few model images for Bulgaria, event about BUL-YUG eternal friendship, and some partition of YUG and GRE events, concerning BUL. And few events regarding YUG-BUL post WWII negotiation of BUL becoming seventh YUG federal republic (historical negotiations, ended in 1949, after YUG was expelled from Informburo). So we need these for Bulgaria, if you are able to find:
- models and model images;
- event images, and event ideas;
- ministers, leaders;
- techteams;
- province correction;
- unitnames correction;
- scenario files correction;
- BUL characteristical music;
- and everything other you remember.
Ще съм много благодарен ако ми помогнете
Ето линк към сайта на парадокс:
Comment
-
Надявам се,че някой ще успее да ми помогне.Имам проблем с изкарването на ресурс-по точно на енергия и метал.Непрекъснато строя фабрики(на подходящите места),но въпреки това почти непрекъснато съм на червено и се налага да търгувам с американците.Как да балансирам,може ли някой да ми помогне(((Индустрията ми е 2079/1620(цифрие са точни).Играя с Франция,годината е 1951.Има заедно с мен са на картата англия и америка(както и 4-5 марионетки) :sm113: Нямам богат избор.... .Въпреки огромната индустрия,вс ъпгрейди подходящите министри и вс др. немога да се издържам сам когато стане дума за тия 2 ресурса......Какво да правя,моля помогнете.(Играя на агресивно и медиум).Рицар
Comment
Comment