Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Hearts of Iron 2

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Зависи от типа на самолетите и поставените цели, но като правило е най-добре да формираш групи от по 4 еднотипни самолета.
    Аз понякога използвам повече групи от по 2 изтребителя патрулиращи една зона за да имам по-голям шанс да прихвана вражеските самолети (например над Ла Манша 6-8 групи от по 2 изтребителя вършат чудеса). Тази тактика е валидна само когато имаш числено превъзходство.

Не е добре да се комбинират бомбардировачи с изтребители, защото ако бъдат прихванати, битката ще продъли по-дълго заради изтребителите.

Comment

Самолетите как е по добре да се комбинират по 4 , 2, 3 или 1? И ако се комбинират в една група щурмови самолети и бомбардировачи / изтребители и прехващачи какви са минусовете и плюсовете при такива комбинации?
      Минусите са, че се намалява радиуса на действие на самолетите с голям радиус (примерно бомбардировачите). Аз за това и не слагам тежки изтребители като бригадно допълнение. Самите самолети ги групирам на групи от по 4 еднотипни. Любимите ми самолетчета са CAS. Ако имаш достатъчно от тях дивизиите на врага просто се топят (понякога е трудно да се оцени ефекта, но наистина работи).

Comment

Нова игра на хоризонта

MartinBG написа Виж мнение
        Линк: Armageddon 1.3 Public Beta Patch

Приятна игра!

Тази седмица се очаква да бъде официално анонсиран експанжъна за HOI2, върху който аз и още няколко приятели работим откакто приключихме работата върху горният patch.

По-късно ще постна линк към анонса в нова тема.

Comment

значи пуснах ссср на дуума от 1944 изнесох без проблеми нацистите, но като почнах война със щатите и англия се оказа гоолям зор... пращам по 150-170 дивизии срещу 30-сетина англо-американски и онея ме съсипват... и на тях организацията им е винаги на макс, а моята наполовина... не намерих никакъв вариант да си я вдигна... а икономиката е още по-зле... - едва успявам 4-5 танкови дивизии да поддържам паралелно... изорах цяла Германия и Франция и накрая ме пречукаха почти от Финландия... американците превзеха със има няма 20 дивизии цяла южна Европа при условие, че срещу тях имах около 80 дивизии... а британците със 10 пехотни дивизии превзеха цял Сибир.... и най-много надежди хвърлих в хеликоптерите - чаках 2-3 години докато се рисърчнат и накрая се оказаха по-смотани и от механизираните дивизии, че и супер трудни за производство... Направо супер исторически неточно е направено според мен ама все пак от американци.... който играе с тях да се радва как с по 1 дивизиика издържа по 20 съветски... то вярно, че са били зле подготвени ама при такова огромно числено превъзходство... и при условие че са с въоръжение 47-ма докато англо-американците 45-та....
          пък за сметка на това като играх с германците 44-та за 1 седмица върнах англо-американците обратно вкъщи, а до 45-та отново тропах пред портите на Москва а по-късно дори и надумтях Съюза и щатите с балистични ракети и атомни бомби от които много странно не видях да има някакъв осезаем ефект...

Comment

Ти доктрини въобще изследваш ли? Там се крие разковничето да имаш организация ~50. Провери си Land Doctrins. Доколкото знам атомните бомби зануляват абсолютно всичко в дадената провинция (ако има Победни точки-те се стопяват до 1)-фабрики, добиви, ПВО и тн. Освен ако не ги изследваш и тях, за по-голям процент поражение, но това сигурно ще увеличи само обсега на действие на бомбата.

Comment

доктрините там още в началото всичко което мога да рисърчна го направих ама има много на които не ми дава да ги рисърчна... незнам как да ги отключа, само на мобилити фокус имам... аз сега си пуснах сейфа отпреди нападението ми - ще се фокусирам върху танкове, механизирана пехота, атомни подводници и изтребителна авиация за да не ме съсипват стратегическите им бомбардировачи

Comment

Аз принципно съм по дефанзивен играч, и чисто истребителната авиация е есенцията в мойте ВВС. Въпреки това, прави и пехотни девизий! Те са ти нужни практически за всичко-от защита до задържане на обкръжението. Подводниците на мен са ми любими-играя сега скенариото 1936 с Германия, вече е октомври 1939 и Франция падна(минах през Мажино, след като първо обкръжих само 9 девизий в две от провинцийте ми), а доколкото гледам положението на Великобритания не е розово-петрола й е на минус, доколкото гледам. Трябва да презаредя с нея, за да видя по-обстойно ефекта от подводниците, но за мен ми вършат перфектна работа-Британския флот не напуска северните си пристанища, а единствената противникова авиация е Южно Африканска и Австралийска. Всичко със сигурност се е каширало в северна Великобритания. Малко се отдалечих, но според мен цялата картинка е заслуга на подводниците. Лошото е, че надеждата ми за нормална историческа игра избледняват, защото Югославия обяви война на Италия и Сицилия падна веднага :?. За жалост нямам време да играя сериозно, а тази игра (1936) съм я почнал от 5-6 месеца. Всичко това е за HoI2DDA 1.3(последната версия мисля, че е тази?).

Comment

аз сега мисля да почна и тройката ама ако някой може да м каже откъде да намеря пач 1.2

Comment

ssbg написа Виж мнение
                    ... HoI2DDA 1.3(последната версия мисля, че е тази?).
                    Да, 1.3 е поседната версия за HoI2DDA. Инсталира се последователно:

1.3 beta 2 - тук
                    1.3 beta 2 DB only hot-fix - тук. Малко по-надолу на тази страница има и още един хот-фикс (HOI2 A Updates.rar).

Comment

Доколкото знам атомните бомби зануляват абсолютно всичко в дадената провинция (ако има Победни точки-те се стопяват до 1)-фабрики, добиви, ПВО и тн
                      Освен това вдигат dissent-а. След 15тина атомни бомби dissent-а в САЩ става близък до 100 и почти цялата им територия става сивичка заради избухналите бунтове.

Comment

Аз мислех, че само при Arsenal of Democracy вдигат dissent-а. Ха, интересно е да се види САЩ посивели. Нервирам се, че нали са демокрация, и когато окупират дадена територия и партизаните просто се топят. Германия като крайно авторитарна ми призлява като си представя колко по-зле ще става с времето. Колко процента е лимитът на партизаните за провинция-100 процента ли? Силно се надявам да не е толкова, защото би означавало всекидневни бунтове и всекидневни главоболия.

Comment

Darkest Hour

С малко закъснение, ето и обещаното обявяване на играта, върху която работим с няколко приятели през последните близо 2 години - Darkest Hour .

Играта е базирана е на Europa Engine (HoI2/DD/Armageddon) и по-специално на Armageddon 1.3. Очаква се да излезе преди Коледа. Повече информация ще има на страницата от линка по-горе.

Поздрави!

Comment

Проекта наистина е обемист и труда, който влагате, заслужава искрена похвала . Само дето не ми допада изгледа на провинцийте-все едно се върнах в 18 век. Стандартното, в HoI2+, ми изглежда по-изчистено и опростено.
                            Самият брой на провинцийте не е пипнат, нали?

Comment

Благодаря!

Провинцииете са с около 200 повече, отколкото на старата карта.

Dev Diary 1

Comment

Здравейте , искам да попитам как мога да обединя дивизиите в армии защото в една провинция имам около 30 пехотни дивизии и е много трудно да се придвижват в атака бързо и ефикасно.
                                Загива само онзи който се е примирил с поражението !
                                Ханс Улрих Рудел

Comment

Working...
                                X