Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Hearts of Iron 2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Би трябвало да ти го даде:

    Код:
    #########################################################################
    #  The Molotov-Ribbentrop Pact
    #########################################################################
    event = {
    	id = 2050
    	random = no
    	country = GER
    	trigger = {
    		exists = SOV
    		exists = POL
    		NOT = {
    			OR = {
    				war = { country = SOV country = GER  }
    				alliance = { country = GER country = POL }
    				alliance = { country = GER country = SOV }
    				ispuppet = GER
    				ispuppet = SOV
    				ispuppet = POL
    			}
    		}
    	}
    	name = "EVT_2050_NAME"
    	desc = "EVT_2050_DESC"
    	style = 0
    	picture = "Mol_Rib"
    
    	date = { day = 23 month = august year = 1939 }
    
    	action_a = {
    		name = "ACTIONNAME2050A" # Historical Agreement
    		ai_chance = 95
    		command = { type = trigger which = 2600 } # SOV
    		command = { type = relation which = SOV value = 15 }
    		command = { type = set_relation which = EST value = -75 }
    		command = { type = set_relation which = LAT value = -75 }
    		command = { type = set_relation which = LIT value = -75 }
    		command = { type = trigger which = 51 } # UK Gears up for war
    		command = { type = trigger which = 52 } # France Gears up for war
    	}
    	action_b = {
    		name = "ACTIONNAME2050B" # Only agree to partition Poland
    		ai_chance = 4
    		command = { type = trigger which = 2601 } # SOV
    		command = { type = relation which = SOV value = 10 }
    		command = { type = dissent value = 5 }
    		command = { type = trigger which = 51 } # UK Gears up for war
    		command = { type = trigger which = 52 } # France Gears up for war
    		command = { type = sleepevent which = 2620 }
    	}
    	action_c = {
    		name = "ACTIONNAME2050C" # No deals with the Bolsheviks!
    		ai_chance = 1
    		command = { type = relation which = SOV value = -20 }
    		command = { type = relation which = FIN value = 75 }
    		command = { type = relation which = HUN value = 75 }
    		command = { type = relation which = ROM value = 50 }
    		command = { type = end_non_aggression which = GER where = SOV }
    		command = { type = sleepevent which = 2620 }
    		command = { type = dissent value = 10 }
    	}
    }

    Comment


      Трябва първо да активираш евента за реокупацията на Rhineheart или нещо такова беше. Става като '36 още като почваш играта, закараш няколко дивизии в Cologne или нещо такова - границата на Германия с Франция. С този евент се започва цялата реокупация на централна Европа, само с евенти чак до започване на ВСВ. През цялото това време само строй войски и развивай технологии. Войната почва '39.
      За Чехословакия, ти препоръчвам да я разделиш с Унгария, и тогава те ти стават съюзници. В първия евент взимаш външните територии, а във втория я анексираш.
      Шанса на Италия да ти стане съюзник става над 50% в момента в който превземеш всичките територии на Белгия над Франция (в интерес на истината малко преди да превзема Полша, французите ме удариха по линията Мажино, и ми взеха 2 територии, та аз бързо върнах ударните войски с тежки танкове и моторизирана пехота от Полша, и успях да пробия през линията, и държах фортовете докато не заобиколих да превзема Белгия и Холандия). А с японците си вдигни relations на 200 и тогава има към 50% шанс да се присъединят. Аз ги присъединих към '41.
      Също така ако си вдигнеш отношенията с България и Румъния - и тях може да ги присъединиш. Ако присъединиш България преди Румъния и изчакаш малко (пак някъде '41 май става) тя и Унгария, взимат територии от Румъния. След това обявява война на Гърция и с Италия си я поделят. А ти превземаш Чехословакия, като малко след това ти се предлага да създадеш Хърватска, за да намалеят бунтовниците. Аз присъединих Румъния за да не се грижа за балканската граница на Русия, иначе можеш да ги превземеш.
      Около войната с Франция се активира един евент, за Норвегия, някакъв инцидент беше, дето не се намесили или нещо такова, и Хитлер ги възприел като заплаха, и тогава ако избереш да се подготвиш за да ги превземеш, след войната с Франция, към '41 чрез евент ще обявиш война на Дания и Норвегия, и ще ти се дадат 3 транспортни кораба (аз вече имах флота от 9).
      По принцип и в Испанската гражданска война, трябва да спечелят Националистите, но при мен само един път се случи, а останалите пъти като играх, републиканците биха. Та аз ги превземах след Франция и създавах Националистическа Испания. Иначе ако националистите бият, ако си вдигнеш отношенията, и тях можеш да ги присъединиш.
      Също така с малко зор можех да присъединиш и Vichy Франция и Португалия. Тогава битката за Африка ти е в кърпа вързана, без дори да помагаш.
      Малко след '41 може да присъединиш и Финландия, но тя остава само лек буфер между твоя Норвегия и Русия, понеже Русия я превзема за 2-3 месеца ако не й помогнеш.
      Много помага когато се появи един евент, и Хитлер разкарва главния от дясната му страна и заема неговото място, понеже той дава +50% шанс да се присъединят държави с подобни управления. Но за жалост при мен в сегашната ми игра, това не се случи. Явно много добре се развива войната..
      Също така ти препоръчвам, през цялото време да даваш планове за всички технологии на съюзниците си - много им помага да са технологично напреднали. Това особенно важи за Япония. Да не говорим че от време на време можеш и да взимаш от тях планове за технологии, и така допринасяш за собственото си развитие.

      Други страни които успях да присъединя са: някаква китайска над Тибет, Афганистан, и една от две територии малко над Йерусалим, вмомента облъчвам Аржентина, но ме съмнява, понеже имат неагресорен пакт с Щатите, макар че и Португалия имаше с Англия ама нещо ги отсвириха =)
      Last edited by StrEagle; 30-06-2009, 14:33.
      War, war never changes..

      Comment


        Как можеш да купиш провинция?
        Нека духът ти живее и нека ти който,обичаш Тива,да прекараш милиони години ,обърнал лице към северния вятар,докато очите ти съзерцават щастието.
        Надпис от чашата с пожелания от гробницата на Тутанкхамон.

        Comment


          Да и на мен ми е чудно. Например давах 5000 ресурс, 100 пари и няколко 0-ви области (няма нито фабрики, никакви ресурси), за да откупя Белград от болшевиките, защото те стигнаха преди мен и упорито не искат да ми го дадат. Може би защото съм Puppet State на Съветите (играя с България, 1944 година скенарио). Има ли някакви чалъми да копувам провинций принципно, някой универсален.

          Comment


            Винаги може и да ползвате читове. В геймспот има.

            Comment


              Аз пък съм толкова добър, че 44-та година, когато Италия и Япония се срещнаха в земите на Персия, играта ми забива
              War, war never changes..

              Comment


                StrEagle написа Виж мнение
                Трябва първо да активираш евента за реокупацията на Rhineheart или нещо такова беше. Става като '36 още като почваш играта, закараш няколко дивизии в Cologne или нещо такова - границата на Германия с Франция. С този евент се започва цялата реокупация на централна Европа, само с евенти чак до започване на ВСВ. През цялото това време само строй войски и развивай технологии. Войната почва '39....Около войната с Франция се активира един евент, за Норвегия, някакъв инцидент беше, дето не се намесили или нещо такова, и Хитлер ги възприел като заплаха, и тогава ако избереш да се подготвиш за да ги превземеш, след войната с Франция, към '41 чрез евент ще обявиш война на Дания и Норвегия, и ще ти се дадат 3 транспортни кораба (аз вече имах флота от 9).
                По принцип и в Испанската гражданска война, трябва да спечелят Националистите, но при мен само един път се случи, а останалите пъти като играх, републиканците биха. Та аз ги превземах след Франция и създавах Националистическа Испания. Иначе ако националистите бият, ако си вдигнеш отношенията, и тях можеш да ги присъединиш.
                По принцип кой ще победи зависи много от това с колко supplies си в момента на event-a касаещ легиона Кондор с Германия ако са много (испания ще получи много ресурси) и допълнително пратиш ресурси безплатно на Националистка Испания (аз им пращам rare materials, supplies and energy за нищо или символично за пари) те успяват да се наложат много бързо - разбира се трябва и италианците да се намесят, както и Франция и Англия да не се замесват (намесата им дава много дивизии мисля).
                Норвегия е много удобра за трансфер на войска - тъй като нямам навика да строя голяма флота преди 1943 т.е. преди да съм изнесъл руснаците при атаката над Канада и Щатите превозвам войските си до Нарвик => десант в Исландия и последващ такъв в Гренландия (гледам да направя това преди 1941г. както и да съм окупирал цяла Англия без Белфаст - нужни са повечко транспортни кораби разбира се). С малко късмет и добро управление няма да попаднеш на стражения или можеш да избягаш от тях с транпортните кораби. Трябва да имаш подготвена морска база и летище които да поставиш в Гренландия. Следва атака в лабрадор - за да създадеш плацдарм в канада е добре да съсредоточиш поне 3 танкови и няколко моторизирани или механизирани дивизии. Не е нужно да я окупираш изцяло в този етап по-скоро когато щатите ти обявят война завземаш една след друга столиците им (обикновенно те нямат силна сухопътна армия) докато даде за столица питсбърг или друг град във вътршността след това само го обграждаш от всички страни състредоточаваш и малко авиация и ти остава само да окупираш колкото искаш от Щатите или да приемеш мирният договор с тях и да ги присъединиш като фашистка нация. Досега тази стратегия действа безотказно. В този случай няма нужда да се съюзяваш с японците и е въпрос на време да завземеш целият свят

                Comment


                  владетелят на шумер написа Виж мнение
                  Как можеш да купиш провинция?
                  ssbg написа Виж мнение
                  Да и на мен ми е чудно. Например давах 5000 ресурс, 100 пари и няколко 0-ви области (няма нито фабрики, никакви ресурси), за да откупя Белград от болшевиките, защото те стигнаха преди мен и упорито не искат да ми го дадат. Може би защото съм Puppet State на Съветите (играя с България, 1944 година скенарио). Има ли някакви чалъми да копувам провинций принципно, някой универсален.
                  Не знам за вас, но аз играя експанжъна HoI 2 Armageddon, който е последния пач излизал за играта. Тогава AI-то е пооправено и ви дава да купувате територии. Но имайте в предвид, че някои са бая скъпички. Например България не ми даде да купя Атина с 5000 supplies & energy, но ми даде да купя остров Крит.

                  Такааа, оправих се със забиването, предположих, че нещо играта се шашва, в момента в който от кораби ресурсите минава на наземен транспорт, понеже Италия и Япония се докосват вече. Та махнах си всичките договори за ресурси в момента в които се докоснаха и ги направих наново - всичко е ок.

                  Ето малко снимки:
                  Attached Files
                  War, war never changes..

                  Comment


                    Аз съм с Hol2 Doomsday без никакви пачове и модове.Как мога да купя някоя провинция на него?Не е проблем да сложа някой мод или пач ако трябва,но искам да си остана с Doomsday.
                    Нека духът ти живее и нека ти който,обичаш Тива,да прекараш милиони години ,обърнал лице към северния вятар,докато очите ти съзерцават щастието.
                    Надпис от чашата с пожелания от гробницата на Тутанкхамон.

                    Comment


                      Отскоро започнах да играя ХОИ но да ви питам нормално ли е Остта да е само от Германия и Словакия?

                      Comment


                        В последния Hint от играта пише, че това е игра, което означава, че на каквото си постелеш на това ще легнеш. При мен например оста е Германия-Австрия

                        Comment


                          яко

                          Аз играя с България и много хубаво се получи при мене- първо Германия анексира Чехословакия и Австрия. После създаде Словакия и заедно със СССР си поделиха Полша. След това през '39 Остта обяви бойна на Съюзниците(Полша бе Саюзник!!) -Англия +8 нейни марионетки(май бяха повече но карай) и Франция.През това време аз си подобрявах отношенията и с двете страни(даже поисках да стана Съюзник(+170 имах с Франция но Англия отказа и оттогава ги намразих )) .И оттогава си казах Остта е истината-Германия помете Норвегия, Дания, Люксембург, Белгия и Холандия.Бтв ССССР прегази прибалтийските държави и скючи мир с Финландия .Наядох Германия с ресурси( бях събрал бая ) и си казах ако прегази Франция влизам в Остта.Но щом Германия зе Белгия, Холандия и Люксембург Италия(с която съм +200 още от '36 ) и Унгария врязоха в Остта и си казах-ся или никога .Германия, Италия и Унгария пометоха Франция и през '40 се създаде Франция на Виши и Германия зе мн територии.След това Италия която бе зема Етиопия и Албания обяви война на Гърция, а аз отказах да войувам с Румъния за да не наусна Остта и армиите ми бяха на север. Те ми зеха Горна Джумая но са мн слаби(ИК е само 15!) и таман ги обръщам, когато някой умник(от нашите!) обяво война на Югославия, аз аз таман настъпвах на Юг.Добре че Румъния скочи и те на братята сърби а италианците които въпреки че владеят Албания са басивни към Гърция най-сетне се размърдаха.Изненадващо 12 девизий срщу мойте 5 претърпяха поражение а и на останалите фронтове мн ги биеха.Спрях за ся до тука но продължавам еи ся .Войната с Гърция бе интересна но ме заболяха рацете и по-късно ще пиша

                          Comment


                            Приятел, не знам на колко години си, но моля те пиши по-грамотно. Иначе играта е невероятна и предлагам да си направим ААR както е във форумите на Paradox.

                            Comment


                              jamega написа
                              Иначе играта е невероятна и предлагам да си направим ААR както е във форумите на Paradox.
                              Прекрасна идея А ако са и добре написани, понякога са много интересни.
                              Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                              Проект 22.06.1941 г.
                              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

                              Comment


                                AAR?
                                War, war never changes..

                                Comment

                                Working...
                                X